Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 4th August 2007, 01:40
wildgoosed wildgoosed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default AWstats with ISPconfig

Hey, I followed this guide on howto get AWStats working with ISPconfig.

"HowTo Install AWStats With Some PlugIns On A Server With ISPConfig"

However when I attempt to browse the stats of one of my sites lets say www.examples.com/awstats, it prompts me to login and then i get the following error...

Code:
Forbidden

You don't have permission to access /awstats/ on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Any ideas? I ran the script so that I could get some stats generated :/
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 4th August 2007, 13:19
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,748 Times in 2,579 Posts
Default

To be honest, I don't know where the stats would be created - might be awstats, but might also be another folder (maybe the normal stats folder?)...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 4th August 2007, 19:54
wildgoosed wildgoosed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, In my web directory for my site, I have an awstats directory but it contains no files :/

I created this site before I installed awstats, will awstats only work with new web sites?
Reply With Quote
  #4  
Old 5th August 2007, 14:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,748 Times in 2,579 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by wildgoosed
I created this site before I installed awstats, will awstats only work with new web sites?
I don't think so, but I haven't tried this mod yet.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 5th August 2007, 18:50
jnsc jnsc is offline
rotaredoM
 
Join Date: Mar 2006
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 531
Thanks: 11
Thanked 174 Times in 78 Posts
Default

AWStats will create the stats in /awstats, and this for any site for which the stats are enabled (webalizer option). For the login I use exacly the same code as in Webalizer to generate the .htaccess.

Do you have an index.php file in the awstats directory?
Reply With Quote
  #6  
Old 9th August 2007, 18:34
wildgoosed wildgoosed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have nothing in that directory. Where do I set the webalizer option ?
Reply With Quote
  #7  
Old 9th August 2007, 23:23
infused infused is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

run the script

root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/awstats.php
Reply With Quote
  #8  
Old 9th August 2007, 23:50
jnsc jnsc is offline
rotaredoM
 
Join Date: Mar 2006
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 531
Thanks: 11
Thanked 174 Times in 78 Posts
Default

At the bottom of the options Menu of your website you have a checkbox wich is called "Webalizer Stats:" Make sure it's checked
Reply With Quote
  #9  
Old 9th August 2007, 23:57
infused infused is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I have an issue at the moment with the icons not showing up for awstats. It seems they are being pointed at the root directory of the website.

so www.website.com/icons.whatever

Is there anyway to chance this?
Reply With Quote
  #10  
Old 10th August 2007, 00:04
jnsc jnsc is offline
rotaredoM
 
Join Date: Mar 2006
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 531
Thanks: 11
Thanked 174 Times in 78 Posts
 
Default

have a look at your apache config (/etc/apache2/apache2.conf or /etc/httpd/conf/httpd.conf or /etc/apache2/default-server.conf)

you should have something like
Code:
### AWStats Section ###
Alias /icon "/home/admispconfig/ispconfig/tools/awstats/wwwroot/icon/"
### End of AWStats Section ###
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Configuring Awstats for ispconfig feanor Installation/Configuration 26 23rd February 2009 20:14
ISPConfig 2.3.2-dev released till General 9 4th June 2007 11:46
ISPConfig and AWStats zimele General 7 7th April 2007 14:24
Another Awstats Configuration Thingy For ISPConfig asyadiqin Installation/Configuration 2 6th August 2006 14:20
Suse Ispconfig and AWstats shajazzi Installation/Configuration 4 16th May 2006 00:04


All times are GMT +2. The time now is 22:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.