Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 1st September 2007, 20:52
aranthorn aranthorn is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 23
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

PTR records are now there:
Code:
[root@server ~]# dig -x 69.65.22.18

; <<>> DiG 9.4.1-P1 <<>> -x 69.65.22.18
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 57617
;; flags: qr aa rd; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
;; WARNING: recursion requested but not available

;; QUESTION SECTION:
;18.22.65.69.in-addr.arpa.      IN      PTR

;; ANSWER SECTION:
18.22.65.69.in-addr.arpa. 3600  IN      PTR     server.dancingmokey.com.

;; Query time: 2 msec
;; SERVER: 63.210.101.3#53(63.210.101.3)
;; WHEN: Sat Sep  1 13:50:19 2007
;; MSG SIZE  rcvd: 79

[root@server ~]#
Still getting this though:
Quote:
Originally Posted by error message
Your message did not reach some or all of the intended recipients.

Subject: test
Sent: 9/1/2007 1:42 PM

The following recipient(s) cannot be reached:

'aranthorn@gmail.com' on 9/1/2007 1:42 PM
554 5.7.1 <aranthorn@gmail.com>: Relay access denied
Here's the message log in reference:
Code:
Sep  1 13:47:50 server dovecot: pop3-login: Login: user=<wintermute>, method=PLAIN, rip=::ffff:24.13.187.82, lip=::ffff:69.65.22.19
Sep  1 13:47:51 server dovecot: POP3(wintermute): Disconnected: Logged out top=0/0, retr=0/0, del=0/91, size=584229
Sep  1 13:48:12 server postfix/smtpd[1010]: connect from c-24-13-187-82.hsd1.il.comcast.net[24.13.187.82]
Sep  1 13:48:12 server postfix/smtpd[1010]: NOQUEUE: reject: RCPT from c-24-13-187-82.hsd1.il.comcast.net[24.13.187.82]: 554 5.7.1 <aranthorn@gmail.com>: Relay access denied; from=<wintermute@dancingmokey.com> to=<aranthorn@gmail.com> proto=ESMTP helo=<reborn>
Sep  1 13:48:16 server postfix/smtpd[1010]: disconnect from c-24-13-187-82.hsd1.il.comcast.net[24.13.187.82]
Sep  1 13:51:36 server postfix/anvil[1012]: statistics: max connection rate 1/60s for (smtp:24.13.187.82) at Sep  1 13:48:12
Sep  1 13:51:36 server postfix/anvil[1012]: statistics: max connection count 1 for (smtp:24.13.187.82) at Sep  1 13:48:12
Sep  1 13:51:36 server postfix/anvil[1012]: statistics: max cache size 1 at Sep  1 13:48:12
So, now that we've gone through several iterations of my lunacy, where am I now with this issue?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #22  
Old 2nd September 2007, 11:10
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,340
Thanks: 810
Thanked 5,173 Times in 4,055 Posts
Default

If your server hosted on a dsl line or dynamic IP address, most providers like gmail or hotmail will most likely not accpet email from your server.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
aranthorn (3rd September 2007)
  #23  
Old 2nd September 2007, 17:45
aranthorn aranthorn is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 23
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till
If your server hosted on a dsl line or dynamic IP address, most providers like gmail or hotmail will most likely not accpet email from your server.
It's a dedicated server hosted at gigenet's colocation facility in Chicago. This isn't a 'hosting from home' project. The IPs given are legitimate and static addresses.
Reply With Quote
  #24  
Old 2nd September 2007, 17:50
aranthorn aranthorn is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 23
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think I got it now. I changed settings in outlook for SMTP authentication from:
Outgoing server requires authentication = yes
Log on to incoming mail server before sending mail = yes

to
Outgoing server requires authentication = yes
Use same settings as incoming mail server = yes
Reply With Quote
  #25  
Old 3rd September 2007, 22:53
aranthorn aranthorn is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 23
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

So I guess I'm saying that in spite of my lunacy, all is working now.

Thank everyone so much for their patience and help
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DNS zones for mail exchange, subdomain, smtp and pop3 nabuk Installation/Configuration 5 7th November 2006 15:56
Using a subdomain as mail server roberto8080 Installation/Configuration 7 21st June 2006 01:50
Mail address at subdomain dlikar Installation/Configuration 1 7th June 2006 10:42
Can't figure out how to use subdomain for mail. SkIRmiS Installation/Configuration 1 20th September 2005 21:31


All times are GMT +2. The time now is 21:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.