Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th December 2007, 14:49
akaiser akaiser is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ISPConfig on dual Apache on different IPs

Hello,

Until today I've been using ISPConfig with Apache 1.3/PHP4. Because of the need of PHP5 I've installed Apache2/PHP5 (now for testing on a different port).

I have different options to use Apache/PHP on different IPS.

First option use Apache2 in dual configuration PHP4/PHP5 based on different IPS. Original tutorial here: http://blog.adaniels.nl/?p=13

Other option would be use Apache 1.3/PHP4 on one address and Apache2/PHP5 in another address. I'm a newbie so I'm not sure if this can be made...

Because I'm using ISPConfig perhaps best option would be the Apache2/PHP4/PHP5 configuration, so ISPConfig can change vitualhost in Apache2.

But is it possible to use two IPS in ISPConfig, would it work with my ideas?

Any comments would be helpful & thanks in advance.

PS: Also PHP as CGI is not a option because some of the scripts using PHP4 doesn't work in CGI mode.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 6th December 2007, 10:26
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 37,045
Thanks: 841
Thanked 5,661 Times in 4,468 Posts
Default

ISPConfig does not support a setup with 2 apache servers, as it writes just one vhost file for all vhosts. You can have as many IP's for the vhosts as you entered under administration > server > settings in ISPConfig.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 7th December 2007, 15:54
akaiser akaiser is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Thanks Till!

I will try the dual configuration in Apache2 following the tutorial I refer to... and configure ISPConfig with the different IPs.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Configuring apache tomcat with mod_jk and ispconfig showe1966 Installation/Configuration 5 8th January 2009 20:54
ISPCONFIG not restarting apache akaiser Installation/Configuration 3 7th January 2007 20:24
Multiple IPs on a single ISPConfig install? Craig Installation/Configuration 4 14th December 2006 19:22
ispconfig breaks php5 in apache ? Randy Installation/Configuration 2 28th October 2006 13:20
HELP!!! ISPConfig and Apache error PortMan Installation/Configuration 1 9th August 2006 04:23


All times are GMT +2. The time now is 07:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.