#1  
Old 19th December 2005, 04:34
lhatle lhatle is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default DNS connection - not sure?

Ok so system is working. My domain is set to link to system by DNSPark. Due to not having a static IP. This is a test sites using of ISPConfig. So I set my domain name servers to DNSPark. And everthing is fine there. Now with the added test domains what would be put in the name servers for them at Godaddy to direct them to my system? If i use ns1.mydomain.com then some where there has to be a record of pointing ns1.mydomain.com to the ISPConfig system. Have sent a ticket to DNSPark asking the same question but wanted to see what others have done with this kind of setup.

Any input would be great please!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th December 2005, 09:57
falko falko is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lhatle
Now with the added test domains what would be put in the name servers for them at Godaddy to direct them to my system?
If you want to create/created the DNS records for your domains at DNSPark, then you would use the appropriate DNSPark name servers. If you want to use/use your ISPConfig servers as name servers for your domain, then you put in your ISPConfig servers at Godaddy.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 19th December 2005, 13:44
lhatle lhatle is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default yes

I understand that it should be placed in the nameservers for the domain. But the part I am missing is how does the link between the name server and my server get resolved? Something somewhere has to tell it that ns1.divineservers.com is located at xxx.xxx.xxx.xxx and I am not sure where this would be located.
Reply With Quote
  #4  
Old 19th December 2005, 15:16
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,494
Thanks: 813
Thanked 5,261 Times in 4,125 Posts
Default

You must set an A record for ns1.divineservers.com in the nameserver of divineservers.com. The nameserver for divineservers.com can not be ns1.divineservers.com or you get the common hen <==> egg problem ;-)
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 20th December 2005, 03:23
kwickcut kwickcut is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: nj usa
Posts: 223
Thanks: 14
Thanked 11 Times in 10 Posts
Default

ok i also have a question on this.. i am in the A record and i see Hostname and IP in these spots do i place my server name (myservername.com) and in IP do i place my router ip or outside ip thanks



kwick
Reply With Quote
  #6  
Old 20th December 2005, 10:36
falko falko is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
 
Default

If you want others to connect to that domain you must use your public IP address. And don't forget to forward all needed ports (e.g. 80) from your router to your server.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem recieving mail webstergd Installation/Configuration 19 16th December 2005 12:08
from http to https after installation? Mahir Installation/Configuration 25 7th December 2005 20:40
The Inperfect Setup for me - Fedora Core 4. dstme HOWTO-Related Questions 26 14th November 2005 17:52
Postfix queueing messages suddenly, connection timed out. macwise Server Operation 6 10th November 2005 09:14
Connection timed out SeaWolf Installation/Configuration 13 13th October 2005 21:09


All times are GMT +2. The time now is 10:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.