Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 29th November 2005, 18:42
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by matto1376
Nov 30 02:00:08 domain postfix/smtp[6201]: D5F9117464E: to=<root@my.domain>, relay=none, delay=1, status=bounced (Host or domain name not found. Name service error for name=my.domain type=A: Host not found)
Nov 30 02:00:08 domain postfix/qmgr[6039]: D5F9117464E: removed

im not sure about this dns setup or how to check if itś set up correctly.
Run
Code:
dig A my.domain
and see if you get an Answer Section.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 30th November 2005, 00:21
matto1376 matto1376 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default dig a results

[root@domain ~]# dig a my.domain

; <<>> DiG 9.3.1 <<>> a oc.apatula
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NXDOMAIN, id: 42903
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;my.domain. IN A

;; AUTHORITY SECTION:
. 1130 IN SOA a.root-servers.net. nstld.verisign-grs.com. 2005112900 1800 900 604800 86400

;; Query time: 342 msec
;; SERVER: 145.253.2.75#53(145.253.2.75)
;; WHEN: Wed Nov 30 10:11:18 2005
;; MSG SIZE rcvd: 103


thats for my local server....for the domain i am trying to send mail to which is hosted on this server, the dig a result is:

;; QUESTION SECTION:
;www.mattsdomain.com.au. IN A

;; ANSWER SECTION:
www.mattsdomain.com.au. 38146 IN A 144.135.130.10

;; Query time: 343 msec
;; SERVER: 145.253.2.75#53(145.253.2.75)
;; WHEN: Wed Nov 30 10:15:17 2005
;; MSG SIZE rcvd: 58

so it resolves to a public ip.....when queried from my server...am I giving you the right info??

here is the mx result for mattsdomain.com.au......

; <<>> DiG 9.3.1 <<>> mx mattsdomain.com.au
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 2901
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 3, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;mattsdomain.com.au. IN MX

;; ANSWER SECTION:
mattsdomain.com.au. 38400 IN MX 10 mx1.netserver.com.au.
mattsdomain.com.au. 38400 IN MX 20 mx2.netserver.com.au.
mattsdomain.com.au. 38400 IN MX 50 mx3.netserver.com.au.

;; Query time: 743 msec
;; SERVER: 145.253.2.75#53(145.253.2.75)
;; WHEN: Wed Nov 30 10:17:13 2005
;; MSG SIZE rcvd: 109

I can conclude so far that obtaining dns for a sever via dhcp settings causes problems...
did you know what this domain child nameserver is??

thanks!!
matt
Reply With Quote
  #13  
Old 30th November 2005, 00:34
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by matto1376

;; ANSWER SECTION:
mattsdomain.com.au. 38400 IN MX 10 mx1.netserver.com.au.
mattsdomain.com.au. 38400 IN MX 20 mx2.netserver.com.au.
mattsdomain.com.au. 38400 IN MX 50 mx3.netserver.com.au.
This means when you send an email to mattsdomain.com.au it is sent to mx1.netserver.com.au. I don't think mx1.netserver.com.au is your server!?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #14  
Old 30th November 2005, 01:16
matto1376 matto1376 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

you guys must get a good laugh out of some of these fiascos!!

thats right, that mx1.netserver.com.au is the address of the isp that used to host mattsdomain before I decided to rig up my own linux box at home....they redelegated dns to point to my adsl router, but I take it they also have to change the MX records.....??
I'll investigate and post what happens!

thanks!
matt
Reply With Quote
  #15  
Old 30th November 2005, 01:55
matto1376 matto1376 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default mx sorted

i just spoke to the isp and they said the mx records had not been changed, just the ip address the domain was pointing to.
so hopefully once that propagtes things will be ok.
then i will test the php script again.
Reply With Quote
  #16  
Old 30th November 2005, 08:55
matto1376 matto1376 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default here is the latest....

an aside...
all my services except mysql now report as offline in ispconfig
but they still work....?


with the mail,

<1133336268.6487.4.camel@apatula> Queued mail for delivery)
Nov 30 18:38:27 apatula postfix/qmgr[5423]: 2DDAD174648: removed
Nov 30 18:44:49 apatula postfix/smtpd[7634]: connect from imta08ps.mx.bigpond.com[144.140.83.193]
Nov 30 18:44:49 apatula postfix/smtpd[7634]: C1DF2174648: client=imta08ps.mx.bigpond.com[144.140.83.193]
Nov 30 18:44:49 apatula postfix/cleanup[7638]: C1DF2174648: message-id=<31353817.1133336683983.JavaMail.root@web03ps>
Nov 30 18:44:49 apatula postfix/qmgr[5423]: C1DF2174648: from=<mattoconnell@bigpond.com>, size=771, nrcpt=1 (queue active)
Nov 30 18:44:49 apatula postfix/smtpd[7634]: disconnect from imta08ps.mx.bigpond.com[144.140.83.193]
Nov 30 18:44:50 apatula postfix/smtp[7639]: C1DF2174648: to=<web15_matt@apatula.apatula>, orig_to=<matt@cattlecountry.com.au>, relay=none, delay=1, status=bounced (Host or domain name not found. Name service error for name=apatula.apatula type=A: Host not found)
Nov 30 18:44:50 apatula postfix/cleanup[7638]: C3DF4174655: message-id=<20051130074450.C3DF4174655@oc.apatula>
Nov 30 18:44:50 apatula postfix/qmgr[5423]: C3DF4174655: from=<>, size=2645, nrcpt=1 (queue active)
Nov 30 18:44:50 apatula postfix/qmgr[5423]: C1DF2174648: removed
Nov 30 18:44:52 apatula postfix/smtp[7642]: C3DF4174655: to=<mattoconnell@bigpond.com>, relay=extmail.bigpond.com[144.140.90.13], delay=2, status=sent (250 Message received: 20051130074448.EXKP20305.imta05sl.mx....com@o c.apatula)
Nov 30 18:44:52 apatula postfix/qmgr[5423]: C3DF4174655: removed


these are the actual domains by the way.....oc.apatula is me
dig mx of my receiving domain now points to my public ip on my router

any ideas here??! dont you get sick of this?!
Reply With Quote
  #17  
Old 30th November 2005, 11:47
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by matto1376
an aside...
all my services except mysql now report as offline in ispconfig
but they still work....?
ISPConfig monitors your services on 127.0.0.1. If you have configured your services to run on another IP address than 127.0.0.1, ISPConfig will show them as offline even if they are working...

Quote:
Originally Posted by matto1376
Nov 30 18:44:50 apatula postfix/smtp[7639]: C1DF2174648: to=<web15_matt@apatula.apatula>, orig_to=<matt@cattlecountry.com.au>, relay=none, delay=1, status=bounced (Host or domain name not found. Name service error for name=apatula.apatula type=A: Host not found)
apatula.apatula doesn't exist in DNS. So either you set up your own DNS server in your local network and create apatula.apatula on it and then enter this name server in /etc/resolv.conf, or you enter apatula.apatula in /etc/hosts.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #18  
Old 30th November 2005, 15:43
matto1376 matto1376 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default working now....

ok so finally it works!!
it just needed an A record on my server of the right address. crazy.
so now onto the php formemail script. i will put that in a seperate thread i think!

thanks for your help falko, ur a patient man.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30
Installation Problems right after php building nagual Installation/Configuration 3 31st October 2005 10:28
Installation Problems right after php building nagual Installation/Configuration 1 31st October 2005 08:30
Removed PostFix, Now MySql Problems!!! sapient Installation/Configuration 10 24th October 2005 07:11
MYSQL and the perfect setup 9.2 Suse pkfrizzlefry HOWTO-Related Questions 7 21st May 2005 20:12


All times are GMT +2. The time now is 21:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.