Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 27th December 2005, 14:06
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

You can disable PHP Safe Mode.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 27th December 2005, 20:14
crudolphy crudolphy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: The Woodlands (Near Houston) Texas USA
Posts: 40
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default "open_basedir" directive

Ok, I found where I could disable safe mode in ispconfig so that should take care of that problem.

What about the "open_basedir" directive? I tried putting a symbolic link to PEAR.php in the /var/www/web1/web directory but it fails. I found some documentation that said that this wouldn't work because the link is resolved to it's original location and if that is not within the "allowed path" then it won't work. Would you consider over-riding this directive some how? Could I instead copy the PEAR.php script to this directory? If I copy PEAR.php to this directory would that work?

Thanks

Chuck Rudolphy
Reply With Quote
  #13  
Old 27th December 2005, 20:20
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,034
Thanks: 826
Thanked 5,382 Times in 4,229 Posts
Default

I think you can copy the pear.php file to your local website. This will be a cleaner and more secure approach then allowing symlinks to files outside of the web directory.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #14  
Old 15th January 2006, 07:03
crudolphy crudolphy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: The Woodlands (Near Houston) Texas USA
Posts: 40
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile Success

I just wanted to extend my thanks to Till and Falko for their help, the work they and others have done on this project and let you know that I now have a successful eGroupWare installation I saw a previous post here thanking you guys for you work and all I can do is lend my voice to the chorus.

For those who care, the eGroupWare suite of programs and it's framework seem to provide everything I thought it would and more. I look forward to learning more about it and using more of it as time goes on.

Thanks guys

Chuck
Reply With Quote
  #15  
Old 29th July 2006, 04:05
GeorgeMike GeorgeMike is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post

Hi
After changing the .htaccess in the egroupware dir, I can browse the nmat.info/egroupware
However, in the nmat.info/egroupware/setup the same problem occured and I checked the nmat.info/egroupware/setup dir... no .htaccess file there.
How can I change it? Is is the same proble?
Please help me
THanks
Reply With Quote
  #16  
Old 30th July 2006, 13:37
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

I just browsed your site, and when I go to http://www.nmat.info/egroupware/setup/ I get this:

Quote:
Warning: require(../phpgwapi/inc/common_functions.inc.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/nmat/public_html/egroupware/setup/inc/functions.inc.php on line 47

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../phpgwapi/inc/common_functions.inc.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/nmat/public_html/egroupware/setup/inc/functions.inc.php on line 47
So I went to the phpgwapi directory and found there's no inc directory in it, just a js directory. So it seems there are files missing. Please check your eGroupware sources.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #17  
Old 31st July 2006, 08:25
GeorgeMike GeorgeMike is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi
When I browse the http://www.nmat.info/egroupware/setup/ it still not accessible again. Please help me to check it
Thanks
Reply With Quote
  #18  
Old 1st August 2006, 12:00
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Did you read my previous post?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #19  
Old 1st August 2006, 16:11
GeorgeMike GeorgeMike is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile

Hi Falko,
I read already. When I just upzipped it again as it were not enough file. I accessed the http://www.nmat.info/egroupware/setup/ It warned me that internal error.... so I asked you.... Now I accesssed it again and the error message is the warning of absence the inc folder... I dont know why it was like that.
I checked my zip file at my PC.. it contains inc directory but when upload to my server & unzip... It has no inc folder.... Wondering where is the real problem...
THanks for your help
Reply With Quote
  #20  
Old 1st August 2006, 19:38
fobicodam fobicodam is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Argentina
Posts: 346
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via MSN to fobicodam
 
Default

may be a quota problem? or disk space...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cpan> install DB_File make error Nu2Linux HOWTO-Related Questions 6 13th April 2012 22:06
eGroupWare install problem crudolphy Installation/Configuration 5 23rd November 2005 07:44
install error on the end of the installation Vegettex Installation/Configuration 2 20th November 2005 23:50
perfect install 5.04 isp on desktop image? bspratt Server Operation 5 6th November 2005 14:27
Mix of Install Problems shawndb Installation/Configuration 5 15th September 2005 09:09


All times are GMT +2. The time now is 02:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.