#1  
Old 15th September 2007, 12:47
luchs3 luchs3 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 68
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default update to 2.2.16 makes error

Hi,

I tried to update from 2.2.15 to the latest version.
Everything worked fine until I got this Error:
Quote:
ERROR: Das mitgelieferte PHP-Binary funktioniert auf Ihrem System nicht
.

Now the admin Site doesn't work and if I try to install the 2.2.16 again the Setup doesn't seem to find the old installation and wants to install everything new.

Luckily the customer Webs are still working

Server OS: Ubuntu 7.04

I would be very happy if anyone has an idea to solve this problem.

Thanks Niko
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 16th September 2007, 19:44
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,503
Thanks: 813
Thanked 5,264 Times in 4,128 Posts
Default

To run the update script again, you must first run:

mkdir /root/ispconfig

then the installer will be able to recognize the old installation again. To help you wth your original problem, please post the first error(s) from the compile output and not just the last error.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 17th September 2007, 08:15
luchs3 luchs3 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 68
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Error Message

Here we go.
I don't know where the Error starts.
Between the libtool part and the libclamv part are a lot of unreadable lines.

Code:
../libtool: command substitution: line 2326: syntax error near unexpected token `('
../libtool: command substitution: line 2326: `������E�������E���$������p�4$�Z����U����B� ��t�$�L$�9����������D$��$������U�����_�E
...(unreadable text)...
./libtool: line 2326:
|
�
�$|
�$�
�$�
�$�
�$�
�$�
�$�
�$
�$
�$
...

make[2]: *** [libclamav.la] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/webadmin/install_ispconfig/compile_aps/clamav-0.91.2/libclamav'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/webadmin/install_ispconfig/compile_aps/clamav-0.91.2'
make: *** [all] Error 2
ERROR: Could not make ClamAV
cd: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/aps.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/spamassassin.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/uudeview.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/clamav.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/cronolog': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/cronosplit': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/ispconfig_tcpserver': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/zip': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/unzip': No such file or directory
tar: spamassassin.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `spamassassin': No such file or directory
tar: uudeview.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `uudeview': No such file or directory
tar: clamav.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `clamav': No such file or directory
tar: aps.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
./setup2: line 873: ispconfig_tmp/php/bin/php: No such file or directory
ERROR: Das mitgelieferte PHP-Binary funktioniert auf Ihrem System nicht! Die Installation bricht hier ab!
Reply With Quote
  #4  
Old 17th September 2007, 09:55
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,503
Thanks: 813
Thanked 5,264 Times in 4,128 Posts
Default

Did you change the shell as described in the perfect setup?

rm -f /bin/sh
ln -s /bin/bash /bin/sh

Is your system up to date?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 17th September 2007, 10:09
luchs3 luchs3 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 68
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

shure, system is up to date.
I installed the 2.2.15 with the "perfect setup..".

I also tried ti compile it with the gcc-3.4 and g++-3.4 but there is no difference.

I even can't install the 2.2.15 again, I get the same Error.

Last edited by luchs3; 17th September 2007 at 10:11.
Reply With Quote
  #6  
Old 17th September 2007, 10:14
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,503
Thanks: 813
Thanked 5,264 Times in 4,128 Posts
Default

Have a look at your /tmp directory, you should find there some tar.gz backup files. If you untar the oldest files (from the day you started the first upgrade attempt) and copy the contents with preseverd permissions to /root/ispconfig and /home/admispconfig, you should get at least a working 2.2.15 system back until we find a solution for your compile problem.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 17th September 2007, 10:19
luchs3 luchs3 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 68
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Sounds nice but in my /tmp folder are just some sess_1234... files.

Is there another possibility to restore the server?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
installing Perl module GD - ran into problems Ovidiu Installation/Configuration 6 19th September 2006 09:32
configuring IPTABLES firewall adityavpratap HOWTO-Related Questions 9 27th May 2006 21:42
Frustrated with ISPConfig install! woozyerdaddee Installation/Configuration 4 19th May 2006 03:38
Installation Fails... :( cyberstorm Installation/Configuration 1 15th January 2006 18:07
Install stop at uuwish, UUDeview SeaWolf Installation/Configuration 6 4th October 2005 23:53


All times are GMT +2. The time now is 17:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.