Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 4th December 2005, 10:48
ezfilez ezfilez is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Exclamation Port 80 in config.lib.php

I tryed to find the command make_vhosts() but not found the only thing i did find was this that looked like the right thing to change to have it on another port is


$apache_version = $this->apache_version();
if($apache_version == 1){
$fp_resource_config = "ResourceConfig /dev/null";
$fp_access_config = "AccessConfig /dev/null";
$web_port = "";
$ssl_port = "";
}
if($apache_version == 2){
$fp_resource_config = "";
$fp_access_config = "";
$web_port = ":2121"; < ------------ This is what i changed from 80
$ssl_port = ":443";

Thanks Dave .. please let me know if this is right
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 4th December 2005, 11:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,722 Times in 2,563 Posts
Default

Where did you change that? Looks like the make_vhosts() function in /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php - then it would be ok.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #13  
Old 4th December 2005, 12:16
ezfilez ezfilez is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I think i found the right spot ,,,

/etc/httpd/conf/vhosts/

then edit the file Vhosts_ispconfig.conf

after i did that it works ? dont know i cound not find the make_vhosts cmmand in thats file

Dave
Reply With Quote
  #14  
Old 4th December 2005, 12:40
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,722 Times in 2,563 Posts
Exclamation

Quote:
Originally Posted by ezfilez
I think i found the right spot ,,,

/etc/httpd/conf/vhosts/

then edit the file Vhosts_ispconfig.conf

after i did that it works ?
Don't edit Vhosts_ispconfig.conf manually! Your changes will be overwritten by ISPconfig!
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #15  
Old 4th December 2005, 12:55
ezfilez ezfilez is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

yea i noticed that ... it put the file back to it was original. lol let me dig some more on what you told me
Reply With Quote
  #16  
Old 4th December 2005, 13:07
ezfilez ezfilez is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

i looked through the whole file i cant realy find anything there is alot of stuff containing port 80 but nothing with make_vhost ... do you want me to past the contents here its a pretty long file
Reply With Quote
  #17  
Old 4th December 2005, 13:12
ezfilez ezfilez is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

this is the only make_vhost found in the file


function make_vhost($server_id) {
global $mod,$go_info;

$mod->log->caselog("cp -fr $this->vhost_conf $this->vhost_conf~", $this->FILE, __LINE__);

// alte Frontpage-Webs feststellen
if(is_file($mod->system->server_conf["server_path_frontpage"])) exec("grep '## FP-WEB' $this->vhost_conf | cut -f4 -d/ | cut -f2 -db", $old_fp_webs);

$apache_version = $this->apache_version();
if($apache_version == 1){
$fp_resource_config = "ResourceConfig /dev/null";
$fp_access_config = "AccessConfig /dev/null";
$web_port = "";
$ssl_port = "";
}
if($apache_version == 2){
$fp_resource_config = "";
$fp_access_config = "";
$web_port = ":80";
$ssl_port = ":443";
}
Reply With Quote
  #18  
Old 4th December 2005, 14:23
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,722 Times in 2,563 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ezfilez
this is the only make_vhost found in the file


function make_vhost($server_id) {
global $mod,$go_info;

$mod->log->caselog("cp -fr $this->vhost_conf $this->vhost_conf~", $this->FILE, __LINE__);

// alte Frontpage-Webs feststellen
if(is_file($mod->system->server_conf["server_path_frontpage"])) exec("grep '## FP-WEB' $this->vhost_conf | cut -f4 -d/ | cut -f2 -db", $old_fp_webs);

$apache_version = $this->apache_version();
if($apache_version == 1){
$fp_resource_config = "ResourceConfig /dev/null";
$fp_access_config = "AccessConfig /dev/null";
$web_port = "";
$ssl_port = "";
}
if($apache_version == 2){
$fp_resource_config = "";
$fp_access_config = "";
$web_port = ":80";
$ssl_port = ":443";
}

Yes, that's the function I'm talking about.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #19  
Old 4th December 2005, 17:00
ezfilez ezfilez is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

So all i have to do is change this port ? $web_port = ":80";

Thank you for the help
Reply With Quote
  #20  
Old 4th December 2005, 18:16
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,722 Times in 2,563 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by ezfilez
So all i have to do is change this port ? $web_port = ":80";
Yes, that should work.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
question about hostname and domain Ovidiu Installation/Configuration 26 8th March 2006 10:56
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs pontifex HOWTO-Related Questions 2 26th October 2005 17:54
Email sent to domain being rejected Lil'Brudder Installation/Configuration 9 25th October 2005 11:17
internal domain error with mail matehortua Installation/Configuration 5 16th October 2005 18:31
postfix config jmroth Installation/Configuration 6 18th September 2005 15:58


All times are GMT +2. The time now is 18:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.