#1  
Old 31st December 2007, 01:05
Dizfunkshunal Dizfunkshunal is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Cape Coral, Florida
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ISPConfig Install Host Name

I screwed up during the install and set my host name to my full domain name instead of just www. How do I change this? Yes I searched and did not find anything related.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 31st December 2007, 01:50
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 212
Thanked 648 Times in 294 Posts
Send a message via Skype™ to Hans
Default

Within ISPConfig go to > Management > Server > Settings > Server and redefine the hostname field within www.
__________________
Hans

BB-Hosting | Quality Web Hosting since 2005
Reply With Quote
  #3  
Old 31st December 2007, 02:24
Dizfunkshunal Dizfunkshunal is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Cape Coral, Florida
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks you i am currently waiting on dns for the domai name to propagate. SHouldnt I also be able to connect through the internal IP?
Reply With Quote
  #4  
Old 31st December 2007, 14:17
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 212
Thanked 648 Times in 294 Posts
Send a message via Skype™ to Hans
Default

When you're within your LAN, you can visit your ISPConfig website with:
http(s)://internal-ipaddress:81 within your browser.

When you're outside your LAN and your server is behind a router, you should use: http(s)://external-ipaddress:81 within your browser. Make sure that you've set portforwarding (port 81) correctly.
__________________
Hans

BB-Hosting | Quality Web Hosting since 2005
Reply With Quote
  #5  
Old 31st December 2007, 18:56
Dizfunkshunal Dizfunkshunal is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Cape Coral, Florida
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok I tried connecting using the internal ip and got a "Could not establish an encrypted connection because the certificate presented by 192.168.1.101 has an invalid signature." as for external ip I dont know what the deal with my router is. One minute i can connect to the server using internal external and domain name the next minute I cant. I'll wan you know im a complete noob. Took me a full day just to get the server installed and setup.
The router I use http://www.networkeverywhere.com/products/nr041.asp I have all the required ports forwarded to the server internal ip.

Oh yea i used this tutorial http://www.howtoforge.com/centos-5.1...-ftp-ispconfig to set up the server. Just you know the steps i have taken and what i have done.

Last edited by Dizfunkshunal; 31st December 2007 at 19:08.
Reply With Quote
  #6  
Old 1st January 2008, 15:51
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
 
Default

Please recreate the ISPConfig certificate as shown here: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=121
Please accept the default values during the certificate creation instead of entering your own values.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig 2.3.2-dev released till General 9 4th June 2007 10:46
bug in virtual host ispconfig adrenalinic Tips/Tricks/Mods 1 13th August 2006 13:37
I broke it.. I think.. Email in is not being delivered? edge Server Operation 1 3rd July 2006 14:22
ispconfig install with tracks (rails) install? gjcomputer Installation/Configuration 1 12th April 2006 23:07
host name/domain during install mazek01 Installation/Configuration 2 29th January 2006 00:48


All times are GMT +2. The time now is 05:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.