Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15th August 2007, 14:07
zarniwoop zarniwoop is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Ubunto xen cannot display video mode

I am running Ubuntu Feasty 2.6.20-16 without any problem.

I have installed a 2.6.19-4 xen package. When I boot that I get the message "Cannot display this video mode, change computer display input to 1280x1024@60Hz"

Does anyone know why the xen-kernel cannot work with my X-settings which are standard for the monitor I use? And more importantly: how can I make it work?

I have tried various approaches at getting something xen-ish booted, all with the same result.

My system runs at 1280x1024@76Hz which is how Ubuntu recognised to run X for my monitor (Philips 190C). When I boot the 2.6.20 kernel, the 76Hz is fixed for all resolutions.....
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 16th August 2007, 14:19
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,726 Times in 2,565 Posts
 
Default

You could try to modify /etc/X11/xorg.conf to make this work with your Xen kernel. Maybe try another resolution (I'm not sure if the frequency can be adjusted in xorg.conf).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot Display This Video Mode g8rbait Installation/Configuration 12 10th May 2013 20:17
XEN flavour stops GUI with Nvidia card andrewa Kernel Questions 7 26th May 2007 23:25
High Availability Samba cluster - DRBD + Heartbeat djalex Server Operation 58 25th May 2007 19:38
S3/Voodoo1 video card problem bishop71 Installation/Configuration 1 2nd November 2006 04:12
xen not booting qiu HOWTO-Related Questions 11 2nd May 2006 10:20


All times are GMT +2. The time now is 01:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.