Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29th January 2008, 03:51
Jcorrea920 Jcorrea920 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 82
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Exclamation Spamassassin not working correctly?

Hello everyone,
I am running ISPConfig 2.2.18 on Fedora Core 6 perfect setup. Around November we saw a huge increase in spam so finally last week I had some free time to install Rules Du Jour and run a cronjob to update Spamassasin's rulesets. I also configured Postfix to reject mail on the rbl's before even reaching Spamassassin. I haven't installed postgrey yet, but did install FuzzyOCR for image spam. I tested it and it works correctly.

Now the Problem:
Today I recieved spam with my email address as the sender. It had a Spam Score of 78, and was from what I could see an image spam. My Spam setting are set to 2.2 ; Where did I go wrong? Below is the complete image header of this email, although I changed the obvious myemail and mydomain and mysmtpserver from the real ones I have.

Quote:
Return-Path: <jorge.cortadad@lacaixa.es>
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.2.3 (2007-08-08) on
my.smtpmailserver.com
X-Spam-Level:
X-Spam-Status: No, score=-78.1 required=2.2 tests=FH_HELO_EQ_D_D_D_D,
HELO_DYNAMIC_IPADDR,HTML_MESSAGE,MIME_HTML_ONLY,RD NS_NONE,URIBL_AB_SURBL,
URIBL_BLACK,URIBL_JP_SURBL,URIBL_OB_SURBL,URIBL_SB L,URIBL_SC_SURBL,
URIBL_WS_SURBL,USER_IN_WHITELIST autolearn=no version=3.2.3
X-Original-To: myemail@mydomain.com
Delivered-To: email_username@my.smtpmailserver.com
Received: from ifwa-ln2-200-76-198-253.mtyxl.axtel.net (unknown [200.76.198.253])
by my.smtpmailserver.com (Postfix) with SMTP id 3179E345927
for <myemail@mydomain.com>; Mon, 28 Jan 2008 16:46:14 -0800 (PST)
Content-Return: allowed
X-Mailer: CME-V6.5.4.3; MSN
Received: (qmail 3446 by uid 741); Mon, 28 Jan 2008 06:48:02 -0600
Message-Id: <20080128004802.3448.qmail@ifwa-ln2-200-76-198-253.mtyxl.axtel.net>
To: <myemail@mydomain.com>
Subject: January 75% OFF
From: <myemail@mydomain.com>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/html; charset="ISO-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Date: Mon, 28 Jan 2008 16:46:14 -0800 (PST)
X-Virus-Status: No
X-Virus-Checker-Version: clamassassin 1.2.4 with clamdscan / ClamAV 0.91.2/5586/Mon Jan 28 08:45:12 2008
Does anyone know what this might be? My only guess is that somehow by inserting my email as the sender it get's by because of automatically beloging to the whitelist. How could I fix this? Hope to hear from someone soon. Thanks for your time in advance.

JCorrea920
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 2nd February 2008, 03:24
Jcorrea920 Jcorrea920 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 82
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Thumbs up White List issue

Apperrantly I had the whole domain on the white list RWL:

Code:
@mydomain.com
Oooops!

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
spamassassin not working - debian 3.1 fulltilt Installation/Configuration 4 13th August 2007 08:55
Question on Clamscan and SpamAssassin AZMel Installation/Configuration 3 11th January 2007 20:56
Spam Filter possibly not working correctly wmrwl HOWTO-Related Questions 3 28th October 2006 19:00
spamassassin stop working after woody to sarge update shark_tico Server Operation 1 19th October 2006 15:01
SpamAssassin stops working heygazeebo HOWTO-Related Questions 19 19th June 2006 09:15


All times are GMT +2. The time now is 06:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.