Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 14th October 2007, 17:18
haaglin haaglin is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Email problem - all outgoing mail end up as spam

Hi.
Sorry if this is not the right place to ask this question.

Im running ISPConfig on my server, and if i run a php script to mail someone, it ends up as spam, or sometimes it wont even make it to the spam box. Gmail allways recieve the email (as spam).

I dont have a dns server, so i use http://www.domainnameshop.com as dns provider. This is a line from the details of the recieved email:

Quote:
Received-SPF: neutral (google.com: *.*.*.* is neither permitted nor denied by best guess record for domain of www-data@*.*.*) client-ip=*.*.*.*;
Authentication-Results: mx.google.com; spf=neutral (google.com: domain of noreply@domain.com does not designate *.*.*.* as permitted sender)

####
Server ip is replaced with *.*.*.*
FROM email is replaced with noreply@domain.com
####
What does that mean?

Please help me fix this.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th October 2007, 09:28
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Make sure that you have an SPF record for your domain.
Also, please check if your server is blacklisted: http://www.mxtoolbox.com/blacklists.aspx
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 15th October 2007, 10:55
haaglin haaglin is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My server is not blacklisted. I have never added an spf record before, so tell me if this is wrong. Its still not working.

This is from the zone file:

Code:
mydomain.com.	3600	IN	TXT	"v=spf1 a ~all"
One other thing, where do i change the smtp.mail and Return-path address in the mail? The address entered there is wrong
Reply With Quote
  #4  
Old 16th October 2007, 11:24
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by haaglin
My server is not blacklisted. I have never added an spf record before, so tell me if this is wrong. Its still not working.

This is from the zone file:

Code:
mydomain.com.	3600	IN	TXT	"v=spf1 a ~all"
You can use this wizard to check your SPF record: http://old.openspf.org/wizard.html

Quote:
Originally Posted by haaglin
One other thing, where do i change the smtp.mail and Return-path address in the mail? The address entered there is wrong
You must set the correct sender address in your email client.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 16th October 2007, 16:25
haaglin haaglin is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The spf record seems to have worked for gmail. Thanks!

However, there is still a domain that wont recieve at all.

I have a domain (www.mydomain.com) hosted by someone else, but i have som subdomains of that domain (sub.mydomain.com) hosted by my own server running ispconfig.

The email is not served by me, but if i try to send an email to user@mydomain.com from my server, it never gets there.
Does my server stop outgoing emails if i hosts a subdomain of the domain the email address i send to?

Thanks.
Reply With Quote
  #6  
Old 16th October 2007, 17:00
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,400
Thanks: 834
Thanked 5,493 Times in 4,324 Posts
Default

Please have a look into the mail log, do you get any errors when you send a email to this domain?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 16th October 2007, 17:09
haaglin haaglin is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes! Found the emails. The server does stop the email from going out to the mailserver, and puts them in a mailbox of the administrator of the subdomain. Under options, i have selected "External mailserver" as mailserver, but still no go.. so i removed every entry of the domain from /etc/postfix/local-host-name and /etc/postfix/virtusertable but still they are getting into the mailbox of the administrator. (I did restart both ispconfig and postfix after the changes)

Any advice?
Reply With Quote
  #8  
Old 16th October 2007, 17:30
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,400
Thanks: 834
Thanked 5,493 Times in 4,324 Posts
Default

You must set the website to external mailserver AND the co-domain.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #9  
Old 16th October 2007, 17:35
haaglin haaglin is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Wee!! That did the trick! Thanks a lot
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CacheALL email problem no.2 Snowman General 2 2nd August 2007 09:45
Email Problem - Domains dont get mail geek General 3 13th November 2006 16:16
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 12:16
Can not recieve mail with de virtual mail adress Mounir Installation/Configuration 9 24th July 2006 23:16
Problem with 'CC' & 'BCC' email not being delivered. snowfly HOWTO-Related Questions 10 20th July 2006 12:36


All times are GMT +2. The time now is 15:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.