Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 25th September 2007, 17:28
llamy llamy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Sounds problems on FC6 and Assigning one IP per User

Hi,

I have Installed FC6 with the Falko how to, but cannot get the sounds working on another User than root, when i verify with http://aboutugins in the browser address of any other user than root,it says that everything is there but still does not work.
Any Clue?

Also I have another question about the virtual IP address, like eth0:0, eth0:1,.. is it is possible to assign each User with one IP Address, so that network games can be played on the same CPU Box with different Users each of them assigned to a specific IP.

Thanks in advance for your help.

Llamy.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th September 2007, 16:31
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,752 Times in 2,582 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by llamy
Hi,

I have Installed FC6 with the Falko how to, but cannot get the sounds working on another User than root, when i verify with http://aboutugins in the browser address of any other user than root,it says that everything is there but still does not work.
Any Clue?
Are there any errors in your logs? Sounds like a permissions problem.

Quote:
Originally Posted by llamy
Also I have another question about the virtual IP address, like eth0:0, eth0:1,.. is it is possible to assign each User with one IP Address, so that network games can be played on the same CPU Box with different Users each of them assigned to a specific IP.
I'm no gaming expert, so I'm afraid I can't help you with this...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
BNSRAF (26th September 2007)
  #3  
Old 26th September 2007, 16:44
llamy llamy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Sounds problems on FC6 and Assigning one IP per User

Thanks Falko,

Can you please tell me where the logs for the sounds are in FC6, i think it is a permission problem, when i log in as root, i have no problem. Thanks.

For the second question about assigning IP Address, i just want to know if i can create normal linux users, and then assign to each of them a virtual IP like eth0:0, eth0:1,..

Thanks very much for your help.
Reply With Quote
  #4  
Old 26th September 2007, 18:39
BNSRAF BNSRAF is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 2
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks mate, I had a similar problem and now its fixed, i do appriciate the help .
Reply With Quote
  #5  
Old 26th September 2007, 18:51
llamy llamy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

BNSRAF, I think you made a mistake by posting here.

llamy
Reply With Quote
  #6  
Old 26th September 2007, 18:58
BNSRAF BNSRAF is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 2
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

???how come??we are not allowed to post replies??? i don't get it, sorry.
all what happened is that Falko mentioned the permissions , and that where my problem was...im confused..

Last edited by BNSRAF; 26th September 2007 at 19:29.
Reply With Quote
  #7  
Old 26th September 2007, 20:03
llamy llamy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Got you now, sorry for that.

So how did you solve that problem. thx.
Reply With Quote
  #8  
Old 27th September 2007, 16:50
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,752 Times in 2,582 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by llamy
Thanks Falko,

Can you please tell me where the logs for the sounds are in FC6, i think it is a permission problem, when i log in as root, i have no problem.
The logs are in the /var/log directory.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 27th September 2007, 18:08
llamy llamy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Can you please tell me which file exactly, because i do not see any log file for the sounds in /var/log and nothing special in /var/log/messages as well, if it might be a permission issue can you tell me how i can troubleshoot that. thx.

llamy.
Reply With Quote
  #10  
Old 27th September 2007, 19:12
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,752 Times in 2,582 Posts
 
Default

I don't know where sound issues are logged, so you'd have to check all log files.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.