#1  
Old 26th January 2008, 21:16
mrtornado79 mrtornado79 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default email problems

First of all I must tell you that I'm really noob at linux. I have installed the linux using the perfect guide from this site but I didn't had a hostname then. I have updated the hostname today using the same guide I probably missed something and I have no ideea what

I'm using Debian Etch (4.0) , postfix & courier and ispconfig. I have looked around some posts but I still couldn't make it work.

When I send emails to other domains everything is ok except they arive in bulck folder or spam but that's another problem. But when I try to send an email to my domain for example from toro@usarmydt.com to mario@usarmydt.com nothing happens. The log is below. In the user home directory the folder Maildir is not created. When I create it and the 3 subfolders new, cur and tmp I can login using pop3, but still I can't receive any email.
Settings in ISPconfig under Management > Server > Settings > Email > Maildir is on.

MX records:

; <<>> DiG 9.3.4 <<>> mx usarmydt.com
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 36682
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;usarmydt.com. IN MX

;; ANSWER SECTION:
usarmydt.com. 1275 IN MX 10 mail.usarmydt.com.

;; Query time: 1 msec
;; SERVER: 213.133.98.98#53(213.133.98.98)
;; WHEN: Sat Jan 26 21:07:50 2008
;; MSG SIZE rcvd: 51

Let me know what else you guys need because I can't figure this out at all

Jan 26 20:59:04 www postfix/qmgr[2998]: 1009E30C242: from=<toro@usarmydt.com>, size=525, nrcpt=1 (queue active)
Jan 26 20:59:04 www postfix/smtp[3872]: 1009E30C242: to=<mario@usarmydt.com>, relay=none, delay=1.3, delays=1.2/0.02/0.01/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for usarmydt.com loo$
Jan 26 20:59:05 www postfix/cleanup[3871]: 01F4D30C247: message-id=<20080126195905.01F4D30C247@www.usarmydt.com>
Jan 26 20:59:05 www postfix/qmgr[2998]: 01F4D30C247: from=<>, size=2298, nrcpt=1 (queue active)
Jan 26 20:59:05 www postfix/bounce[3874]: 1009E30C242: sender non-delivery notification: 01F4D30C247
Jan 26 20:59:05 www postfix/qmgr[2998]: 1009E30C242: removed
Jan 26 20:59:05 www postfix/smtp[3872]: 01F4D30C247: to=<toro@usarmydt.com>, relay=none, delay=0.01, delays=0.01/0/0/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for usarmydt.com loops ba$
Jan 26 20:59:05 www postfix/qmgr[2998]: 01F4D30C247: removed
Jan 26 20:59:05 www postfix/smtpd[3867]: disconnect from AC853D93.ipt.aol.com[172.133.61.147]
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th January 2008, 21:31
mrtornado79 mrtornado79 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

here is the log file from vim because with pico it wasn't all, btw here I have disabled Maildir from ISPconfig, also the spam protection.

Jan 26 21:28:06 www postfix/qmgr[4572]: 42D2630C247: from=<toro@usarmydt.com>, size=523, nrcpt=1 (queue active)
Jan 26 21:28:06 www postfix/smtp[4766]: 42D2630C247: to=<toro@usarmydt.com>, relay=none, delay=0.98, delays=0.95/0.02/0.01/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for usarmydt.com loops back to myself)
Jan 26 21:28:06 www postfix/cleanup[4765]: E903B30C24A: message-id=<20080126202806.E903B30C24A@www.usarmydt.com>
Jan 26 21:28:06 www postfix/bounce[4767]: 42D2630C247: sender non-delivery notification: E903B30C24A
Jan 26 21:28:06 www postfix/qmgr[4572]: 42D2630C247: removed
Jan 26 21:28:06 www postfix/qmgr[4572]: E903B30C24A: from=<>, size=2293, nrcpt=1 (queue active)
Jan 26 21:28:06 www postfix/smtp[4766]: E903B30C24A: to=<toro@usarmydt.com>, relay=none, delay=0.02, delays=0.02/0/0/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for usarmydt.com loops back to myself)
Jan 26 21:28:06 www postfix/qmgr[4572]: E903B30C24A: removed
Jan 26 21:28:07 www postfix/smtpd[4758]: disconnect from AC853D93.ipt.aol.com[172.133.61.147]
Jan 26 21:28:09 www courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:172.133.61.147]
Jan 26 21:28:15 www courierpop3login: LOGIN, user=toro, ip=[::ffff:172.133.61.147]
Jan 26 21:28:16 www courierpop3login: LOGOUT, user=toro, ip=[::ffff:172.133.61.147], top=0, retr=0, rcvd=12, sent=39, time=2
Jan 26 21:28:19 www courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:172.133.61.147]
Jan 26 21:28:21 www courierpop3login: LOGIN, user=toro, ip=[::ffff:172.133.61.147]
Jan 26 21:28:21 www courierpop3login: LOGOUT, user=toro, ip=[::ffff:172.133.61.147], top=0, retr=0, rcvd=12, sent=39, time=0
Jan 26 21:30:14 www courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:172.133.61.147]
Jan 26 21:30:15 www courierpop3login: LOGIN, user=toro, ip=[::ffff:172.133.61.147]
Jan 26 21:30:16 www courierpop3login: LOGOUT, user=toro, ip=[::ffff:172.133.61.147], top=0, retr=0, rcvd=12, sent=39, time=1
Reply With Quote
  #3  
Old 26th January 2008, 22:31
mrtornado79 mrtornado79 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok I fixed half of the problem. Now I can send mails from my own domain but I can't receive mails from let's say yahoo.com.

I solved the problem by adding 2 lines in /etc/postfix/local-host-names

I have added localhost.localdomain.usarmydt.com and
usarmydt.com

But still I can't receive email from other providers and the strange thing is that I can't find anything about that in the logs. Any ideas ?
Reply With Quote
  #4  
Old 26th January 2008, 23:34
mrtornado79 mrtornado79 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I don't know if this is important or not but I'm not using the default port for smtp I'm using the port 587 I can telnet on it with no problem.

In /etc/postfix/master.cf I have the line

587 inet n - - - - smtpd

and when I look at ISPconfig at ISP Server Status SMTP Server seems to be offline. Here is a netstat

netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 localhost.localdo:mysql *:* LISTEN 2419/mysqld
tcp 0 0 *:submission *:* LISTEN 4373/master
tcp 0 0 *:webmin *:* LISTEN 3072/perl
tcp 0 0 *:81 *:* LISTEN 2865/ispconfig_http
tcp 0 0 www.usarmydt.com:domain *:* LISTEN 3021/named
tcp 0 0 localhost.locald:domain *:* LISTEN 3021/named
tcp 0 0 localhost.localdoma:953 *:* LISTEN 3021/named
tcp 0 0 www.usarmydt.com:webmin AC853D93.ipt.aol.:51195 ESTABLISHED4880/perl
tcp 0 0 www.usarmydt.com:webmin AC853D93.ipt.aol.:51194 ESTABLISHED4875/perl
tcp6 0 0 *:imaps *:* LISTEN 2569/couriertcpd
tcp6 0 0 *op3s *:* LISTEN 2588/couriertcpd
tcp6 0 0 *:submission *:* LISTEN 4373/master
tcp6 0 0 *op3 *:* LISTEN 2574/couriertcpd
tcp6 0 0 *:imap2 *:* LISTEN 2557/couriertcpd
tcp6 0 0 *:www *:* LISTEN 2895/apache2
tcp6 0 0 *:ftp *:* LISTEN 3052/proftpd: (acce
tcp6 0 0 *:ssh *:* LISTEN 2691/sshd
tcp6 0 0 ip6-localhost:953 *:* LISTEN 3021/named
tcp6 0 2224 www.usarmydt.com:ssh AC853D93.ipt.aol.:50515 ESTABLISHED3107/0

Last edited by mrtornado79; 26th January 2008 at 23:47.
Reply With Quote
  #5  
Old 27th January 2008, 01:11
mrtornado79 mrtornado79 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok fixed this problem also. After I add in /etc/postfix/master.cf the line

smtp inet n - - - - smtpd

because I was using port 587 so now it looks like this:

587 inet n - - - - smtpd
smtp inet n - - - - smtpd


I have only one problem left Why all the emails I send end up in bulk or spam folder at any provider. I tryed mailing to aol.com, yahoo.com and gmail.com. Same problem everywhere.
Reply With Quote
  #6  
Old 27th January 2008, 14:38
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Please check if your server is blacklisted: http://www.mxtoolbox.com/blacklists.aspx
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 27th January 2008, 19:51
mrtornado79 mrtornado79 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My server is not black listed. Now I have problems only sending mail to yahoo.com and hotmail.com . I have sent emails to server other providers like aol.com, mail.com, gmail.com and a few others and is working fine.

Now I have another problem I have tryed to install postfixadmin I have installed with some success ... everything was working except the mail boxes where not created. So I've decide the give it up re roll back to original configuration. I have restored the files /etc/postfix/main.cf & /etc/postfix/master.cf the only problem I have now is that I can't login in with thunderbird or any other client by pop3 . I think that's because I have installed a new curier package. This is all I've installed :

apt-get install courier-authlib-mysql
apt-get install sudo php-pear php5-mysql php5-gd php5-cli php5-common php5-mcrypt
apt-get install php-db php-net-socket php-log php-net-smtp

I have also runned some command to configure them but I just can't follow where the mistake is.

Log here.
Jan 27 19:40:20 www courierpop3login: LOGIN FAILED, user=toro, ip=[::ffff:172.163.239.221]
Jan 27 19:40:20 www courierpop3login: authentication error: Input/output error
Jan 27 19:50:19 www courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:172.163.239.221]
Jan 27 19:50:20 www courierpop3login: LOGIN FAILED, user=toro, ip=[::ffff:172.163.239.221]
Jan 27 19:50:20 www courierpop3login: authentication error: Input/output error


So I don't want authlogin with database with courier I just want to roll back
Reply With Quote
  #8  
Old 27th January 2008, 20:13
mrtornado79 mrtornado79 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have also did apt-get remove courier-authlib-mysql and still nothing.
Reply With Quote
  #9  
Old 27th January 2008, 20:27
mrtornado79 mrtornado79 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Ok I've fixed it.

Changed the next line in the configuration file /etc/courier/authdaemonrc

from authmodulelist="authmysql"
to authmodulelist="authpam"

Everything is ok now
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig - Problems with Unique Email Addresses daadams2000 Installation/Configuration 1 7th March 2007 20:59
Problems with updating email account paddyman Installation/Configuration 1 1st February 2007 18:12
Email Problems With ISPConfig Harbinger Installation/Configuration 3 5th October 2006 11:00
Email problems lead to apache problems natewlew Installation/Configuration 7 10th July 2006 08:53
Sending email problems: Relay access denied jaffaizal HOWTO-Related Questions 35 24th April 2006 10:04


All times are GMT +2. The time now is 00:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.