Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 4th September 2007, 07:04
mendoza mendoza is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Sending email from postfix doesn't work.

Hi everybody,

When i send email (postfix) it doesn't get to recipient email box.

I'm able to receive email to user but replying gives error.

I did rely authorization to my ISP mail server (rcn) and this is log from my syslog after i send the mail.

Will i have to contact my ISP?

I use debian4.0. postfix 2.1.5.

From Syslog:

Sep 2 21:46:26 debian1 postfix/smtp[8813]: 3D4125BD09: to=<mxxxxx@yahoo.com>, relay=smtp.rcn.com[207.172.4.99], delay=1, status=sent (250 ok: Message 461394833 accepted)

thanks for any info
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th September 2007, 19:58
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

The mail was sent successfully. I guess that Yahoo classifies it as spam for some reason. Please check if your server got blacklisted: http://www.mxtoolbox.com/blacklists.aspx

Also, do you have an SPF record for your domain?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 12th September 2007, 03:56
mendoza mendoza is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default still problems with emails

So i created spf record, i'm not sure if it is correct (i included rcn.com becouse my postfix is set up to rely email via their smtp).
Syntax is: rachot.info. IN TXT "v=spf1 a mx a:debian1.rachot.info include:rcn.com ~all"

I also included subdomain 'debian1.xx.info' but i think i don't have to.
Result: i'm still do not receive emails sent to yahoo or gmail account but i have webmail at rcn and i got email over there.

Am i doing it right? In one Howto Falko states that:

"This short guide shows how you can set up Postfix to relay emails through another mailserver. This can be useful if you run a Postfix mailserver in your local network and have a dynamic IP address because most dynamic IP addresses are blacklisted today. By relaying your emails through another mailserver that is hosted on a static IP address in a data center (e.g. your ISP's mailserver) you can prevent your emails from being categorized as spam."
(http://howtoforge.org/postfix_relayi...her_mailserver)

My ip address is dynamic and it is blacklisted about 10 times on mxtoolbox/blacklist web site. but mostly it is not blacklisted.

I think i understand something wrong with relaying or it is not possible to get email working with yahoo or gmail with this setup? (dynamic ip)
Reply With Quote
  #4  
Old 13th September 2007, 18:02
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

It seems your domain doesn't exist in DNS:

Code:
mh1:~# dig mx rachot.info

; <<>> DiG 9.2.1 <<>> mx rachot.info
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 1695
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;rachot.info.                   IN      MX

;; Query time: 5075 msec
;; SERVER: 213.191.92.84#53(213.191.92.84)
;; WHEN: Thu Sep 13 18:00:22 2007
;; MSG SIZE  rcvd: 29

mh1:~# dig rachot.info

; <<>> DiG 9.2.1 <<>> rachot.info
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 64313
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;rachot.info.                   IN      A

;; Query time: 5027 msec
;; SERVER: 213.191.92.84#53(213.191.92.84)
;; WHEN: Thu Sep 13 18:00:33 2007
;; MSG SIZE  rcvd: 29

mh1:~#
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 14th September 2007, 03:38
mendoza mendoza is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default fixed

My dns setting go bad (unable to connect via domain name and unable to ping from local machine) since i put SPF line into it:

rachot.info. IN TXT "v=spf1 a mx a:debian1.rachot.info include:rcn.com ~all"

so i gues it is wrong. when i comment it (;;) and reboot the bind everything is ok as of this moment (able to dig, dig mx rachot.info etc..). domain and subdomains works. (www.rachot.info, ruby.rachot.info; my isp sometimes blocks port 80 so i change it to 8000 but now port 80 works)



Moreover i changed MX line from debian1.rachot.info to "mx 10 rachot.info"
i'll look at it in more details what it means.

my primary dns settings:

debian1:/var/lib/named/etc/bind# cat pri.rachot.info
$TTL 86400;

@ IN SOA debian1.rachot.info. marblabla.yahoo.com (
2007091107 ; serial, todays date + todays serial #
8H ; refresh, seconds
2H ; retry, seconds
4W ; expire, seconds
1D ) ; minimum, seconds
;


;; rachot.info. IN TXT "v=spf1 a mx a:debian1.rachot.info include:rcn.com ~all"



IN NS debian1.rachot.info. ; Inet Address of name server
IN NS ns1.xname.org.
;

MX 10 rachot.info. ; Primary Mail Exchanger
;

rachot.info. A 207.38.224.49
www A 207.38.224.49
debian1 A 207.38.224.49
;;debian2 A 70.107.230.201
ftp CNAME www
*.rachot.info. A 207.38.224.49



when i have more time i'll redo SPF line but if you see anything obvious wrong please let me know.
thanks!


UPDATE: i sent email to yahoo and gmail account and it is there! so it works as supposed without spf record? or i guess changing mx line in my primary dns settings to domain (instead of subdomain fixed the problem)

Last edited by mendoza; 14th September 2007 at 04:12.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix Email Delivery Problem sedat1903 HOWTO-Related Questions 2 22nd December 2008 11:19
how to configure postfix to send email out for a hosted domain nox171 Server Operation 24 13th July 2007 11:48
Postfix not honoring email aliases for local delivery rneilson Installation/Configuration 24 22nd March 2007 11:12
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 15:47
sending email (connect, login) = slow TheRudy Server Operation 7 8th July 2006 12:46


All times are GMT +2. The time now is 19:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.