Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20th October 2007, 23:37
Ardesco Ardesco is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default Hack to Fix SMTP problems after upgrading from Sarge to Etch

I am running postfix with virtual domains on my mail server and upgraded from Sarge to Etch this week.

All went well apart from the fact that I could not send anything through SMTP (worked when sending locally through webmail). After digging about in the logs for an age it became apparent that saslauthd was not picking up the -r switch in the options line in the config file and sending the username without the domain appended

(Why I have no idea, double checked the config file location and everything else, uninstalled postfix and rebuilt with the same result, made some sym links from other locations where the file could default, etc)

So I performed a small hack to the saslauthd init file in /etc/init.d/saslauthd

Code:
vi /etc/init.d/saslauthd

Modify the following line and add in -r:

# Add our mechanimsms with the necessary flag
PARAMS="${PARAMS} -r -a ${MECHANISMS}"
This has got everything up and running again and may be some use to the people on these forums having similar problems and have not been able to fix it yet (thought I would post it here as searching the net for hints/answers pointed me to this forum on many occasions).

Hope it helps
__________________
---------------------
http://www.ardescosolutions.com
http://www.lazeryattack.com
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Ardesco For This Useful Post:
falko (21st October 2007)
Sponsored Links
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sending e-mail using mail() function linuxuser1 HOWTO-Related Questions 38 21st April 2009 12:20
No Spam Headers after upgrading to Etch snowfly Server Operation 2 11th October 2007 00:13
SMTP Auth problems in Debian Etch w/ISPConfig fish3232 Installation/Configuration 11 30th March 2007 19:56
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 15:47
SMTP Problems AngelDrago Installation/Configuration 3 9th July 2006 14:59


All times are GMT +2. The time now is 20:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.