Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30th January 2007, 16:10
tchubb tchubb is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ERROR 101 ( cant login into control panel )

thats guys its installed now but i am using the ip to try login because have not linked up my spare domain ( says error 101 ) my user name a password is rong




should i just wipe the system and install it agen and make sure its the same as the perfect installment
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th January 2007, 16:48
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,036
Thanks: 841
Thanked 5,656 Times in 4,464 Posts
Default

The mysql database tables where not installed. This happens if a mysql database exists with the name that you entered in the ISPConfig installer.

You will have to uninstall ISPConfig, delete the database and then reinstall it.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 30th January 2007, 16:55
tchubb tchubb is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Database

so i need to let ispconfig make the database itself
__________________
tchubb.co.uk
tom@tchubb.co.uk
ChUbB My$t3r
Reply With Quote
  #4  
Old 31st January 2007, 21:21
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,752 Times in 2,582 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tchubb
so i need to let ispconfig make the database itself
Yes, that's right.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 9th January 2008, 23:30
phamels phamels is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Belgium
Posts: 63
Thanks: 4
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Bump, after a year

I'm having a similar problem, but it's kind of impossible for me to uninstall ISPConfig on that exact machine.

Any other solution that might work, say adjust the table manually...
Any info on this?

Thanks !

Besides all this, been using ISPConfig for a very long time now and i still think it's a great and flexible package !
Reply With Quote
  #6  
Old 10th January 2008, 17:44
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,752 Times in 2,582 Posts
Default

If the ISPConfig database is installed, you can open it with phpMyAdmin, for example, and set new passwords in the sys_user table (make sure you encrypt them with MD5).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 10th January 2008, 18:33
phamels phamels is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Belgium
Posts: 63
Thanks: 4
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Hi Falko,

Thanks for te quick response.

I noticed that sys_user and isp_isp_kunde a linked with eachother.
Seems there are some major error's in my DB :-)
Admin user is no prob at all, this also being it's user # 1.

There are some users that are unable to login and some of them are but then they seem to have access to other customer's sites but none of their own :-)

Seems i narrowed this issue down to being that isp_isp_user.doc_id and sys_user.doc_id are linked fields.

sys_user.doc_id == isp_isp_user.doc_id + 1


If I would empty the table, manually recreate the admin user, would ISPConfig then automatically recreate the non-existing users or would I have to rebuild the table manually ?


Thanks in advance !
Reply With Quote
  #8  
Old 11th January 2008, 10:28
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,036
Thanks: 841
Thanked 5,656 Times in 4,464 Posts
 
Default

It seems you mixed up the logins.

Quote:
Seems i narrowed this issue down to being that isp_isp_user.doc_id and sys_user.doc_id are linked fields.
No, these efields are not linked and users in isp_isp_user can never login to the main ispconfig interface. Only clients can login.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Open Source Control Panel signature16 Server Operation 6 19th July 2007 17:06
kann keine mails empfangen odin1 Installation/Configuration 5 6th July 2006 13:13
Can't login to control panel jpittner Installation/Configuration 1 20th June 2006 15:04
Webmin docs missing namit Server Operation 11 5th January 2006 10:51
Total Frustration-HELP palkat Installation/Configuration 17 3rd September 2005 18:28


All times are GMT +2. The time now is 12:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.