Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 4th October 2007, 05:26
Upyr Upyr is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Mexico
Posts: 13
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Newbie DNS question

Hello!!!

I'm kind of a newbie with DNS and I have a little question about the DNS architecture and configuration. I have registered a domain (without any DNS) and want to bind it with my IP address so my server gets seen on the Internet.
I configured the zones in my named.conf file following the instructions in the Traditional DNS Setup How-to and I also added the zone files in /var/lib/named/. When I run the dig command I get the following:

Code:
 dig skyinternet-net.com.mx

; <<>> DiG 9.3.4 <<>> skyinternet-net.com.mx
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NXDOMAIN, id: 21243
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;skyinternet-net.com.mx.                IN      A

;; AUTHORITY SECTION:
com.mx.                 694     IN      SOA     a.ns.mx. hostmaster.nic.mx. 835839 3600 300 604800 1800

;; Query time: 16 msec
;; SERVER: 200.57.64.66#53(200.57.64.66)
;; WHEN: Wed Oct  3 22:16:30 2007
;; MSG SIZE  rcvd: 96
And that means my domain is not bound to my IP.

Do I have to make my DNS registration with my ISP or something?

Thanks for the help
__________________
Freedom shall be granted to humanity through the power of the penguins
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 4th October 2007, 05:47
giganet giganet is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: California
Posts: 243
Thanks: 116
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via AIM to giganet
Arrow

Your domain has no DNS.

What you will want to do is go to DNSExit and sign up for a free DNS account, then create the new DNS records there pointing to your server IP, you will use those DNS records ieg; 'DNS1.DNSEXIT.COM' & 'DNS2.DNSEXIT.COM' in your DNS settings area on your server.


That should have you going?

Have a good one

Regards
Reply With Quote
  #3  
Old 4th October 2007, 06:29
Upyr Upyr is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Mexico
Posts: 13
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the help.

Now, how do I edit my DNS configuration files to point to those ones?
__________________
Freedom shall be granted to humanity through the power of the penguins
Reply With Quote
  #4  
Old 4th October 2007, 06:47
giganet giganet is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: California
Posts: 243
Thanks: 116
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via AIM to giganet
Arrow

Are you running ISPConfig?
OR
WebMin?

If so you will edit the DNS for your domain in the Edit DNS area, you will need to access the admin panel VIA the IP though.


Regards
Reply With Quote
  #5  
Old 4th October 2007, 06:52
Upyr Upyr is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Mexico
Posts: 13
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, i'm not running either, i'm just running a plain DNS server using BIND
__________________
Freedom shall be granted to humanity through the power of the penguins
Reply With Quote
  #6  
Old 4th October 2007, 19:57
giganet giganet is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: California
Posts: 243
Thanks: 116
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via AIM to giganet
Default

You would want to manually edit your zone file then...

Not exactly sure about other distros, I use Ubuntu 6.06 and my zone files are located in '/var/lib/named/etc/bind'.
My zone file is name 'pri.giganetwireless.com'
your's could as well have www as a front appendage rather than pri as mine does though.

Once you locate your domain zone file open it with an editor and look for the following lines to edit:
Code:
        NS      ns1.dnsexit.com.              ; Inet Address of name server 1
        NS      ns2.dnsexit.com.              ; Inet Address of name server 2
This is exactly how my name server line of my zone file appears, the only difference is DNSExit may have you on differently numbered name servers- I don't know, so just use what they provide you in your account.


Let me know if that helped or not?

Regards
Reply With Quote
  #7  
Old 5th October 2007, 10:09
paul sanz paul sanz is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Every one

Im using F7 and i had many problems with pup and pirut and allow me to say that its crap... so many problems

Question
If anyone knows how to disactivate the automatic updates up2date without disabling yum| rpm please let me know


In relation to pirut stopped working, configuratin problem could be many things but i will explain the problem i had and how i fixed it..


I got configuation problem and lock table is out of available locker enteries and long hangs which got me no where

these are python errors!! i recomend you restore your system in the follwing way

1.Make a backup of /var/lib/rpm in case you break something
2. remove the Berkley databases : /var/lib/rpm/_db.00*
3.rebuild the database : rpm --rebuilddb
4.check : rpm -qa | sort

hope this helps someone
Reply With Quote
  #8  
Old 5th October 2007, 12:20
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by paul sanz
If anyone knows how to disactivate the automatic updates up2date without disabling yum| rpm please let me know
Please take a look at your cron jobs in /etc/cron.daily, /etc/cron.weekly, etc. I guess it's somewhere in there.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 5th October 2007, 18:06
Upyr Upyr is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Mexico
Posts: 13
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Giganet, thanks for all the help.

I did what you told me in the zone file, but the outcome of the dig command is exactly the same. On the other side I verify the domain on dnsexit and I get the following:

Error: Errornull)
NSLookup Reported by Name Server: NS1.DNSEXIT.COM
Mail Exchanger(MX) Preference#
no mail exchanger specified
Hosts (A Record) IP Addresses
Alias(CName) Alias to Host IP Addresses

NSLookup Reported by Name Server: NS2.DNSEXIT.COM
Mail Exchanger(MX) Preference#
no mail exchanger specified
Hosts (A Record) IP Addresses
Alias(CName) Alias to Host IP Addresses


I think this means the DNS register didn't work well. I'll erase the register and do it again, but I already tried that and it didn't work.

Any ideas???


Thanks again

Greetings
__________________
Freedom shall be granted to humanity through the power of the penguins
Reply With Quote
  #10  
Old 5th October 2007, 18:57
giganet giganet is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: California
Posts: 243
Thanks: 116
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via AIM to giganet
 
Default

Code:
On the other side I verify the domain on dnsexit and I get the following:

Error: Errornull)
NSLookup Reported by Name Server: NS1.DNSEXIT.COM
Mail Exchanger(MX) Preference#
no mail exchanger specified
Hosts (A Record) IP Addresses
Alias(CName) Alias to Host IP Addresses

NSLookup Reported by Name Server: NS2.DNSEXIT.COM
Mail Exchanger(MX) Preference#
no mail exchanger specified
Hosts (A Record) IP Addresses
Alias(CName) Alias to Host IP Addresses
Did you create MX and A records too?
I have attached a chopped up screen-shot of the components screen-shot within DNSExit DNS editing window.

Excluding my 'login.giganetwireless.com' record your DNSExit DSN editer should have these types of records referring to your domain and approriate IP(s).
The aliases are an option...


Please let me know how this works for you...

Regards
Attached Images
 
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DNS Configuration Problems VMartins Installation/Configuration 10 24th July 2007 14:40
Unable send receive emails vassilis3 Installation/Configuration 15 19th May 2007 14:34
ISPconfig & DNS newbie question ikaros Installation/Configuration 4 20th September 2006 17:58
Newbie DNS totally confuse. Rock General 9 1st June 2006 00:01
newbie DNS questions Kankles HOWTO-Related Questions 6 20th January 2006 03:50


All times are GMT +2. The time now is 06:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.