#1  
Old 29th December 2005, 05:50
mrjeff mrjeff is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ProFTP Problem

Hi,

I followed the Suse 10 ISP setup and am having issues with ProFTP.

When I try to connect passive with a user web_XX_test it logs in but times out getting the list.

I do have the allow ftp checkbox checked for the site, and the user is checked as admin.

this is from /var/log/messages
Code:
Dec 28 22:31:37 server1 proftpd[21587]: server1.h2h-host.com (192.168.1.1[192.168.1.1]) - FTP session opened.
Dec 28 22:31:37 server1 proftpd[21587]: server1.h2h-host.com (192.168.1.1[192.168.1.1]) - USER webXX_test: Login successful.
Dec 28 22:31:37 server1 proftpd[21587]: server1.h2h-host.com (192.168.1.1[192.168.1.1]) - SECURITY VIOLATION: Passive connection from 192.168.1.101 rejected.
Dec 28 22:31:44 server1 proftpd[21474]: server1.h2h-host.com (192.168.1.1[192.168.1.1]) - FTP no transfer timeout, disconnected
Dec 28 22:31:44 server1 proftpd[21474]: server1.h2h-host.com (192.168.1.1[192.168.1.1]) - FTP session closed.
My server is in DMZ with no firewall for testing and the ISPConfig Firewall is also off.

Thanks for any suggestions or help

Jeff
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th December 2005, 10:17
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,788
Thanks: 840
Thanked 5,612 Times in 4,423 Posts
Default

Please have a look at your proftpd.conf, if passive transfer is disabled.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 29th December 2005, 10:37
mrjeff mrjeff is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi till,

Thank you for responding, I do not see a line with passive transfer in my proftpd.conf file, here is the contents of it.

Code:
# This is a basic ProFTPD configuration file (rename it to 
# 'proftpd.conf' for actual use.  It establishes a single server
# and a single anonymous login.  It assumes that you have a user/group
# "nobody" and "ftp" for normal operation and anon.

ServerName			"ProFTPD Default Installation"
ServerType			standalone
DefaultServer			on

# Port 21 is the standard FTP port.
Port				21

# Umask 022 is a good standard umask to prevent new dirs and files
# from being group and world writable.
Umask				022

# To prevent DoS attacks, set the maximum number of child processes
# to 30.  If you need to allow more than 30 concurrent connections
# at once, simply increase this value.  Note that this ONLY works
# in standalone mode, in inetd mode you should use an inetd server
# that allows you to limit maximum number of processes per service
# (such as xinetd).
MaxInstances			30


# Set the user and group under which the server will run.
User				nobody
Group				nogroup

# To cause every FTP user to be "jailed" (chrooted) into their home
# directory, uncomment this line.
DefaultRoot ~
IdentLookups off
ServerIdent on "FTP Server ready."

# Normally, we want files to be overwriteable.
AllowOverwrite		on

# Bar use of SITE CHMOD by default
# <Limit SITE_CHMOD>
#  DenyAll
# </Limit>

# A basic anonymous configuration, no upload directories.  If you do not
# want anonymous users, simply delete this entire <Anonymous> section.
<Anonymous ~ftp>
  User				ftp
  Group				ftp

  # We want clients to be able to login with "anonymous" as well as "ftp"
  UserAlias			anonymous ftp

  # Limit the maximum number of anonymous logins
  MaxClients			10

  # We want 'welcome.msg' displayed at login, and '.message' displayed
  # in each newly chdired directory.
  DisplayLogin			welcome.msg
  DisplayFirstChdir		.message

  # Limit WRITE everywhere in the anonymous chroot
  <Limit WRITE>
    DenyAll
  </Limit>
</Anonymous>


Include /etc/proftpd_ispconfig.conf
Thanks,
Jeff
Reply With Quote
  #4  
Old 29th December 2005, 11:27
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Have you tried active mode instead of passive mode?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 29th December 2005, 11:38
mrjeff mrjeff is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi falko,

Yes I have tried active also, and no luck.

I am able to login and use the Web-FTP interface from ISPConfig.

Thanks,
Jeff
Reply With Quote
  #6  
Old 29th December 2005, 11:57
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

And there's really no firewall? What's the output of
Code:
iptables -L
?
Do you maybe have a firewall on your workstation that causes problems?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 30th December 2005, 00:51
mrjeff mrjeff is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default Resolved

Hi falko,

My workstation is Mac OSX Tiger and yes its firewall was on.

I disabled the firewall on the workstation and I can connect with active and passive now.

Thank you till and falko for your help and a great system!

Jeff
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with https and IE on Mac os and safari DarkBen Installation/Configuration 11 29th September 2006 18:45
SMTP TLS Problem with Mail Client dschmid Installation/Configuration 1 9th December 2005 02:56
Problem with UebiMiau sodapop General 4 25th November 2005 10:51
ISPConfig pop3 problem mphayesuk General 21 31st October 2005 11:53
Problem installing ISPConfig, then with MySQL... ctroyp Installation/Configuration 7 26th September 2005 17:37


All times are GMT +2. The time now is 08:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.