Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 19th January 2006, 10:21
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,072
Thanks: 826
Thanked 5,396 Times in 4,240 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Sinisfun
When I run the first one I get
Code:
Warning: readlink(): Invalid argument in /root/ispconfig/scripts/shell/logs.php on line 125
however the second one seems to run fine. And as for your first question I am sure I ran crontab -e as root.. when I did that it compiled stats that night and had not any prior nights.
The warning is nothing serious, it shall work anyway.

Thanks

Quote:
On a side note when I run crontab -e again and save it it asks what to save it as and provides
Code:
File Name to Write: /tmp/crontab.xaWBur/crontab
is this correct to save it as?
Never seen that. In which editor has the crontab been opened? If it is vi, you can save it simply by typing ":x" and hit the return key.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 19th January 2006, 15:18
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Sinisfun
When I run the first one I get
Code:
Warning: readlink(): Invalid argument in /root/ispconfig/scripts/shell/logs.php on line 125
however the second one seems to run fine. And as for your first question I am sure I ran crontab -e as root.. when I did that it compiled stats that night and had not any prior nights.
Have a look here: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=1942
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #13  
Old 19th January 2006, 21:11
Sinisfun Sinisfun is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

In reply to which editor it opens in it opened with Nano. I try to sudo vi crontab and it tells me that it is creating a new file. Will I have to call the crontab from its home dir using vi?
Reply With Quote
  #14  
Old 19th January 2006, 21:14
Sinisfun Sinisfun is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Where does the crontab reside? I can save the output of nano to a dir, I guess I could over write the previous crontab.
Reply With Quote
  #15  
Old 19th January 2006, 21:43
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Please run
Code:
crontab -e
as root, not with sudo.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #16  
Old 19th January 2006, 21:45
Sinisfun Sinisfun is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have since learned that sudo is not the same as root and I have enabled the root user in ubuntu. I followed the commands kill cron - edit crontab (Still with nano )- start cron then I ran those commands you gave me to manually run the cron... I still dont see stats but I am asuming that when all of the crons run at 04:00 (correct me if I am wrong) I should see the stats. Would changing my systems date and time temp allow the crons to run?

Again thanks for your help and being so patient.
Reply With Quote
  #17  
Old 19th January 2006, 22:16
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Sinisfun
I still dont see stats but I am asuming that when all of the crons run at 04:00 (correct me if I am wrong) I should see the stats.
That's right.

Quote:
Originally Posted by Sinisfun
Would changing my systems date and time temp allow the crons to run?
That should work.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #18  
Old 20th January 2006, 20:47
Sinisfun Sinisfun is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So are there any logs that I can check to see why the stats are not available through www.domain.tld/stats I still get a 404 error and when I login using an ftp client I still do not see a stats folder. I am sure that I was root when I followed those cmds last time. Would it be worth while reinstalling webalizer or are there steps we can take before that?

Thanks again for your help,
Reply With Quote
  #19  
Old 20th January 2006, 22:36
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,072
Thanks: 826
Thanked 5,396 Times in 4,240 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Sinisfun
So are there any logs that I can check to see why the stats are not available through www.domain.tld/stats I still get a 404 error and when I login using an ftp client I still do not see a stats folder. I am sure that I was root when I followed those cmds last time. Would it be worth while reinstalling webalizer or are there steps we can take before that?

Thanks again for your help,
An the directory is not generated when you run these commands:

Code:
/root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/logs.php
/root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/webalizer.php
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #20  
Old 20th January 2006, 23:53
Sinisfun Sinisfun is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

When I login as root through putty and paste the first cmd I still get that error I previously stated, then I paste in the second cmd and it seems to run without any problems. However there is still no stats directory.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quota Limits and Traffic Limits Not Working protocol Installation/Configuration 12 20th March 2007 08:56
view webalizer stats kuyaedz General 22 12th March 2006 14:45
Traffic stats ok? BobbyQ Installation/Configuration 13 13th December 2005 11:27
Can't get MX for external mail server to work semmelbroesel Installation/Configuration 4 25th November 2005 17:48
Traffic Limit katschi Feature Requests 2 16th August 2005 23:40


All times are GMT +2. The time now is 11:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.