Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th September 2005, 10:50
Lister Lister is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Client Website MySQL Database Names

When you create a new mysql database for a client site, is it possible to remove the default naming and allow people to specify their own database name and database username (or database username from their account login).

Any help with this greatly appreciated..

Other than that.. What a fantastic system, very easy to install and very easy to maintain..

Kind Regards
Lister
Happily running ISPConfig on FC4
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th September 2005, 10:53
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,457
Thanks: 813
Thanked 5,230 Times in 4,099 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Lister
When you create a new mysql database for a client site, is it possible to remove the default naming and allow people to specify their own database name and database username (or database username from their account login).
No, thats currently not possible. You can only make databases with different names in phpMyAdmin. You may post this at a feature request to the feature-request forum

Till
Reply With Quote
  #3  
Old 9th September 2005, 17:59
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,723 Times in 2,563 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Lister
When you create a new mysql database for a client site, is it possible to remove the default naming and allow people to specify their own database name and database username (or database username from their account login).
The problem with allowing people to specify custom database names is that the database name they enter might already exist. So we decided to establish a scheme for database names.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 11th January 2008, 16:56
vidarv vidarv is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: In a fridge called Norway
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default how to set default databasenem

Does anyone know how to change the default database-name in ISPConfig to be somthing like web[SITEID]_myappname_v2 ?

Last edited by vidarv; 11th January 2008 at 21:26.
Reply With Quote
  #5  
Old 12th January 2008, 17:21
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,723 Times in 2,563 Posts
 
Default

That's not possible unless you change ISPConfig's source code.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MySQL issue during install of ISPConfig ricbax Installation/Configuration 4 16th September 2005 09:41
mysqlcheck has found corrupt tables m u r Installation/Configuration 1 18th August 2005 10:47
Mysql ejs Installation/Configuration 5 12th August 2005 07:01
MySQL Privileges mcfly Server Operation 4 26th May 2005 19:00


All times are GMT +2. The time now is 22:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.