Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28th August 2007, 22:27
aceyzeriat aceyzeriat is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Paris, France
Posts: 47
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Problems with accentuated characters

On some of my website french caracters with accent do not appear correctly. It seems to come from MySQL. Did somebody encounter a similar problem.

an exemple of a website with trouble : http://www.chinchillas-village.info/ displaying accents

Thanks,
Arnaud
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th August 2007, 22:51
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,033
Thanks: 261
Thanked 149 Times in 130 Posts
Default

For me all is looking fine (I think)

__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.

Last edited by edge; 28th August 2007 at 22:54.
Reply With Quote
  #3  
Old 28th August 2007, 22:57
aceyzeriat aceyzeriat is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Paris, France
Posts: 47
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

yes, the text entered in the contents are OK but the line
"Mot de passe oublié" which meens "forgotten password" the accent on "oublié" has been replaced by "oubli,"

????

The front page content was written by administrator ",crit" instead of "écrit"



Bienvenue sur le Chinchillas Village
�crit par Web Master
12-06-2004
Reply With Quote
  #4  
Old 29th August 2007, 08:36
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,461
Thanks: 813
Thanked 5,240 Times in 4,108 Posts
Default

Either your mysql charset is not set correctly, or you have this problem:

http://www.howtoforge.com/forums/sho...efault+charset
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
aceyzeriat (1st September 2007)
  #5  
Old 1st September 2007, 00:31
aceyzeriat aceyzeriat is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Paris, France
Posts: 47
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default UTF-8 Forced by httpd.conf

That was the reason for my problem with accents,

thanks Till


#
# Specify a default charset for all content served; this enables
# interpretation of all content as UTF-8 by default. To use the
# default browser choice (ISO-8859-1), or to allow the META tags
# in HTML content to override this choice, comment out this
# directive:
#
AddDefaultCharset UTF-8
#

Now I have commented that line :

# directive:
#
# AddDefaultCharset UTF-8
#
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with groups/grpconv linuxfast General 28 21st April 2008 09:35
Empty Recycle Bin jon335 General 40 6th May 2006 11:56
Help! Real newbie having problems installing Linux t-kiss Kernel Questions 5 4th April 2006 15:14
strange characters in blog m u r Installation/Configuration 4 17th March 2006 13:18
Some Problems eldamario Installation/Configuration 6 24th November 2005 00:40


All times are GMT +2. The time now is 18:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.