Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29th December 2005, 18:22
redhatlover redhatlover is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Centos 4.2 CGI error

Hi,
I installed centos-4.2 in my system.
The problem is cgi script gives error message. The same cgi script is running with Centos-3.4 no problem at all.
Why? please help me
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th December 2005, 18:59
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,573
Thanks: 792
Thanked 4,980 Times in 3,901 Posts
Default

What is the exact error message you get?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 29th December 2005, 20:49
redhatlover redhatlover is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Centos4.2 CGI error

Hi till,
this is my error message

Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, root@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


--------------------------------------------------------------------------------

Apache/2.0.52 (CentOS) Server at * * * * * * Port 80


BUT WHEN I RUN HELLO WORLD, It works fine no error message

#!/usr/bin/perl -wT
print "Content-type: text/html\n\n";
print "Hello, world!\n";
Reply With Quote
  #4  
Old 29th December 2005, 23:06
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Did you make the script executable? Is there anything in the Apache error log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 30th December 2005, 02:20
redhatlover redhatlover is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Centos4.2 CGI error

Quote:
Originally Posted by falko
Did you make the script executable? Is there anything in the Apache error log?
Hi falko,
yes chmod 755 mail.cgi I did

Apache error log

no such file or directory exec of '/var/www/cgi-bin/'
Reply With Quote
  #6  
Old 30th December 2005, 12:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Does /var/www/cgi-bin exist, and did you put your file in there?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 30th December 2005, 13:29
redhatlover redhatlover is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Centos4.2 CGI error

Quote:
Originally Posted by falko
Does /var/www/cgi-bin exist, and did you put your file in there?
yes. my cgi scripts are there.

BUT WHEN I RUN HELLO WORLD, It works fine no error message

#!/usr/bin/perl -wT
print "Content-type: text/html\n\n";
print "Hello, world!\n";
----------------------------------------------
example list-modules.pl is not running. this script also give a error message.
Reply With Quote
  #8  
Old 30th December 2005, 14:27
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Can you post the output of
Code:
ls -la /var/www
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 30th December 2005, 14:51
redhatlover redhatlover is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Centos4.2 CGI error

Quote:
Originally Posted by falko
Can you post the output of
Code:
ls -la /var/www
?
Hi Fllko

total 72
drwxr-xr-x 9 root root 4096 Dec 30 08:14 .
drwxr-xr-x 24 root root 4096 Dec 30 08:13 ..
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Dec 30 08:44 cgi-bin
drwxr-xr-x 3 root root 4096 Dec 30 07:56 error
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Dec 30 08:43 html
drwxr-xr-x 3 root root 4096 Dec 30 08:13 icons
drwxr-xr-x 13 root root 4096 Dec 30 07:56 manual
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Dec 30 08:14 mrtg
drwxr-xr-x 2 webalizer root 4096 Dec 30 07:56 usage
Reply With Quote
  #10  
Old 30th December 2005, 17:20
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
 
Default

Maybe it's a problem with suExec? Can you run
Code:
chown -R <Apache_user>:<Apache_group> /var/www/cgi-bin
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! qvindesland Installation/Configuration 22 21st May 2007 16:05
Could not make OpenSSL yontengyatso Installation/Configuration 3 3rd November 2005 10:50
Install stop at uuwish, UUDeview SeaWolf Installation/Configuration 6 4th October 2005 23:53
ISPConfig on Centos Error so_ Installation/Configuration 2 31st August 2005 22:55
Internal Server Error with CGI scripts? lola Programming/Scripts 2 21st April 2005 17:00


All times are GMT +2. The time now is 18:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.