#1  
Old 24th October 2007, 02:08
cic cic is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default SSH access for site user

I'm attempting to give SSH access for a site user and am being extremely unsuccessful. I've created the site and placed a check mark next to Shell Access. Under User & Email, I created a user and placed a check mark next to Administrator and Shell Access. When I attempt to use Putty to access the site, I can enter the username but immediately after entering the password, Putty closes. What have I missed?

Thanks for any guidance!
Troy
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 24th October 2007, 12:11
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,804
Thanks: 840
Thanked 5,613 Times in 4,424 Posts
Default

Please have a look at your syslog or auth.log for error messages from your SSH daemon.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 16th November 2007, 04:46
cic cic is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It appears to accept the password because after I type in the password, I get a message "Last login date from blah, blah, blah... and then my putty session closes. Using the same username/password, I can login at the console just fine and using the admin username, I can login via putty from my remote location just fine. Do I need to add the website user to a file?

Troy
Reply With Quote
  #4  
Old 16th November 2007, 07:32
wpwood3 wpwood3 is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Atlanta, GA USA
Posts: 197
Thanks: 21
Thanked 31 Times in 21 Posts
Default

Look at /etc/passwd
make sure the user has /bin/bash
__________________
CentOS 5.4 64bit (the Perfect Setup)
ISPConfig 2.2.40
WP3 Photography

Last edited by wpwood3; 16th November 2007 at 08:00.
Reply With Quote
  #5  
Old 16th November 2007, 21:48
cic cic is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Here's this users settings: :x:10002:10002::/var/www/web2/./:/bin/bash
Reply With Quote
  #6  
Old 17th November 2007, 10:37
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,748 Times in 2,579 Posts
Default

Did you set up chrooted SSH?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 19th November 2007, 04:52
cic cic is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No...and to be honest, I'm not sure how to do this? I just "playing" around with ISPConfig and I'm not an experienced linux person. Can you point me in the right direction?
Reply With Quote
  #8  
Old 20th November 2007, 15:21
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,748 Times in 2,579 Posts
 
Default

Either set up chrooted SSH as shown here: http://www.howtoforge.com/chrooted_ssh_howto_debian
http://www.howtoforge.com/chroot_ssh_sftp_fedora7
or set $go_info["server"]["ssh_chroot"] to 0 in /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php to not use chrooted SSH (much easier).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 13:19
Anything I can do against illegal login-requests? schmidtedv Installation/Configuration 17 7th November 2008 10:25
log files cruz Technical 3 15th May 2007 15:35
Need to setup access to particular directory for particula FTP user. kanour Installation/Configuration 1 6th August 2006 14:57
Questions in regards to ISP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" rbrantley HOWTO-Related Questions 16 10th April 2006 19:26


All times are GMT +2. The time now is 22:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.