#31  
Old 5th November 2007, 11:45
teveo1 teveo1 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i gave up my case.. there must be a bug .. when did your problems occur? Mine occured right after I changed some email accounts.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #32  
Old 5th November 2007, 11:49
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,486
Thanks: 813
Thanked 5,256 Times in 4,121 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by teveo1
i gave up my case.. there must be a bug .. when did your problems occur? Mine occured right after I changed some email accounts.
The reason for the named file change is very simple as I explained and I'am sure that there is no bug as this is a well known problem. You just have to make sure that the user admispconfig is able to read the directory with your zone files and then set the correct path in ISPConfig under management > server > settings on the dns tab and click on save.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #33  
Old 5th November 2007, 13:41
marvinh marvinh is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till
Is the same path set in /etc/named.conf ?
Is the same path set in /etc/named.conf ?

No, there still stands: directory "/home/admispconfig/ispconfig/web/multidoc/edit";
Reply With Quote
  #34  
Old 5th November 2007, 13:55
marvinh marvinh is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by marvinh
Is the same path set in /etc/named.conf ?

No, there still stands: directory "/home/admispconfig/ispconfig/web/multidoc/edit";

The problem is that the files named.ca en named.local only are in /home/admispconfig/ispconfig/web/multidoc/edit and not in /var/named/chroot/var/named

named.conf:

options {
pid-file "/var/named/chroot/var/run/named/named.pid";
directory "/home/admispconfig/ispconfig/web/multidoc/edit";
auth-nxdomain no;
/*
* If there is a firewall between you and nameservers you want
* to talk to, you might need to uncomment the query-source
* directive below. Previous versions of BIND always asked
* questions using port 53, but BIND 8.1 uses an unprivileged
* port by default.
*/
// query-source address * port 53;
};

//
// a caching only nameserver config
//
zone "." {
type hint;
file "named.ca";
};

zone "0.0.127.in-addr.arpa" {
type master;
file "named.local";
};




//// MAKE MANUAL ENTRIES BELOW THIS LINE! ////
Reply With Quote
  #35  
Old 6th November 2007, 21:47
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Take a look here: http://www.howtoforge.com/forums/sho...ange+directory
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #36  
Old 5th January 2008, 21:56
Melchior Melchior is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Germany, Darmstadt
Posts: 25
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Default crashed

exactly same problem.

I just updated some email data. After that, I couldn't login to
my imap accounts. Login by ssh also failed for every user with:

:~# ssh_exchange_identification: Connection closed by remote host

Rebooting the machine failed. The remote-hand-on by data center also...

tomorrow (Sunday) I've to get up early ..
driving to the datacenter in Frankfurt/Main

Version: 2.2.14
worked always fine upto now


could it be that if you perform many changes in near time, the
"systemmanger" (the smart-guy who changes the passwd and
shadow file) gets little bit "confused" by doing his job?

otherwise I cannot explain to myself what there was going wrong.

but the most curious thing is, that all this problems happend coextensive.

hoping my forum members are goint to excuse the offline time


// STATUS UPDATE: sunday 1pm
machine is on the net again.
Had to restore passwd, shadows and group
thx for the tutorial "how to knoppix with lvm and raid" - was a real help to me!

if I can help tracing the failure to his roots, I will mail all needed logs to ispconfig mods.
best, give me some commands like: tail -5000 /var/log/auth.log > auth.log.txt
thereby, I can collect all you want

I'm on Debian etch,
/root/ispconfig and /home/adminispconfig are the dirs

what else attracts my attention:
- the file local-host-names lost settings beyond "#### MAKE MANUAL ENTRIES BELOW THIS LINE! ####"
- the shadow file was cropped. It only contents some webxx_* accounts. System account weren't there anymore.

greetings,
melchior

Last edited by Melchior; 6th January 2008 at 13:31.
Reply With Quote
  #37  
Old 6th January 2008, 13:43
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,486
Thanks: 813
Thanked 5,256 Times in 4,121 Posts
Default

Please have a look at the file /home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log for errors and any unusual entrys around the time where the problem started. You can also mail me the logfile to dev [at] ispconfig [dot] org if you like.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #38  
Old 6th January 2008, 13:57
Melchior Melchior is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Germany, Darmstadt
Posts: 25
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

thx, I just sent you a cropped logile.

would be nice to get the problem tracked down. I've
to do some mail account settings, and don't want to
drive to the datacenter again

regards,
melchior
Reply With Quote
  #39  
Old 5th February 2010, 23:23
peter.zagar peter.zagar is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Slovenia
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Today It happened to me also,..

/etc/group
and
/etc/shadow

..got corrupt somehow.

I think the ispconfig system (v2) was doing some changes and did not finish properly.

/etc/group file was empty
/etc/shadow had ":x:" instead of crypted passwords ":h/TZR#HR!j3h)nj:"

I restored these two files from backup but new users that were added after the backup are lost.

What is the best way to get the system in full shape again?

The ISPconfig interface still shows new users of course.

I need a really good advice, as I have 600 users + 10 new.
I would like to save these 600 users from backup and do the new users again.

I made a full backup in ISPconfig interface 14 days ago.

Tnx,

Peter
Reply With Quote
  #40  
Old 10th February 2010, 09:01
peter.zagar peter.zagar is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Slovenia
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

UPDATE:

As it turned out, the problem was solved by replacing the two mentioned files from the backup, then manually running
Code:
/root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/writeconf.php
The system then updated all users in /etc/shadow.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Copy compiled php5 to another machine cooljai Installation/Configuration 4 11th October 2007 16:15
Migration from a virtual machine to physical sonoffett Technical 3 15th September 2007 16:09
How to connect to a Linux machine using VB rocket1356 Programming/Scripts 4 24th June 2007 19:48
connecting to windows machine sudha General 0 29th January 2007 13:38
I cannot resolve www.example.com on the local machine braakiss Installation/Configuration 5 12th January 2007 15:58


All times are GMT +2. The time now is 01:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.