Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 14th September 2007, 17:02
AndréS AndréS is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 46
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default SSL of Thawte will be safed as a own certificate

Hello,

for a client I installed a certificate. This is a official certificate. It is from thawte.
I sent the Request to thawte and imported the CA from thawte. But all the times, all Browser says, "Error" It is a Certificate from the website self. But this is wrong.

you can see this: https://shop-schwarzes-gesoxx.de

How can I repair this?

By the way I changed the CA and got a new CA for a new Request.


Thanks a lot


André
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th September 2007, 17:45
catdude catdude is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 178
Thanks: 1
Thanked 12 Times in 11 Posts
Default Check the cert first

Does “openssl req –text –noout –in <your certificate file>” display Thawte as the issuer?
Reply With Quote
  #3  
Old 14th September 2007, 20:04
AndréS AndréS is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 46
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Even in the explorer he says that thawte isn´t the issuer.

I will look into the file, but I think not.
Reply With Quote
  #4  
Old 14th September 2007, 22:52
daveb daveb is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: St Louis Mo
Posts: 272
Thanks: 43
Thanked 41 Times in 37 Posts
Default

After the install of cert did you try to restart apache. You might try that.
Reply With Quote
  #5  
Old 15th September 2007, 01:01
the_spy the_spy is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 91
Thanks: 20
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

you need to call the domain with the "www" since you bought the ssl certificate with www included in the domain
Reply With Quote
  #6  
Old 15th September 2007, 11:38
AndréS AndréS is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 46
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes I did a restart, but not because the installation of ther cert. But it was after I installed the cert. Okay, I retry it :-)

No wíth www. is nothing changed. Still the problem.
Reply With Quote
  #7  
Old 15th September 2007, 11:46
AndréS AndréS is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 46
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Now I tried this:

1: I deleted the cert
2: I pasted the Request (I saved them before) into Request
3: I pasted the cert into cert

Result: error!! The website cannot displayed.
Reply With Quote
  #8  
Old 15th September 2007, 12:25
the_spy the_spy is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 91
Thanks: 20
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by AndréS
Yes I did a restart, but not because the installation of ther cert. But it was after I installed the cert. Okay, I retry it :-)

No wíth www. is nothing changed. Still the problem.
it was working here with the www. I got just one error before only due to the missing www in the url.
Reply With Quote
  #9  
Old 15th September 2007, 22:50
AndréS AndréS is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 46
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry but here I saw the wrong cert. And the client too.
Evrey time the browser says it is a self criated cert. :-(
Reply With Quote
  #10  
Old 15th September 2007, 23:01
the_spy the_spy is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 91
Thanks: 20
Thanked 6 Times in 6 Posts
 
Default

Ok I saw the error, I forgot I accepted the certificate one time so the url with www was giving no error since I already accepted the certificate.
Actually yes it is the self signed certificate which appear and not the Thawte one.
I already use a Thawte certificate for 2 of my sites and it works correctly with adding them simply in ispconfig, so if you follow the instructions for ssl certificate for ispconfig then it should be ok. You may need to restart apache after adding the ssl certificate, but it was fixed just in the last ispconfig version normally so it should reboot itself.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SSL for virtual hosts on one certificate rbartz Tips/Tricks/Mods 8 20th November 2007 18:59
Help installing an SSL certificate james@thereidsonline.com Installation/Configuration 1 26th June 2007 19:11
Hostname issue with SSL Certificate request. mhpcomputerservices General 3 19th December 2006 16:25
ssl Certificate Invalid simplyworks Installation/Configuration 8 16th August 2006 17:44
from http to https after installation? Mahir Installation/Configuration 25 7th December 2005 21:40


All times are GMT +2. The time now is 19:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.