Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23rd January 2008, 03:38
captnops captnops is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question NO POP3!!! Ubuntu 7.10 Perfect Server

Everything is configured and 90% working.

Postfix SMTP is fine. I can send mail without problem.
The user on the server can receive mail without problem (mail shows in users maildir)

I can telnet to the pop3 server via SSH with the following command: telnet localhost 110.

When I run "telnet mail.justoutboards.com 110" via SSH, I receive the following error:

" telnet mail.justoutboards.com 110
Trying 69.37.171.190...
telnet: Unable to connect to remote host: Connection refused"


I cannot telnet to pop3 server from outside the environment using either IP address or FQDN.

Any help would be greatly appreciated.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23rd January 2008, 08:33
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 152 Times in 149 Posts
Default

Thats definitely a firewall blocking your connection
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd January 2008, 15:28
captnops captnops is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you for the help. I have control over the firewall on this circuit and I have allowed port 110.

Any other thoughts?

Thank you for the help.

Todd
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd January 2008, 19:17
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 152 Times in 149 Posts
Default

Please supply the output of this
Code:
netstat --ntlp
And you can also run a tcpdump and see what is happening to the packets
Code:
tcpdump -tlni eth0 port 110
Then connect from outside.
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
  #5  
Old 23rd January 2008, 19:25
captnops captnops is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

netstat output:


Active Internet connections (only servers)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 0.0.0.0:3306 0.0.0.0:* LISTEN 3973/mysqld
tcp 0 0 0.0.0.0:10000 0.0.0.0:* LISTEN 4600/perl
tcp 0 0 0.0.0.0:80 0.0.0.0:* LISTEN 4409/apache2
tcp 0 0 0.0.0.0:81 0.0.0.0:* LISTEN 4374/ispconfig_http
tcp 0 0 0.0.0.0:21 0.0.0.0:* LISTEN 4578/proftpd: (acce
tcp 0 0 10.10.10.125:53 0.0.0.0:* LISTEN 4545/named
tcp 0 0 127.0.0.1:53 0.0.0.0:* LISTEN 4545/named
tcp 0 0 127.0.0.1:953 0.0.0.0:* LISTEN 4545/named
tcp 0 0 0.0.0.0:25 0.0.0.0:* LISTEN 4501/master
tcp 0 0 0.0.0.0:443 0.0.0.0:* LISTEN 4409/apache2
tcp6 0 0 :::993 :::* LISTEN 4087/couriertcpd
tcp6 0 0 :::995 :::* LISTEN 4122/couriertcpd
tcp6 0 0 :::110 :::* LISTEN 4100/couriertcpd
tcp6 0 0 :::143 :::* LISTEN 4067/couriertcpd
tcp6 0 0 :::22 :::* LISTEN 3879/sshd
tcp6 0 0 ::1:953 :::* LISTEN 4545/named
tcp6 0 0 :::25 :::* LISTEN 4501/master



I dont appear to have tcpdump installed.
Reply With Quote
  #6  
Old 23rd January 2008, 19:34
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 152 Times in 149 Posts
Default

Am not sure but it seems like courier is only listening to ipv6 not ipv4
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
  #7  
Old 24th January 2008, 14:30
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
 
Default

Is your server behind a router? If so, does the router forward port 110 to your server?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RAID 1 on Perfect Server LAMP Centos 5.1 or Ubuntu? dizzyfingers Suggest HOWTO 1 14th December 2007 12:43
Dynamic IP Ubuntu 7.10 server masteroc HOWTO-Related Questions 3 8th December 2007 13:25
The Perfect Setup - Ubuntu 6.06 LTS Server and SPAM Virus Filtering WaveQam HOWTO-Related Questions 5 19th January 2007 22:18
Help with The Perfect Setup - Ubuntu 6.06 LTS Server LinuxNewb HOWTO-Related Questions 6 30th July 2006 13:43
Webmail Relay Error palkat General 17 23rd April 2006 18:12


All times are GMT +2. The time now is 18:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.