Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 24th January 2008, 22:00
ego ego is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 35
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default SquirrelMail/Roundcube ISPConfig Modules

Hello,

I have installed both the SquirrelMail and RoundCube webmail modules from the ISPConfig website. I am having an issue where I can not log into either from any mail enabled user on the server. I have had other ISPConfig servers with these modules and never had any issues.

I tailed the mail log and I get authentification errors. Once I got a no mail directory error in RoundCube.

Any ideas? I know I am not showing any logs, but I am not a place to SSH into the server at this moment.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 24th January 2008, 23:11
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,263
Thanks: 216
Thanked 649 Times in 295 Posts
Default

You should have a look at your log files first. The log files are a good starting point to locate your problem, because they tell you what's going on.

Maybe you can check within ISPConfig if you have enabled the Maildir format...
__________________
Hans

MrHostman | Managed Hosting
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Hans For This Useful Post:
ego (24th January 2008)
  #3  
Old 24th January 2008, 23:52
ego ego is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 35
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Here is a tail from the mail.info log when trying to login:

Jan 24 15:43:10 mars imapd: LOGOUT, ip=[::ffff:127.0.0.1], rcvd=30, sent=470
Jan 24 15:43:32 mars imapd: chdir Maildir: No such file or directory


Now, thinking there is no mail in there I send an email to the address:

Jan 24 15:45:29 mars postfix/qmgr[19828]: 35EF91884AF9: from=<myname@example.com>, size=1788, nrcpt=1 (queue active)
Jan 24 15:45:30 mars postfix/pickup[32058]: 021C31884B17: uid=10001 from=<web1_username>
Jan 24 15:45:30 mars postfix/cleanup[788]: 021C31884B17: message-id=<20080124214530.021C3
1884B17@mars.example.com>
Jan 24 15:45:30 mars postfix/smtpd[784]: disconnect from unknown[xx.xx.xx.xx]
Jan 24 15:45:30 mars postfix/qmgr[19828]: 021C31884B17: from=<web1_username@mars.example.com
>, size=370, nrcpt=1 (queue active)
Jan 24 15:45:30 mars postfix/local[807]: 021C31884B17: to=<admispconfig@localhost.localdo
main>, relay=local, delay=0.36, delays=0.12/0/0/0.24, dsn=2.0.0, status=sent (delivered t
o command: /usr/bin/procmail -f-)
Jan 24 15:45:30 mars postfix/qmgr[19828]: 021C31884B17: removed
Jan 24 15:45:36 mars postfix/local[789]: 35EF91884AF9: to=<web1_username@mars.example.com>,
orig_to=<admin@example.com>, relay=local, delay=6.8, delays=0.69/0/0/6.2, dsn=2.0.0, stat
us=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Jan 24 15:45:36 mars postfix/qmgr[19828]: 35EF91884AF9: removed

I am also getting this from Squirrelmail:

ERROR: IMAP server closed the connection.
Server responded:* BYE [ALERT] Fatal error: Maildir: No such file or directory

Im lost...

*EDIT*
Hans: checking now...thanks!
Reply With Quote
  #4  
Old 24th January 2008, 23:59
ego ego is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 35
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

However did I miss this...

Thank you Hans, that was the problem. The Maildir box was not checked.

Something so simple so often overlooked!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4 questions about ispconfig and domains, please help! dimas Installation/Configuration 7 1st August 2006 12:55
Migrating from Virtualmin to ISPConfig xare Installation/Configuration 3 16th July 2006 13:58
Confused about purpose of ISPConfig swpr General 3 8th July 2006 09:49
ISPConfig Install Error badenzer Installation/Configuration 2 23rd June 2006 01:20
Upgrading failed, ispconfig broken and ispconfig won't upgrade again dfriis Installation/Configuration 7 14th June 2006 18:54


All times are GMT +2. The time now is 17:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.