Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd November 2007, 17:33
mnzava mnzava is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Dar es Salaam, Tanzania
Posts: 48
Thanks: 8
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Sending email from ISP Config

Hi everyone,

I managed to set up ISPConfig per instruction on HOWTOS. At the end i installed roundcube WEBMAIL. Unfortunately i can send emails to outside mail account (eg. Yahoo, gmail, Hotmail) but i cant reply from those outside mail account. On top of that, in my company we have a mail server built on redhat and a windows domain controler server. But i cant send or receive mails to my local mail server in the company. What could be the problem.

I didn't put any public IP but it manage to send mails to yahoo etc. What i want is to be able to send and receive mails from my local mail server from the company. That means using local ip address.

Another thing. i failed to add my ispconfig server to domain. Every time i try it keep telling me CANNOT JOIN AS STAND ALONE MACHINE. This gives me problems in name resolution unless i add server name and ip in the hosts file in my desktop computer.

Here is the mail error msg

HTML Code:
The original message was received at Thu, 22 Nov 2007 18:12:20 +0300 from admispconfig@localhost ----- The following addresses had permanent fatal errors ----- emnzava@moi.or.zt  (reason: 550 5.1.1 <emnzava@moi.or.zt>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table) (expanded from: emnzava@moi.or.zt) ----- Transcript of session follows ----- ... while talking to [127.0.0.1]:
|||DATA

<<< 550 5.1.1 <emnzava@moi.or.zt>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table 550 5.1.1 emnzava@moi.or.zt... User unknown <<< 554 5.5.1 Error: no valid recipients

Reporting-MTA: dns; wserver.moi.or.zt Arrival-Date: Thu, 22 Nov 2007 18:12:20 +0300 Final-Recipient: RFC822; emnzava@moi.or.zt Action: failed Status: 5.1.1 Remote-MTA: DNS; [127.0.0.1] Diagnostic-Code: SMTP; 550 5.1.1 <emnzava@moi.or.zt>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table Last-Attempt-Date: Thu, 22 Nov 2007 18:12:21 +0300

Any help?
Thanx in advance.
Mnzava
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd November 2007, 21:56
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,500 Times in 4,329 Posts
Default

Please create the email address emnzava@moi.or.zt in ISPCOnfig. Make sure that the website www.moi.or.zt has a co-domain moi.or.zt with empty hostname.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd November 2007, 14:24
mnzava mnzava is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Dar es Salaam, Tanzania
Posts: 48
Thanks: 8
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I did what you suggested but still i am facing the same problem.

Also, why am i failing to send mail to my company mail server while we have it within my LAN?
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd November 2007, 17:02
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

Do you see that email address in /etc/postfix/virtusertable?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 26th November 2007, 09:22
mnzava mnzava is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Dar es Salaam, Tanzania
Posts: 48
Thanks: 8
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes i see my address in /etc/postfix/virtusertable
Reply With Quote
  #6  
Old 27th November 2007, 18:31
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

Can you post the contents of /etc/postfix/virtusertable and /etc/postfix/local-host-names?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 10th December 2007, 10:11
mnzava mnzava is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Dar es Salaam, Tanzania
Posts: 48
Thanks: 8
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi falko,

Here is my /etc/postfix/local-host-names

###################################
#
# ISPConfig local-host-names Configuration File
# Version 1.0
#
###################################
localhost
wserver.msd.or.tz
localhost.wserver.msd.or.tz
localhost.msd.or.tz
localhost.localdomain
web.msd.net
msd.net
#### MAKE MANUAL ENTRIES BELOW THIS LINE! ####

and here is my /etc/postfix/virtusertable

###################################
#
# ISPConfig virtusertable Configuration File
# Version 1.0
#
###################################
test@web.msd.net test
test@msd.net test
#### MAKE MANUAL ENTRIES BELOW THIS LINE! ####


Here is the log after i try to send mail to other local server and gmail

Code:
Dec 10 12:03:08 wserver postfix/smtpd[5359]: 55E3160D25: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]
Dec 10 12:03:08 wserver postfix/cleanup[5362]: 55E3160D25: message-id=<c047cb9fc4e9d726d6b5b477f1788f92@localhost>
Dec 10 12:03:08 wserver postfix/qmgr[4700]: 55E3160D25: from=<test@web.msd.net>, size=877, nrcpt=2 (queue active)
Dec 10 12:03:08 wserver postfix/smtp[5364]: connect to msd.or.tz[192.168.0.6]: Connection refused (port 25)
Dec 10 12:03:08 wserver sendmail[5356]: lBA935ZW005356: to=emnzava@gmail.com,emnzava@msd.or.tz, ctladdr=test@web.msd.net (101/101), delay=00:00:03, xdelay=00:00:01, mailer=relay, pri=60356, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=2.0.0, stat=Sent (Ok: queued as 55E3160D25)
Dec 10 12:03:08 wserver postfix/smtp[5364]: connect to msd.or.tz[10.2.3.3]: Connection refused (port 25)
Dec 10 12:03:08 wserver postfix/smtp[5364]: connect to msd.or.tz[10.2.3.6]: Connection refused (port 25)
Dec 10 12:03:08 wserver postfix/smtp[5364]: connect to msd.or.tz[192.168.0.3]: Connection refused (port 25)
Dec 10 12:03:08 wserver postfix/smtpd[5359]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Dec 10 12:03:08 wserver postfix/smtp[5364]: 55E3160D25: to=<emnzava@msd.or.tz>, relay=none, delay=0.27, delays=0.12/0.14/0.01/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to msd.or.tz[192.168.0.3]: Connection refused)
Dec 10 12:03:08 wserver dovecot: IMAP(test): Disconnected: Logged out
Dec 10 12:03:09 wserver dovecot: imap-login: Login: user=<test>, method=PLAIN, rip=::ffff:127.0.0.1, lip=::ffff:127.0.0.1, secured
Dec 10 12:03:10 wserver dovecot: IMAP(test): Disconnected: Logged out
Dec 10 12:03:11 wserver dovecot: imap-login: Login: user=<test>, method=PLAIN, rip=::ffff:127.0.0.1, lip=::ffff:127.0.0.1, secured
Dec 10 12:03:11 wserver dovecot: IMAP(test): Disconnected: Logged out
Dec 10 12:03:17 wserver postfix/smtp[5363]: 55E3160D25: to=<emnzava@gmail.com>, relay=gmail-smtp-in.l.google.com[216.239.59.27]:25, delay=9.2, delays=0.12/0.14/4.7/4.3, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 OK 1197277396 w26si1179325gvc)
Dec 10 12:04:11 wserver dovecot: imap-login: Login: user=<test>, method=PLAIN, rip=::ffff:127.0.0.1, lip=::ffff:127.0.0.1, secured
Dec 10 12:04:11 wserver dovecot: IMAP(test): Disconnected: Logged out
Sorry for taking some time to reply. Since that day i tried to setup the site from time to time without success.


Regards,
Mnzava
Reply With Quote
  #8  
Old 11th December 2007, 13:51
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

I don't see emnzava@moi.or.zt in /etc/postfix/virtusertable, and moi.or.zt isn't listed in /etc/postfix/local-host-names.
Please create that email account in ISPConfig.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 11th December 2007, 15:06
mnzava mnzava is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Dar es Salaam, Tanzania
Posts: 48
Thanks: 8
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Dear Falko,
You dont see emnzava@moi.or.zt and the domain moi.or.zt because i deleted it and try to create msd.or.tz but still i am facing the same problem like i used to face in moi.or.zt.

I dropped moi.or.tz and try to built something different and see what will happen and i ended up into the same problem.

If i can manage to send email even from my other mail server(configured in fedora) located within my network, i'll be able to finish the rest.

Thats why i've attached the log file for you to see the error messages. The IP's 10.2.3.3 or 192.168.0.3 is my domain AD(windows 2003 server) from which i see in the logs connection refused.

I even think may be it is resolution issue with windows domain that lead to this problem. Because at the moment my ISPConfig server fail to resolve name s with domain.

I will recreate domain moi.or.zt and give you feedback.

Thanx once again
Reply With Quote
  #10  
Old 12th December 2007, 09:09
mnzava mnzava is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Dar es Salaam, Tanzania
Posts: 48
Thanks: 8
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Hi Falko,
How are you. I did create the site as you suggested. Here is the files you asked about.


Here is my /etc/postfix/virtusertable
Code:
###################################
#
# ISPConfig virtusertable Configuration File
#         Version 1.0
#
###################################
emnzava@www.moi.or.zt    emnzava
emnzava@moi.or.zt    emnzava
test@web.msd.net    test
test@msd.net    test
#### MAKE MANUAL ENTRIES BELOW THIS LINE! ####
and here is /etc/postfix/local-host-names
Code:
###################################
#
# ISPConfig local-host-names Configuration File
#         Version 1.0
#
###################################
localhost
wserver.msd.or.tz
localhost.wserver.msd.or.tz
localhost.msd.or.tz
localhost.localdomain
www.moi.or.zt
web.msd.net
msd.net
moi.or.zt
#### MAKE MANUAL ENTRIES BELOW THIS LINE! ####
When i try to send email to my other server located within the network I see this information in the log file.

Code:
Dec 12 11:07:39 wserver postfix/smtp[16524]: connect to msd.or.tz[10.2.3.6]: Connection refused (port 25)
Dec 12 11:07:39 wserver postfix/smtp[16524]: connect to msd.or.tz[192.168.0.3]: Connection refused (port 25)
Dec 12 11:07:39 wserver postfix/smtp[16524]: connect to msd.or.tz[192.168.0.6]: Connection refused (port 25)
Dec 12 11:07:40 wserver postfix/smtpd[16520]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Dec 12 11:07:40 wserver postfix/smtp[16524]: CDEA060D29: to=<sample@msd.or.tz>, relay=none, delay=0.2, delays=0.12/0.07/0.01/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to msd.or.tz[192.168.0.6]: Connection refused)
Dec 12 11:07:40 wserver dovecot: IMAP(emnzava): Disconnected: Logged out
Dec 12 11:07:41 wserver dovecot: imap-login: Login: user=<emnzava>, method=PLAIN, rip=::ffff:127.0.0.1, lip=::ffff:127.0.0.1, secured
Dec 12 11:07:41 wserver dovecot: IMAP(emnzava): Disconnected: Logged out
Dec 12 11:07:42 wserver dovecot: imap-login: Login: user=<emnzava>, method=PLAIN, rip=::ffff:127.0.0.1, lip=::ffff:127.0.0.1, secured
Dec 12 11:07:42 wserver dovecot: IMAP(emnzava): Disconnected: Logged out
Thank you in advance for your valuable help.
Regards,
Mnzava
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig 2.2.14 released till General 48 19th July 2007 23:46
spamassasin/clamAV not working Daisy Installation/Configuration 32 15th February 2007 00:09
sending email (connect, login) = slow TheRudy Server Operation 7 8th July 2006 12:46
Sending email problems: Relay access denied jaffaizal HOWTO-Related Questions 35 24th April 2006 10:04
PHP problem ..Just installed ISP Config malikp Installation/Configuration 5 10th April 2006 11:43


All times are GMT +2. The time now is 17:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.