#1  
Old 6th January 2006, 05:25
shadowsa shadowsa is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default dns+reverselookuo(PTR)

thanks in advance
i need to know, my IP is pointing to another name, and im having a dyndns subdomain, but the reverse lookup is pointing to my isps domain, how can i set a ptr record for that so that the ip is pointing to my dyndns domain?, i dont know even if im right or wrong, also im having a dynamic ip so it would be nice to know if this is possible.


thanks again in advance
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 6th January 2006, 10:15
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

I don't know if DynDNS.org lets you create PTR records, however, there can only be one PTR record for an IP address, and if your ISP has already created one, then you can do nothing about it.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 7th January 2006, 12:17
shadowsa shadowsa is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thank you very very much, this is clear now, so how do i prevent in future then to be listed as dynamic on sorbs? since they seem to require a valid PTR record as much as i understood this.

thank you in advance
Reply With Quote
  #4  
Old 7th January 2006, 12:30
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,046
Thanks: 826
Thanked 5,385 Times in 4,231 Posts
Default

Is your IP dynamic or not?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 9th January 2006, 02:57
shadowsa shadowsa is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

my ip is dynamic
Reply With Quote
  #6  
Old 9th January 2006, 10:07
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Many blacklists store dynamic IPs, there's nothing you can do about it...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 19th January 2006, 06:38
themachine themachine is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Texas, USA
Posts: 109
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

The only people that can create a rPTR record are the people who own the IP. In the future you will need to contact the ISP/Host who owns the IP to barter for them to modify the rPTR record for you.
__________________
themachine
5dollarwhitebox.org
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.