Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12th May 2006, 14:07
zaqavis zaqavis is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 77
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default cistron Radius

I have installed Cistron radiusd-cistron-1.5.4-1
but they cant start service
eroor found
AAA : AAA server: /etc/init.d/radius line no. 27 eroor . command not found
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 12th May 2006, 21:38
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

What's in line 27 of /etc/init.d/radius?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 13th May 2006, 08:22
zaqavis zaqavis is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 77
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Radius

full configuraiton of radius file

eroor is starting AAA server radwatch
/etc/init.d/radiusd
line 27
start- stop daemon
commnad not found radiusd.


#!/bin/sh
#
# radiusd Start the radius daemon.
#
# This is a script suitable for the Debian Linux distribution.
# Copy it to /etc/init.d/radiusd, make it executable, and execute
# "update-rc.d radiusd defaults 50".
#

RADIUSD=/usr/sbin/radiusd
WATCHER=/usr/sbin/radwatch
NAME1=radiusd
NAME2=radwatch

test -f $RADIUSD || exit 0

case "$1" in
start)
if [ ! -f /var/log/radutmp ]
then
:>/var/log/radutmp
fi
echo -n 'Starting AAA server: '
if [ -x $WATCHER ]
then
echo -n "radwatch "
start-stop-daemon --start --quiet --startas $WATCHER \
--pidfile /var/run/$NAME2.pid --exec $RADIUSD -- -y
else
start-stop-daemon --start --quiet \
--pidfile /var/run/$NAME1.pid --exec $RADIUSD -- -y
fi
echo "radiusd."
;;
stop)
[ -z "$2" ] && echo -n 'Stopping AAA server: '
if [ -x $WATCHER ]
then
[ -z "$2" ] && echo -n "radwatch "
start-stop-daemon --stop --quiet \
--pidfile /var/run/$NAME2.pid -- exec $RADWATCH
#killall -9 radwatch 2>/dev/null
else
start-stop-daemon --stop --quiet \
--pidfile /var/run/$NAME1.pid --exec $RADIUSD
fi
#killall radiusd 2>/dev/null
[ -z "$2" ] && echo "radiusd."
;;
reload|restart)
sh /etc/init.d/radiusd stop quiet
sleep 3
/etc/init.d/radiusd start
;;
*)
echo "Usage: /etc/init.d/$NAME1 {start|stop|reload}"
exit 1
esac

exit 0
Reply With Quote
  #4  
Old 13th May 2006, 12:21
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

What's the output of
Code:
ls -l /usr/sbin/radiusd
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 15th May 2006, 09:08
zaqavis zaqavis is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 77
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Radius

ls -l /usr/sbin/radiusd

-rwxr-xr-x 1 root root 149297 oct 29 1998 /usr/sbin/radiusd
Reply With Quote
  #6  
Old 15th May 2006, 15:39
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

And what's the output of
Code:
ls -l /usr/sbin/radwatch
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 16th May 2006, 08:27
zaqavis zaqavis is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 77
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Radius

output of radwatch is

-rwxr-xr-x 1 roo root 591 oct29 1998 /uysr/sbin/radwatch
Reply With Quote
  #8  
Old 16th May 2006, 16:19
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

What's the output of
Code:
which start-stop-daemon
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 17th May 2006, 06:49
zaqavis zaqavis is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 77
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Restart Linux 8.0

Can is it possible
linux start without check fsck.
file system is on EXT2

Regards
Reply With Quote
  #10  
Old 17th May 2006, 08:28
zaqavis zaqavis is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 77
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default Radius

output of start-stop -daemon


/usr/bin/which: no start-stop-daemon in (/usr/local/sbin: /usr/local/bin:/sbin: /bin: /usr/sbin /usr/bin: /usr/ X1R6/bin: /root/bin)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Free Radius How-to ! maroonworks HOWTO-Related Questions 1 6th November 2007 07:29
radius 5579chase Installation/Configuration 3 21st April 2006 10:29


All times are GMT +2. The time now is 00:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.