#1  
Old 9th November 2007, 00:17
eal1619 eal1619 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 24
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default SMTP Failure

Hello Folks,
I’m having problems connecting to my SMTP server, where I’m able to receive email messages from other mail exchange, but I’m not able to send email messages to my SMTP server. The error message from my Outlook 2003 email browser reads:

Task "Chief Administrator - Sending' reported error (0x80042109): 'Outlook is unable to connect to your outgoing (SMTP) e-mail server. If you continue to receive this message, contact your server administrator try Internet service provider (ISP)

This true for all email - accounts, theirs only one actively used MX.

I’ve checked the following systems / subsystems:
1.) client system firewall setting
2.) ISPConfig server firewall setting
3.) ISPConfig network port forward ( no block port obstructions )
4.) Outlook Express 2003 email-account settings ( worked initially for a few days )
5.) DNS settings, theirs none that I know of, all systems go ( preformed the # dig cmd, all is good )
6.) Email account setting on target mail exchange ( email account exist, and ready for use; able to receive email messages via courier-pop without issues )
7.) ISPConfig c panel indicates all systems are online and ready for use
8.) This is the ‘ # netstat -tap ‘ excerpt concerning SMTP, reads:

‘ tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 23924/master’


9.) ‘iptable -L’ excerpt concerning SMTP, reads:

‘PAROLE tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:smpt


Any information concerning my SMTP connectivity problem would be greatly appreciated, Thank you.

Last edited by eal1619; 9th November 2007 at 00:29.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th November 2007, 08:35
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Try to use the IP address as smtp and pop3 server in outlook. If your server is behind a router, make sure that you use the internal IP, when you are inside your local network. If you are outside the local network, make sure that you use the external IP or domain and forward the smtp port in your router.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 9th November 2007, 11:57
eal1619 eal1619 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 24
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default SMTP Failure

Hello,
I tried using an IP address, but the results were the same; I'm able to connect to the pop server and as a result receive email, but smtp doesn't respond, so connection fails. ISPConfig indicates that smtp is online, and port 25 is open.
Thaxs
Reply With Quote
  #4  
Old 9th November 2007, 19:13
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Try to switch off the firewall. If that doesn't help - any errors in your mail log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 10th November 2007, 15:23
eal1619 eal1619 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 24
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default SMTP Failure

Hello,
I tried turning off firewall, no change to current situation. I'm running openSuSe v.10.2; do anyone know where the mail logs are, I looked in /var/log/ and did not find such records.

Thaxs
Reply With Quote
  #6  
Old 10th November 2007, 20:36
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

I think it's /var/log/mail or something like that.
Did you disable AppArmor?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 11th November 2007, 09:08
eal1619 eal1619 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 24
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default SMTP Failure

Hello,
I checked, the AppArmor and its firewall have been disabled (shortly after installing ISPConfig and the openSuSe v.10.2 Perfect Setup compliment), I also disabled various settings in the Profile Mode Configuration of the AppArmor Control Panel, from enforced to complain; the option to totally disable this feature isn't provided in YaST. Here are some excerpts from the mail logs, since their are multiple accounts it repeats these errors over and over again.


09/40/0, dsn=4.4.3, status=deferred (Host or domain name not found. Name service error for name=yahoo.com type=MX: Host not found, try again)

Nov 10 23:13:20 LynnBoxS0 postfix/smtp[14413] : OBA3B13AE18: to=< test1@yahoo.com > relay=none, delay=420710, delay=421958/0. 11/40/0, dsn=4.4.3, status=deferred (Host or domain name not found. Name service error for name=yahoo.com type=MX: Host not found, try again)

Nov 10 23:13:20 LynnBoxS0 postfix/qmgr[14390] : E616813AE1F: to=< test1@yahoo,com >, relay=none, delay=4214111, delay=421370/40/0/0, dsn=4.4.3, status=deferred (delivery temporarily suspended: Host or domain name not found. Name service error for name=youhoo.com typm=MX: Host not found, try again)

Thaxs
Reply With Quote
  #8  
Old 11th November 2007, 13:48
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Please check if your server got blacklisted: http://www.mxtoolbox.com/blacklists.aspx

Also, what's in /etc/resolv.conf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 20th November 2007, 15:25
eal1619 eal1619 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 24
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default SMTP Failure

Hello,

I checked, and I have not been blacked listed, here is my # /etc/resolv.conf file:

nameserver 67.42.41.25
nameserver 67.42.41.29
nameserver 205.171.3.65
search datacell.us LynnBoxS0.datacell.us www.datacell.us mail.datacell.us ns1.mydatacell.net ns2.mydatacell.net

The first 2 nameservers are mine ( ns1.mydatacell.net and ns2.mydatacell.net, respectively), it appears that they are necessary just to get the smtp server running inside the LAN, the last nameserver is of my internet service provider.

Thaxs
Reply With Quote
  #10  
Old 21st November 2007, 18:57
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
 
Default

Can you put
Code:
nameserver 205.171.3.65
in the first line in /etc/resolv.conf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sending e-mail using mail() function linuxuser1 HOWTO-Related Questions 38 21st April 2009 12:20
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 15:47
SMTP AUTH Failure: "Server Does Not Support Secure Authentication" jjw HOWTO-Related Questions 21 13th September 2006 20:13
Can't send External Mail AndyF Installation/Configuration 7 8th August 2006 21:53
SMTP Auth failure debian 3.1 sarge dschmid Installation/Configuration 5 3rd April 2006 11:16


All times are GMT +2. The time now is 16:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.