Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 14th October 2005, 10:50
DarkBen DarkBen is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 70
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Question Webalizer doesn't work :(

Hi,
i use ISPconfig on a debian SARGE (your work is great ). I use the The Perfect Setup - Debian Sarge (3.1) tutorial and the system is ok but Webalizer doesn't start. When i launch manually "/usr/bin/webalizer", i have an error "Error: Can't open log file /var/log/apache/access.log.1". I have Apache2 on my server and this error seems to be logical . When i create a new site on ISPConfig, the stats directory isn't created. The howto :

apt-get install webalizer

<- /var/www/webalizer
<- Usage Statistics for
<- /var/log/apache/access.log.1

Could you explain to me what is the good conf ?

Webalizer seems to be correctly installed (i have /usr/bin/webalizer and /etc/webalizer.conf)

Could you help please ?

Excuse me for my poor english

Thanks a lot for your work !
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th October 2005, 10:55
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

This seems to be OK, there is no error or problem.

1) The stats directory is created automatically by a cronjob every morning between 1 - 3 AM right before webalizer is started.
2) You cant run webalizer by starting the webalizer binary without providing additional configuration files. ISPConfig provides the nescessary configuration automatically as commanfdline arguments when it starts webalizer.

Just wait a bit and tomorrow morning you will have your webalizer stats
Reply With Quote
  #3  
Old 14th October 2005, 11:17
DarkBen DarkBen is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 70
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Thanks for your answer, but i have created 5 sites (the first site was created tuesday 11) and there is no stat
The stats directories are not created by the program. Can i manually test the cronjob ?

PS : the firewall is activated (In ISPConfig) ... The firewall can be the problem ?

Tanks for your help
Reply With Quote
  #4  
Old 14th October 2005, 12:17
DarkBen DarkBen is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 70
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I watch my syslog file :

grep -i cron syslog.1

I gave you only the parts from the time interval where stats must be done

Code:
Oct 13 00:09:01 leretour /USR/SBIN/CRON[393]: (root) CMD (  [ -d /var/lib/php4 ] && find /var/lib/php4/ -type f -cmin +$(/usr/lib/php4/maxlifetime) -print0 | xargs -r -0 rm)
Oct 13 00:17:01 leretour /USR/SBIN/CRON[518]: (root) CMD (   run-parts --report /etc/cron.hourly)
Oct 13 00:39:01 leretour /USR/SBIN/CRON[885]: (root) CMD (  [ -d /var/lib/php4 ] && find /var/lib/php4/ -type f -cmin +$(/usr/lib/php4/maxlifetime) -print0 | xargs -r -0 rm)
Oct 13 01:09:01 leretour /USR/SBIN/CRON[1594]: (root) CMD (  [ -d /var/lib/php4 ] && find /var/lib/php4/ -type f -cmin +$(/usr/lib/php4/maxlifetime) -print0 | xargs -r -0 rm)
Oct 13 01:17:01 leretour /USR/SBIN/CRON[1728]: (root) CMD (   run-parts --report /etc/cron.hourly)
Oct 13 01:39:01 leretour /USR/SBIN/CRON[2081]: (root) CMD (  [ -d /var/lib/php4 ] && find /var/lib/php4/ -type f -cmin +$(/usr/lib/php4/maxlifetime) -print0 | xargs -r -0 rm)
Oct 13 02:09:01 leretour /USR/SBIN/CRON[2846]: (root) CMD (  [ -d /var/lib/php4 ] && find /var/lib/php4/ -type f -cmin +$(/usr/lib/php4/maxlifetime) -print0 | xargs -r -0 rm)
Oct 13 02:17:01 leretour /USR/SBIN/CRON[2969]: (root) CMD (   run-parts --report /etc/cron.hourly)
Oct 13 02:39:01 leretour /USR/SBIN/CRON[3341]: (root) CMD (  [ -d /var/lib/php4 ] && find /var/lib/php4/ -type f -cmin +$(/usr/lib/php4/maxlifetime) -print0 | xargs -r -0 rm)
Oct 13 03:09:01 leretour /USR/SBIN/CRON[3925]: (root) CMD (  [ -d /var/lib/php4 ] && find /var/lib/php4/ -type f -cmin +$(/usr/lib/php4/maxlifetime) -print0 | xargs -r -0 rm)
Oct 13 03:17:01 leretour /USR/SBIN/CRON[4047]: (root) CMD (   run-parts --report /etc/cron.hourly)
Oct 13 03:39:01 leretour /USR/SBIN/CRON[4635]: (root) CMD (  [ -d /var/lib/php4 ] && find /var/lib/php4/ -type f -cmin +$(/usr/lib/php4/maxlifetime) -print0 | xargs -r -0 rm)
Oct 13 04:09:01 leretour /USR/SBIN/CRON[5482]: (root) CMD (  [ -d /var/lib/php4 ] && find /var/lib/php4/ -type f -cmin +$(/usr/lib/php4/maxlifetime) -print0 | xargs -r -0 rm)
Oct 13 04:17:01 leretour /USR/SBIN/CRON[5603]: (root) CMD (   run-parts --report /etc/cron.hourly)
Oct 13 04:39:01 leretour /USR/SBIN/CRON[5986]: (root) CMD (  [ -d /var/lib/php4 ] && find /var/lib/php4/ -type f -cmin +$(/usr/lib/php4/maxlifetime) -print0 | xargs -r -0 rm)
Oct 13 05:09:01 leretour /USR/SBIN/CRON[6467]: (root) CMD (  [ -d /var/lib/php4 ] && find /var/lib/php4/ -type f -cmin +$(/usr/lib/php4/maxlifetime) -print0 | xargs -r -0 rm)
Oct 13 05:17:01 leretour /USR/SBIN/CRON[6591]: (root) CMD (   run-parts --report /etc/cron.hourly)
Oct 13 05:39:01 leretour /USR/SBIN/CRON[7031]: (root) CMD (  [ -d /var/lib/php4 ] && find /var/lib/php4/ -type f -cmin +$(/usr/lib/php4/maxlifetime) -print0 | xargs -r -0 rm)
Oct 13 06:09:01 leretour /USR/SBIN/CRON[7912]: (root) CMD (  [ -d /var/lib/php4 ] && find /var/lib/php4/ -type f -cmin +$(/usr/lib/php4/maxlifetime) -print0 | xargs -r -0 rm)
Oct 13 06:17:01 leretour /USR/SBIN/CRON[8136]: (root) CMD (   run-parts --report /etc/cron.hourly)
Oct 13 06:25:01 leretour /USR/SBIN/CRON[8250]: (root) CMD (test -x /usr/sbin/anacron || run-parts --report /etc/cron.daily)
This is my crontab file in /var/spool/cron/crontabs

root

Code:
30 00 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/logs.php &> /dev/null
59 23 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/ftp_logs.php &> /dev/null
59 23 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/mail_logs.php &> /dev/null
59 23 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/cleanup.php &> /dev/null
0 4 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/webalizer.php &> /dev/null
0,30 * * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/check_services.php &> /dev/null
15 3,15 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/quota_msg.php &> /dev/null
40 00 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/traffic.php &> /dev/null

I hope that help you...

hanks for your help
Reply With Quote
  #5  
Old 14th October 2005, 12:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Maybe this helps you: http://www.howtoforge.com/forums/sho...27&postcount=8
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 14th October 2005, 13:28
raveneye raveneye is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had the same issue, also on Debian Sarge. I thought webalizer was correctly installed, but somewhere in all my fiddling with packages it got removed somehow.

Check if `which webalizer` returns a value. maybe it can't be found, then the script (/root/ispconfig/scripts/shell/webalizer.php) is aborted.

hope I could be of any help

Bram

Last edited by raveneye; 14th October 2005 at 13:37.
Reply With Quote
  #7  
Old 14th October 2005, 14:24
DarkBen DarkBen is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 70
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Thanks Raveneye but "which webalizer" returns the good path of webalizer binary program. I have restarted cron on /etc/init.d like Falko said.

It seems that i need to wait for this night new execution of the scripts...
Reply With Quote
  #8  
Old 17th October 2005, 10:54
DarkBen DarkBen is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 70
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

This is ok now ! The stats have been created during the week end
I have stoped cron process

Code:
/etc/init.d/cron stop
and killed all cron PID.

Code:
pkill cron
I have edited the crontab :

Code:
cd /var/spool/cron/crontabs/

crontab -e

/etc/init.d/cron start
As it was explained (http://www.howtoforge.com/forums/sho...27&postcount=8) i have restarted cron process

Code:
/etc/init.d/cron start
and the stats are well done now

Thanks a lot for your help
Reply With Quote
  #9  
Old 1st December 2006, 20:11
bingnet bingnet is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Webalizer doesn't work :(

I am running the ISPconfig Virtual Appliance from the VMware VMTN repository. The webalizer stats were not generated automatically, and although 'which webalizer' shows it is installed, and other cron jobs are executing properly, there is still not a www.example.com/stats/ website or any log activity in /var/log/syslog.

Thank you for any help,
Ken
Reply With Quote
  #10  
Old 2nd December 2006, 09:54
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
 
Default

Please do the steps that darkben suggested.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mail System doesnt work! crichton Installation/Configuration 3 17th September 2007 23:49
/stats doesn't work (password not accepted) Hellbound General 6 15th September 2005 15:34
web.log and webalizer Lobanak Installation/Configuration 4 11th September 2005 19:24
Save in Management/Server/Settings doesn't work jmroth Installation/Configuration 3 9th September 2005 16:05
Webalizer - Usage by Country statistics leno Installation/Configuration 3 28th April 2005 18:12


All times are GMT +2. The time now is 14:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.