#1  
Old 15th October 2007, 09:15
oskare100 oskare100 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default MRTG stats updating

Hello,
I have the following setup in cron for my MRTG stats:
0,10,20,30,40,50 * * * * env LANG=C ../../mrtg-2/bin/mrtg ../...stats/bandwidth.cfg
0,11,21,31,41,51 * * * * env LANG=C ../../mrtg-2/bin/mrtg ../...stats/cpu.cfg
0,12,22,32,42,52 * * * * env LANG=C ../../mrtg-2/bin/mrtg ../...stats/cpu-temp.cfg
0,13,23,33,43,53 * * * * env LANG=C ../../mrtg-2/bin/mrtg ../...stats/ping.cfg
0,15,25,35,45,55 * * * * env LANG=C ../../mrtg-2/bin/mrtg ../...stats/memory.cfg
0,16,26,36,46,56 * * * * env LANG=C ../../mrtg-2/bin/mrtg ../...stats/newconns.cfg
0,17,27,37,47,57 * * * * env LANG=C ../../mrtg-2/bin/mrtg ../...stats/estabcons.cfg
0,18,28,38,48,58 * * * * env LANG=C ../../mrtg-2/bin/mrtg ../...stats/ping2.cfg

But I'm not sure how much power it actually takes to generate theses MRTG stats... The server is a Celeron D 2.8Ghz, 512Mb ATA soft raid system. Do you think that I should update the stats less frequently to decrease the server usage?

/Oskar
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 16th October 2007, 11:12
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

You can watch the load average with the top command. Or you install munin: http://www.howtoforge.com/server_mon...it_debian_etch
http://www.howtoforge.com/server_mon...monit_fedora_7
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to enable Stats to WebSite? AsDsL General 3 7th September 2007 08:01
How to enable Stats to WebSite? AsDsL Installation/Configuration 1 5th September 2007 08:15
web stats problem Khorne Installation/Configuration 6 5th December 2006 20:23
webalizer stats not accessible only for one user gilas Installation/Configuration 4 21st July 2006 13:08
view webalizer stats kuyaedz General 22 12th March 2006 14:45


All times are GMT +2. The time now is 20:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.