Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Technical

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 7th December 2007, 07:42
Ganther Ganther is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Fedora 8 no login display

Ok at first I thought my issue may have been related to this with a black screen and a cursor and yes I have ISPConfig installed as this is a test server. everything was working until I reboot that is why I tied this post first.
http://www.howtoforge.com/forums/sho...fig+fedora+gdm

So I tried everything listed in that thread and linking threads but nothing seems to fix the issue.

here is what is happending when I try to start the gui.

in "terminal mode" I try "X" resulting in:

Fatal server error:
Server is already active for display 0
If this server is no longer running, remove /tmp/.X0-lock and start again.


... trying "startx" produces an identical message as above then a small pause then this message:

Invalid MIT-MAGIC-COOKIE-1 keygiving up.
xinit: Resource temporarily unavailable (errno 11): unable to connect to X server
xinit: No such process (errno 3): Server error.


Please keep in mind I am very new to linux and know the very basic commands so I really apperciate the help. I have been searching for a fix for couple hours with no luck. Thanks in advance..
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th December 2007, 17:06
o.meyer o.meyer is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 167
Thanks: 2
Thanked 24 Times in 23 Posts
Default

Hi Ganther,

please try the following:

Boot the system and afterwards press Ctrl+Alt+F7 - this should switch to the running X-session.

Best regards,

Olli
Reply With Quote
  #3  
Old 7th December 2007, 22:26
Ganther Ganther is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I will try it when I get home, It can't be that easy..
Reply With Quote
  #4  
Old 7th December 2007, 22:29
Ganther Ganther is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just realized this post should be under the desktop operation. My bad.
Reply With Quote
  #5  
Old 8th December 2007, 03:00
Ganther Ganther is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by o.meyer
Hi Ganther,

please try the following:

Boot the system and afterwards press Ctrl+Alt+F7 - this should switch to the running X-session.

Best regards,

Olli

Nope did not work black screen with a waiting mouse cursor

Any other help would be great..
Reply With Quote
  #6  
Old 8th December 2007, 04:08
Ganther Ganther is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

ok if I do a init 1 then startx the gui loads up

If I do a init 5 then startx I am getting same error.

xauth: creating new authority file /root/.serverauth.2823

Fatal server error:
Server is already active for display 0
If this server is no longer running, remove /tmp/.X0-lock
and start again.

Invalid MIT-MAGIC-COOKIE-1 keygiving up.
xinit: Resource temporarily unavailable (errno 11): unable to connect to X server
xinit: No such process (errno 3): Server error.


I have deleted the .X0-lock file. any other suggestions any files you would like me to post that could be causing this issue.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Email not going out! cybereatl Installation/Configuration 12 28th February 2007 14:02
Unable to authenticate to SMTP server ashkev Installation/Configuration 15 6th February 2007 17:46
kann keine mails empfangen odin1 Installation/Configuration 5 6th July 2006 12:13
Problem with POP3 Login masterkain Installation/Configuration 6 15th January 2006 18:11
Total Frustration-HELP palkat Installation/Configuration 17 3rd September 2005 17:28


All times are GMT +2. The time now is 06:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.