#1  
Old 28th July 2007, 20:00
xyanide xyanide is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default New user directory location

Hi there,

I`ve got a question about the location of the users.

My information:
Fedora 7 (incl all updates) Perfect server
ISPConfig 2.2.12 (latest)

Everything works, ftp / mysql.

But the problem is can`t find the location of new users, I`ve read the faq and this forum but couldn`t find a solution.

I`ve also tried this: http://www.howtoforge.com/faq/14_43_en.html but that doesn`t work for me, it just shows a page not found.

And the other question is: where are the users documents / webfiles saved (which directory)?.


Thanks in advance!

- Xyanide
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th July 2007, 22:31
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,034
Thanks: 264
Thanked 151 Times in 131 Posts
Default

Did you try
Code:
www.yourdomain.com/~webNR_name
The place the users (not admin) files are located in is: /var/www/webNR/users/wenNR_user
(and / or /var/www/domainname/users/webNR_user )
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.

Last edited by edge; 28th July 2007 at 22:40.
Reply With Quote
  #3  
Old 28th July 2007, 23:02
xyanide xyanide is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by edge
Did you try
Code:
www.yourdomain.com/~webNR_name
The place the users (not admin) files are located in is: /var/www/webNR/users/wenNR_user
(and / or /var/www/domainname/users/webNR_user )
Yes i have, i`m now looking in the www directory and it indeed shows web1_xxxx web2_xxxx web3_xxxx, but when I try to connect to those accounts (ipadress/~web3_xxxx) it doesn`t work.

(right now i`m only using this installation local for testing purposes).

- Xyanide
Reply With Quote
  #4  
Old 29th July 2007, 09:52
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,034
Thanks: 264
Thanked 151 Times in 131 Posts
Default

ipadress/~web3_xxxx will not work.

An option would be to add the IP and domain to the hosts file of the PC that you are using to access the server with.

This way you are "forcing" the PC to go to that IP when your try to access the domain.

The location of the hosts file in Windows is c:\windows\system32\drivers\etc
When you do it this way, make sure that you restart your browser, to make it read the new hosts file.
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
  #5  
Old 29th July 2007, 14:45
xyanide xyanide is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, i`ve now created the following domain name: http://xyanide.exs (shows the shared ip adress page).

But when i try to connect to the page now: http://xyanide.exs/~web3_xxx it shows a page not found.


- Xyanide
Reply With Quote
  #6  
Old 29th July 2007, 15:01
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,034
Thanks: 264
Thanked 151 Times in 131 Posts
Default

Did you add the needed data to the the hosts file of the PC that you are using to access the domain?

Example shown below is for a Windows system.
Code:
IP.OF.SERVER   xyanide.exs 
IP.OF.SERVER   www.xyanide.exs
Make sure that you set the IP.OF.SERVER to the LAN IP of the server that ISPconfig is using.
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
  #7  
Old 29th July 2007, 15:07
xyanide xyanide is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes i have, and when I go to www.xyanide.exs / http://xyanide.exs it shows the "Shared IP" website of ispconfig. But when i try www.xyanide.exs/~web3_xyanide it shows a "page not found".

Maybe i`ve got to change something in ISP config?

If you want i can give you my ipaddress and the standard login data for my ISPConfig installation by pm? (so you can have a look at it).


- Xyanide
Reply With Quote
  #8  
Old 29th July 2007, 18:25
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,034
Thanks: 264
Thanked 151 Times in 131 Posts
Default

What IP are you seeing (in ISPconfig) under Management > Settings > IP Address ?
And ISPmanagement > 'The-domain-that-you-created' > IP Address ?

Both should be the same, and they should be your LAN IP when you are behind a router.

re: If you want i can give you my ipaddress and the standard login data for my ISPConfig installation by pm? (so you can have a look at it).

Sorry. Normally I would help you with this, but at the moment I really do not have time.
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
  #9  
Old 31st July 2007, 13:07
xyanide xyanide is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, they both show my lan ip (static: 10.0.0.157).


- Xyanide
Reply With Quote
  #10  
Old 31st July 2007, 13:39
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,034
Thanks: 264
Thanked 151 Times in 131 Posts
 
Default

You got me on this one.

You have added to the PC's hosts file (the one that you are using to access ISPconfig with)
Code:
10.0.0.157   xyanide.exs 
10.0.0.157   www.xyanide.exs
When you try http://www.xyanide.exs or http://xyanide.exs , you are seeing the xyanide.exs site okay.

When you try to access the users page (with http://www.xyanide.exs/~web3_xyanide ) you get a page not found (404)

Maybe try adding /index.html or /index.htm, and see if this helps?

You should see (if you did not delete the user/web3_xyanide/web directory):
Quote:
Welcome to your website!

--------------------------------------------------------------------------------

This is the default index page for user web3_xyanide. This file may be deleted or overwritten without any difficulty. This is produced by the file index.html in the directory user/web3_xyanide/web.
For questions or problems please contact the server administrator
I do not have a server on my LAN, so I can not test this, but theoratically the setup should work (I can not test it)

Maybe someother ISPconfig usere here can give it a test run?
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.

Last edited by edge; 31st July 2007 at 13:45.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
directories in /home/admispconfig/ispconfig renamed? Spudchat General 10 12th April 2007 19:37
Systemimager (rsync) doesn't copy all comedit HOWTO-Related Questions 11 19th January 2007 17:17
Mysterious Install Problem tgansert Installation/Configuration 5 9th May 2006 15:35
setup fails on debian 3.1 dtrumbower Installation/Configuration 7 7th March 2006 13:42
Update to 2.2.0 question brianetilley Installation/Configuration 10 4th March 2006 17:02


All times are GMT +2. The time now is 10:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.