Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29th July 2005, 00:00
sambo sambo is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Users can not log in to webmail or ftp

Hi,

- followed the tut for Debian 3.1 - great!!
- installed ISPconfig - great!!
- managed to create clients and sites
- added emsil to domains

Users can not log in!!!

Can someone imagine what is wrong??

Regards,
Sammi
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th July 2005, 00:59
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Are your FTP and your POP3 server running? Did you activate FTP for the web site?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 29th July 2005, 09:34
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,413
Thanks: 834
Thanked 5,498 Times in 4,328 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sambo
Users can not log in!!!

Can someone imagine what is wrong??
Can not login where?

If you mean that they can not login into the controlpanel webinterface,
the login is:

https:// YOURDOMAIN.COM:81/mailuser/

If you want that a client can login to manage his site, you have
to enter the login details (username and password) in the client
form on the tab "login data".

The login for clients is: https:// YOURDOMAIN.COM:81/

If you want that a reseller can login to manage his sites and clients,
you have to enter the login details (username and password) in the
reseller form on the tab "login data".

The login for resellers is: https:// YOURDOMAIN.COM:81/
Reply With Quote
  #4  
Old 29th July 2005, 11:36
sambo sambo is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you for quick response.

They can log into the control panel. They can not log into:

- webmail (i installed UebiMiau!)
- pop3 with outlook
- ftp

It looks like the user that the control panel creates gets a bad password.

Sammi
Reply With Quote
  #5  
Old 29th July 2005, 11:37
sambo sambo is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Falko:

Yes they are at least reported as online in the Control panel and I have enabled FTP for the site.

Sammi
Reply With Quote
  #6  
Old 29th July 2005, 11:45
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sambo
Thank you for quick response.

They can log into the control panel. They can not log into:

- webmail (i installed UebiMiau!)
- pop3 with outlook
- ftp

It looks like the user that the control panel creates gets a bad password.

Sammi
When you installed Debian, are you sure you chose shadow passwords instead of md5 passwords? Because ISPConfig uses shadow passwords, but if your system relies on md5 passwords then it can't work...

But it could also be a problem with your firewall blocking access to FTP and POP3.
As for webmail: did you install the ISPConfig webmail package, or did you install Uebimiau yourself?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 31st July 2005, 16:29
sambo sambo is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,

I used this guide (http://www.howtoforge.com/perfect_setup_debian_sarge) to install debian for ipsconfig as I am not an experienced linux user. The guide mentioned nothing about using shadow password so I don't think I did that.

Can that be set after I have finished the installation or do I have to install again?

Sammi
Reply With Quote
  #8  
Old 3rd August 2005, 10:06
morphinex morphinex is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Same here...

I have the same problem. I followed the Perfect-guide, and after a few hiccups now everything seems to work perfectly - except mail.

* UebiMail fails (bad username or password)
* POP access does the same
* SMTP seems to allow anyone to send without specifying a password

The users I've created in ispconfig exist in /etc/passwd and /etc/shadow...

Any help is greatly appreciated!
Reply With Quote
  #9  
Old 3rd August 2005, 10:41
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,413
Thanks: 834
Thanked 5,498 Times in 4,328 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by morphinex
I have the same problem. I followed the Perfect-guide, and after a few hiccups now everything seems to work perfectly - except mail.

* UebiMail fails (bad username or password)
* POP access does the same

The users I've created in ispconfig exist in /etc/passwd and /etc/shadow...

Any help is greatly appreciated!
did you get any errors in your mail.log?

(on DEBIAN):

/var/log/mail.log

Quote:
Originally Posted by morphinex
* SMTP seems to allow anyone to send without specifying a password
Have you tried to send email to addresses that are not configured on the same server? Any mailserver must accept email for local addresses without password, otherwise you wont get any mail.
Reply With Quote
  #10  
Old 3rd August 2005, 12:33
morphinex morphinex is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Question

This is all I get in mail.log:

Aug 3 12:28:32 localhost ipop3d[6185]: pop3 service init from 193.214.121.102
Aug 3 12:28:32 localhost ipop3d[6185]: Logout user=??? host=[193.214.121.102]

Debugging info from UebiMiau (via POP):

<- +OK POP3 localhost.localdomain v2003.83 server ready
-> USER opplev.no_even
<- -ERR Unknown AUTHORIZATION state command

And, yeah - I've tried sending to users outside the system. The email is delivered successfully nontheless...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.