#1  
Old 26th July 2007, 10:07
Can0n Can0n is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Set up ISPConfig for my domain

I just read the guide on "How To Run Your Own Name Server With ISPConfig
And providerdomain.de (Schlund)". It's just that I don't have a domain at providerdomain.de so the CP for my domain is different. Just wondering if someone could tell me what to change to make it work. I want to be able to set up own subdomains with ISPConfig on my homeserver.

What settings I can set:
http://pici.se/pictures/hgANwDLRP.jpg

How I have the settings now:
http://pici.se/pictures/oWtylVAVZ.jpg

Thanks!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 27th July 2007, 18:38
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

You can set up a second nameserver ns2.wanglof.se and use it as a slave nameserver (with ns1.wanglof.se being the primary), or use another nameserver (maybe one from your registrar) as slave.

Also take a look here: http://www.howtoforge.com/ispconfig_dns_godaddy
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 30th July 2007, 17:46
Can0n Can0n is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OKey. I have talked to the administrator of my URL-CP and he told me to set it like this:
http://pici.se/pictures/cLxQEiZAi.jpg

My ISPConfig looks like this, just like the guide:
http://pici.se/pictures/WUmhBhAVg.jpg
http://pici.se/pictures/vMGHJumHW.jpg
http://pici.se/pictures/KoUagMdWg.jpg

Now, does this look correct to you guys?
I'm a firsttimer on all of this.

Guess im gonno wait like 24h to see if it works or not and I will do that but I just wondering if you think it looks good.
Reply With Quote
  #4  
Old 31st July 2007, 14:33
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

I don't know your admin CP, but right now you're creating records in the admin CP AND in ISPConfig. In your admin CP, all you have to do is specify the nameservers for your domain; in ISPConfig you then create the records.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 31st July 2007, 14:45
Can0n Can0n is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So the admin CP is correct and I need to change something in ISPConfig?
Or the other way around?

As you can see im all new at this.
Reply With Quote
  #6  
Old 1st August 2007, 18:21
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
 
Default

You must delete the records in your admin CP. All you must specify there is the two nameservers that should be authoritative for wanglof.se (your ISPConfig server(s)).

And then on your ISPConfig servers, you create the DNS records for wanglof.se, as shown here: http://www.howtoforge.com/ispconfig_dns_godaddy
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Howto prevent that ISPconfig add unnecessary domain xneptuno Installation/Configuration 2 9th May 2007 15:21
ISPconfig Default DB Character Set for Sites orasis Installation/Configuration 4 19th March 2007 15:57
Virtual Hosting: How do I set this up? VinceDee Installation/Configuration 7 12th December 2006 18:36
ISPConfig 2.3.1-dev released till General 0 8th May 2006 22:18
Users and websites aren't created Glorfindel Installation/Configuration 9 23rd February 2006 04:20


All times are GMT +2. The time now is 19:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.