Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 6th July 2007, 10:47
chrisrob301 chrisrob301 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ISPCONFIG 2.2.14 Debian etch no email

I followed perfect setup and then installed ispconfig on http.

I have set up my server bfs06.bfs.uk.com. I have tried domain b-f-s.co.uk. I have sent an email to chris.rob@b-f-s.co.uk. I have domain www.b-f-s.co.uk and codomain b-f-s.co.uk.


Everything is working except email. I have never been able to log into any email account. I sent a test email from chris@augmentedreality.ltd.uk to chris.rob@b-f-s.co.uk

/var/log/mail.log
Jul 6 08:31:50 bfs06 postfix/qmgr[11262]: A935B12058C: from=<chris@augmentedreality.ltd.uk>, size=1658, nrcpt=1 (queue active)
Jul 6 08:31:50 bfs06 postfix/smtpd[18179]: disconnect from unknown[192.168.41.8]
Jul 6 08:31:50 bfs06 postfix/pickup[17979]: C518212059C: uid=10024 from=<web5_chris.rob> Jul 6 08:31:50 bfs06 postfix/cleanup[18184]: C518212059C: message-id=<20070706073150.C518212059C@bfs06.bfs.uk.com>
Jul 6 08:31:50 bfs06 postfix/local[18185]: A935B12058C: to=<web5_chris.rob@bfs06.bfs.uk.com>, orig_to=<chris.rob@b-f-s.co.uk>, relay=local, delay=0.13, delays=0.07/0.01/0/0.04, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Jul 6 08:31:50 bfs06 postfix/qmgr[11262]: A935B12058C: removed
Jul 6 08:31:50 bfs06 postfix/qmgr[11262]: C518212059C: from=<web5_chris.rob@bfs06.bfs.uk.com>, size=397, nrcpt=1 (queue active)
Jul 6 08:31:50 bfs06 postfix/local[18185]: C518212059C: to=<admispconfig@localhost.localdomain>, relay=local, delay=0.05, delays=0.02/0/0/0.02, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Jul 6 08:31:50 bfs06 postfix/qmgr[11262]: C518212059C: removed

I can not log in to web5_chris.rob. I do not know how to access admispconfig@localhost.localdomain. I do not know why it isa not delivering to chris.rob@b-f-s.co.uk.

Regards

Chris
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 6th July 2007, 10:52
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,259
Thanks: 215
Thanked 648 Times in 294 Posts
Default

Did you enable the Maildir format within ISPCOnfig under Management > Server > Settings > Email?
__________________
Hans

MrHostman | Master in managed hosting
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Hans For This Useful Post:
chrisrob301 (6th July 2007)
  #3  
Old 6th July 2007, 11:11
chrisrob301 chrisrob301 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Activated Maildir

Activated Maildir. I still can not log in to mail:

web5_chris.rob@b-f-s.co.uk
web5_chris.rob
chris.rob@b-f-s.co.uk

none of the above works
Reply With Quote
  #4  
Old 6th July 2007, 11:24
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,259
Thanks: 215
Thanked 648 Times in 294 Posts
Default

The Maildir for the user will created when the first mail arrives.
Please try to send a message to that address and try to login afterwards.
__________________
Hans

MrHostman | Master in managed hosting
Reply With Quote
  #5  
Old 6th July 2007, 11:34
chrisrob301 chrisrob301 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default restarted services sent email and tried to log in

Still could not log in. Form log it appears it is changing my email from chris.rob@-f-s.co.uk to chris.rob@bfs06.bfs.uk.com. bfs06.bfs.uk.com is the name of my mail server.

Chris

Log follows


Jul 6 09:13:14 bfs06 postfix/qmgr[20270]: 6B4C612058C: from=<chris@augmentedreality.ltd.uk>, size=1658, nrcpt=1 (queue active)
Jul 6 09:13:14 bfs06 postfix/smtpd[20387]: disconnect from unknown[192.168.41.8]
Jul 6 09:13:14 bfs06 postfix/pickup[20269]: 8795012059D: uid=10024 from=<web5_chris.rob> Jul 6 09:13:14 bfs06 postfix/cleanup[20392]: 8795012059D: message-id=<20070706081314.8795012059D@bfs06.bfs.uk.com>
Jul 6 09:13:14 bfs06 postfix/local[20393]: 6B4C612058C: to=<web5_chris.rob@bfs06.bfs.uk.com>, orig_to=<chris.rob@b-f-s.co.uk>, relay=local, delay=0.13, delays=0.08/0.01/0/0.04, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Jul 6 09:13:14 bfs06 postfix/qmgr[20270]: 8795012059D: from=<web5_chris.rob@bfs06.bfs.uk.com>, size=397, nrcpt=1 (queue active)
Jul 6 09:13:14 bfs06 postfix/qmgr[20270]: 6B4C612058C: removed
Jul 6 09:13:14 bfs06 postfix/local[20400]: 8795012059D: to=<admispconfig@localhost.localdomain>, relay=local, delay=0.05, delays=0.01/0.01/0/0.02, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Jul 6 09:13:14 bfs06 postfix/qmgr[20270]: 8795012059D: removed
Jul 6 09:16:34 bfs06 postfix/anvil[20390]: statistics: max connection rate 1/60s for (smtp:192.168.41.8) at Jul 6 09:13:14
Reply With Quote
  #6  
Old 6th July 2007, 12:25
chrisrob301 chrisrob301 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Mail in Maildir

Hi

I have mail in Maildir now:

/var/www/web5/user/web5_chris.rob/Maildir/new

I still can not log on
I have tried web5_chris.rob
chris.rob@b-f-s.co.uk
chris.rob@bfs06.bfs.uk.com

Chris
Reply With Quote
  #7  
Old 6th July 2007, 12:32
chrisrob301 chrisrob301 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default web Mail works

I am able to log on o webmail with:
chris.rob@b-f-s.co.uk

I am unable to pog on with IMAP using outlook express.

Chris
Reply With Quote
  #8  
Old 6th July 2007, 12:45
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,259
Thanks: 215
Thanked 648 Times in 294 Posts
Default

Probably, you need to open your port number 143 within the firewall settings in ISPCOnfig under Management > Server > services > Firewall.
__________________
Hans

MrHostman | Master in managed hosting
Reply With Quote
  #9  
Old 6th July 2007, 13:02
chrisrob301 chrisrob301 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Firewall

I have added to the firewall, but the firewall is currently off.

I Have tried :

telnet 0 143
Connected to 0.
Escape character is '^]'.
* OK [CAPABILITY IMAP4rev1 UIDPLUS CHILDREN NAMESPACE THREAD=ORDEREDSUBJECT TH
a login chris.rob@b-f-s.co.uk "password"
a NO Login failed.

I have alos tried outlook express

Chris
Reply With Quote
  #10  
Old 6th July 2007, 13:24
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,259
Thanks: 215
Thanked 648 Times in 294 Posts
 
Default

I suggest to open a telnet session from your local desktop to your server

The commands are:

telnet <IP-address> 143

On your server itself, i would like to see the output of:

netstat -tap | grep imap
__________________
Hans

MrHostman | Master in managed hosting
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fastcgi and php on Debian etch walkthrough meemu Tips/Tricks/Mods 54 4th March 2008 14:40
ISPConfig 2.3.2-dev released till General 9 4th June 2007 11:46
Debian Etch (Debian 4.0) apache2 file needed Dekalb Installation/Configuration 3 2nd June 2007 00:40
POP3-Login-Problem on debian etch (pam_authenticate failed) kaschig Server Operation 9 15th May 2007 15:45
e-mail problem!!! Debian 3.1 maroonworks Installation/Configuration 18 6th December 2005 15:42


All times are GMT +2. The time now is 05:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.