Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 4th September 2007, 15:53
crypted crypted is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Oklahoma, USA
Posts: 429
Thanks: 3
Thanked 14 Times in 6 Posts
Default pop3 mail server not delivering mail...

Okay so I'm seriously gonna send a donation to you all after this one, just tell me how...

Now, I've been waiting on EBAY to send an email for my forgotten passwords to my email address dg @ derekgordon.com and it hasn't ever been received. I tried emailing myself, as well as other email addresses on that domain, and they alike aren't coming through either. I'm logging in with my Outlook 07 just fine to the server... What would keep mail from being delivered? Spamassassin and Antivirus aren't in use for that domain whatsoever... I think but am not positive that other people are receiving their mail on their domains as noone has been complaining...

NAMED:
TTL 3850
@ IN SOA 207.150.163.130. admin.derekgordon.com. (
2007071101 ; serial, todays date + todays serial #
28800 ; refresh, seconds
7200 ; retry, seconds
604800 ; expire, seconds
3850 ) ; minimum, seconds
;
NS 207.150.163.130. ; Inet Address of name server 1
NS 207.150.163.131. ; Inet Address of name server 2
;

www MX 10 www.inter5.org.
MX 10 mail.derekgordon.com.

derekgordon.com. A 207.150.163.134
www A 207.150.163.134

Is it the MX record being the problem? Being that there's two MX entries is that bad? How about the second entry not having a DNS resolution (mail.derekgordon.com)? How can I resolve this for future domain additions?

Last edited by crypted; 4th September 2007 at 15:55.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 4th September 2007, 16:41
jmroth jmroth is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 191
Thanks: 1
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by crypted
How about the second entry not having a DNS resolution (mail.derekgordon.com)?
But it is resolved:
Code:
# nslookup mail.derekgordon.com

Non-authoritative answer:
Name:   mail.derekgordon.com
Address: 207.150.163.135
Reply With Quote
  #3  
Old 4th September 2007, 18:08
crypted crypted is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Oklahoma, USA
Posts: 429
Thanks: 3
Thanked 14 Times in 6 Posts
Default

Yeah I just added that entry after I made the post... I figured I'd add it and give it TTY propagation time while I was teaching a class so that now I can test EBAY once more... And that fixed it it seems. the MX issue was the problem... I don't know what the heck that was there like that for... Hmm... So I guess all MX records should be something like "MX 10 www.domain.tld" then and not "MX 10 mail.domain.tld" unless an A record exists for the mail.domain.tld? Hmm....

At any rate, Till send me a way to Paypal you some cash. You've done a lot of great help for me and I wanna toss a few dollars to help with the ISPConfig project (especially the new branch!!! )
Reply With Quote
  #4  
Old 4th September 2007, 18:21
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,033
Thanks: 261
Thanked 147 Times in 128 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by crypted
At any rate, Till send me a way to Paypal you some cash. You've done a lot of great help for me and I wanna toss a few dollars to help with the ISPConfig project (especially the new branch!!! )
Best way to do this, is to send him a PM.
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mail Server Errors dayjahone General 7 2nd August 2007 17:49
External mail server with gmail MX service adrenalinic Installation/Configuration 20 24th April 2007 14:49
Mail doesn't send tristanlee85 General 14 16th April 2007 17:30
cant send mail using pop3 phython Installation/Configuration 7 12th May 2006 21:56
Webmail Relay Error palkat General 17 23rd April 2006 18:12


All times are GMT +2. The time now is 08:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.