Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 3rd October 2007, 22:57
cruz cruz is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 365
Thanks: 51
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default question about mail setup

I have a question about the mail. I setup the perfect setup Debian. I create a account for a web site. I create some mail accounts. should they be able to send and receive mail BEFORE I install the websites script? Or is there a record that needs to be updated from were I have my domain registered to? I guess DNS takes care of that right? Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 4th October 2007, 00:01
catdude catdude is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 178
Thanks: 1
Thanked 12 Times in 11 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cruz
I have a question about the mail. I setup the perfect setup Debian. I create a account for a web site. I create some mail accounts. should they be able to send and receive mail BEFORE I install the websites script? Or is there a record that needs to be updated from were I have my domain registered to? I guess DNS takes care of that right? Thanks
If the authoritative DNS records for your domain are pointing to your ISPConfig server, and if you have properly created the client record and the site (which you apparently have done if you've created mail accounts), then I would think your users ought to be ready to send a receive e-mail. You can test this by making telnet connections to your ISPConfig server; telnet to port 25 to send an e-mail to a user by speaking SMTP, look in the mail log to see if it was handled properly, look in the user's Maildir/new to see if got delivered. Then telnet to port 110 to verify POP operation. If user e-mail incoming process works, you could then telnet to port 25 and verify outgoing SMTP for user e-mail.
Reply With Quote
  #3  
Old 4th October 2007, 02:56
cruz cruz is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 365
Thanks: 51
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default mail setup

I don't understand how to telnet, but I did go into the records and there is a A record, MX record, SPF record. Then I sent a email to my hotmail account. Then I set one from my hotmail account to the mail server email account i created. I received nothing from ether email account. I went to the mail log and found this.
HTML Code:
Oct  3 14:54:59 server1 postfix/smtpd[8615]: warning: cannot get private key from file /etc/postfix/ssl/smtpd.key
Oct  3 14:54:59 server1 postfix/smtpd[8615]: warning: TLS library problem: 8615:error:0906406D:PEM routines:PEM_def_callback:problems getting password:pem_lib.c:105:
Oct  3 14:54:59 server1 postfix/smtpd[8615]: warning: TLS library problem: 8615:error:0906A068:PEM routines:PEM_do_header:bad password read:pem_lib.c:403:
Oct  3 14:54:59 server1 postfix/smtpd[8615]: warning: TLS library problem: 8615:error:140B0009:SSL routines:SSL_CTX_use_PrivateKey_file:PEM lib:ssl_rsa.c:669:
Oct  3 14:54:59 server1 postfix/smtpd[8615]: cannot load RSA certificate and key data
Oct  3 14:54:59 server1 postfix/smtpd[8615]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Oct  3 14:56:15 server1 postfix/smtpd[8615]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Oct  3 14:56:45 server1 authdaemond: modules="authpam", daemons=5
Oct  3 14:56:45 server1 authdaemond: Installing libauthpam
Oct  3 14:56:45 server1 authdaemond: Installation complete: authpam
Is there a way of regenerating this library or do I have to reinstall the server? I used mail forward before I got this static Ip and forwarded the mail through my ISP and it worked. Now I am having a hard time getting this mail working using this static IP. I checked the black list and I am not on it. I hope this helps.

Last edited by cruz; 4th October 2007 at 02:59.
Reply With Quote
  #4  
Old 4th October 2007, 09:09
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,794
Thanks: 840
Thanked 5,612 Times in 4,423 Posts
 
Default

Please redo the postfix installation steps from the perfect setup guide. Also make sure, that you have the maildir checkbox enabled in ISPConfig under management > server > settings.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix reject connections gabrix Server Operation 27 25th January 2007 09:37
postfix-tls sasl2 mysql courier-authmysql gabrix Server Operation 4 12th January 2007 23:09
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 13:16
mail server setup question paulley Installation/Configuration 22 14th June 2006 02:38
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs ebbay Installation/Configuration 9 4th March 2006 12:47


All times are GMT +2. The time now is 12:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.