Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st January 2006, 20:02
Median Median is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 57
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Lost all access to vps after install

Hi.

Hoping someone can help. I successfully installed ISPConfig on my vps and was able to log in and set up a resller account for myself successfully. Something happened (I have no idea what) and I lost connection.

Since then I have been unable to access my vps by domain name or ip address by any means - I have tried http, ftp, sftp and ssh all without success.

I can still access the main vps control panel and put the vps into repair mode and if I do so I can then access the server via ssh. Rebooting then causes everything to be inaccessible again.

Anyone help at all please? Thanks in advance
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st January 2006, 21:07
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,458
Thanks: 813
Thanked 5,240 Times in 4,108 Posts
Default

I guess you enabled the firewall. You will have to change the bastille configuration script to make it compatible with vp servers.

In virtouzzo servers, the network cards are named "venet0" and not eth0. To configure the firewall, edit the files:

/etc/Bastille/bastille-firewall.cfg
/root/ispconfig/isp/conf/bastille-firewall.cfg.master

change the line:

Code:
PUBLIC_IFACES="eth+ ppp+ slip+"
to:

Code:
PUBLIC_IFACES="eth+ ppp+ slip+ venet+"
Then restart your vps. If your vps is not virtouzzo you will have to check with the command "ifconfig" what the name of your network interface is.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 21st January 2006, 21:35
Median Median is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 57
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Till.
Thanks for the quick response. You are right, I do now remember enabling firewall just before it all went wrong!

Unfortunately, I have made the changes you suggest and still have the same symptoms. As I cannot get into the vps via ssh I can't even run the uninstall script!!! Any more suggestions please?

Thanks a lot
Reply With Quote
  #4  
Old 22nd January 2006, 08:12
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,458
Thanks: 813
Thanked 5,240 Times in 4,108 Posts
Default

Please post the output of the command:

ifconfig
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 22nd January 2006, 08:20
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,726 Times in 2,565 Posts
Default

I think the best for now is to disable the firewall at boot time so you get access to your VPS again. Edit the file /root/ispconfig/scripts/shell/firewall.php and change

PHP Code:
if($dienst["dienst_firewall_status"] != "off"){
  
$mod->system->daemon_init("bastille-firewall""restart");
} else {
  if(
is_file("/var/lock/subsys/bastille-firewall")) $mod->system->daemon_init("bastille-firewall""stop");

to

PHP Code:
/*
if($dienst["dienst_firewall_status"] != "off"){
  $mod->system->daemon_init("bastille-firewall", "restart");
} else {
  if(is_file("/var/lock/subsys/bastille-firewall")) $mod->system->daemon_init("bastille-firewall", "stop");
}
*/ 
Then reboot your VPS.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 22nd January 2006, 10:27
Median Median is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 57
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till
Please post the output of the command:

ifconfig
[root@mpcomms root]# ifconfig
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)

venet0 Link encap:UNSPEC HWaddr 00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
inet addr:127.0.0.1 P-t-P:127.0.0.1 Bcast:0.0.0.0 Mask:255.255.255.0
UP BROADCAST POINTOPOINT RUNNING NOARP MTU:1500 Metric:1
RX packets:105 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:84 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:11060 (10.8 Kb) TX bytes:46792 (45.6 Kb)

venet0:0 Link encap:UNSPEC HWaddr 00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
inet addr:85.8.132.100 P-t-P:85.8.132.100 Bcast:85.8.132.100 Mask:255.255.255.255
UP BROADCAST POINTOPOINT RUNNING NOARP MTU:1500 Metric:1
RX packets:105 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:84 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:11060 (10.8 Kb) TX bytes:46792 (45.6 Kb)
Reply With Quote
  #7  
Old 22nd January 2006, 10:37
Median Median is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 57
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Hi Falko

Made the changes and rebooted but still have exactly the same symptoms. I have scrapped the server and reinstalled ISPConfig on a new one and I have everything working perfectly.

Thanks for your help on this one guys. I dont know how long it will take for my ISP to recycle the old vps but as long as its there Im happy to try anything else just so that its documented for other users who may suffer the same fate.

Thanks again. You guys, and ISPConfig, ROCK!!!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Install question/issue wr19026 Installation/Configuration 8 12th January 2006 09:44
ISP install problems Debian sarge 3.1 lerra Installation/Configuration 1 5th January 2006 16:37
Mandriva 10.2 Perfect Setup Install Problems... ctroyp Installation/Configuration 12 30th December 2005 16:04
install error on the end of the installation Vegettex Installation/Configuration 2 20th November 2005 23:50
perfect install 5.04 isp on desktop image? bspratt Server Operation 5 6th November 2005 14:27


All times are GMT +2. The time now is 09:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.