Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29th November 2007, 23:11
Crog Crog is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Postfix: 554 5.7.1 Relay access denied

Hello all.

Just recently I registered a domain name and I'm playing around with my server some more. Did a clean install of openSUSE 10.3 (following the perfect setup, didn't bother with ISPConfig).

I'm doing something I've never done before, so setting up an email service on my home webserver is a new frontier for me (this is just to be a learning experience for now).

I'd like it to be something like what most would expect from an email server: someone sends an email to <user>@mydomain.com and that email is received by my server, as well as if a user on my server sends out an email (let's say to gmail/hotmail/yahoo/etc) that it be recognized that it was sent from <user>@mydomain.com.

I used pingability.com to test my all my DNS and Mail service stuff...and I come up with the following (edited my real domain name with mydomain.com)

Code:
Server Name	mail.mydomain.com
IP	<my IP>
Location	United States
Mail Server For	*@mydomain.com
MX Priority	0
Connect Response Time	883ms
Server 'Hello' Line	220 mail.mydomain.com ESMTP Postfix
Open Relay?	No Problems Found
RDNS Entry	<ISP-assigned hostname>.
Code:
Mail Server info:
Heads-up	The mail server rejected the email address 'abuse@mydomain.com' (554 5.7.1 <abuse@mydomain.com>: Relay access denied). It should have accepted the address.
Information	The mail server correctly rejected email to 'email_validation_service@domaincheckingservice.pingability.com' (554 5.7.1 <email_validation_service@domaincheckingservice.pingability.com>: Relay access denied)
Yesterday or the day before I tried to send out a test email from my server from the command line using: echo "Test message" | mail -s "Test message" <my gmail account> -- but I got something like
Code:
-bash: mail: command not found
<and something else that I can't remember, could've have also been that it didn't recognize "-s" as well>
I then tried: echo "Test message" | <my gmail account> -- and it went through. I checked my gmail account and I got a message coming from root@ www.mydomain.com, I then tried to reply to it from my gmail account but it quickly bounced back with the same "relay access denied" that I got from pingability.com.

After playing around with some files, I now get
Code:
-bash: mail: command not found
-bash: echo: write error: Broken pipe
I checked for guides everywhere and couldn't get it to work. Any help would be appreciated. If you need any of my config files or logs, let me know...would also appreciate it if you include the command to access the info that you might ask of me (since I'm a bit rusty...being a noob returning to linux after a year break). Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th November 2007, 02:56
Crog Crog is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Made some progress...

I'm able to send mail from my outside email accounts (gmail/hotmail/etc) to my server when I address it to admin@mail.mydomain.com, but I'd like it to work with just admin@mydomain.com, getting close though
Reply With Quote
  #3  
Old 30th November 2007, 14:37
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Take a look here: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 25th March 2010, 10:10
djmixx07 djmixx07 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 29
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Crog View Post
Made some progress...

I'm able to send mail from my outside email accounts (gmail/hotmail/etc) to my server when I address it to admin@mail.mydomain.com, but I'd like it to work with just admin@mydomain.com, getting close though
I'm having that problem right now. I 1st got the Relay Access Denied error, but when I did "mydestination = /etc/postfix/local-host-names" it didn't gave that error anymore.

But now my problem is my server cannot receive the emails from outside domains (Gmail/Yahoo/Hotmail/etc). It seems to send, but I don't know where it's going. If it gets lost, deleted, or stored somewhere -- I don't know!

It's getting really frustrating and it's driving me crazy. Hope you guys can help. Thanks
Reply With Quote
  #5  
Old 26th March 2010, 14:19
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by djmixx07 View Post
But now my problem is my server cannot receive the emails from outside domains (Gmail/Yahoo/Hotmail/etc). It seems to send, but I don't know where it's going. If it gets lost, deleted, or stored somewhere -- I don't know!
Are there any errors in your mail log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix Relay Access Denied 554 Error matto1376 Server Operation 4 8th June 2007 18:37
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 15:47
Verify email setup meekish Installation/Configuration 28 27th October 2006 15:36
Postfix 554 relay access denied! willebanks Installation/Configuration 3 26th September 2006 04:07
Questions in regards to ISP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" rbrantley HOWTO-Related Questions 16 10th April 2006 18:26


All times are GMT +2. The time now is 01:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.