Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2nd July 2007, 22:43
llamy llamy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Mastering ISPConfig

Hi,

I'm very new to Internet and understand a little about apache. My aim is to masterize Ispconfig in order for me to setup an Isp to host multiple websites.

1) Is it possible to do this at home without any static IP, to host like 3 websites on my Dynamic Ip with Ispconfig, and when all the websites will be built up , get an Static IP for them. for example :

website1 : http://www.mywebsite1.com
website2 : http://www.mywebsite2.com
website3 : http://www.mywebsite3.com

Or

website1 : http://www.mywebsite1.com
website2 : http://www.mywebsite1.com/website2/
website3 : http://www.mywebsite3.com/website3/

2) I need some more Knowledge about configuring a DNS Server with ISPConfig and Virtual hosting as well, i do not understand very well how ISPConfig deals with those features. Is there any documentation to manage with a clear understanding all those features of ISPConfig, so that i can mistarize this ISPConfig to setup my ISP ? because the manual is just a user guide to create reseller and customer stuff but does not give you a real understanding of ISPConfig.

Please help. Thanks.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 3rd July 2007, 00:24
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,263
Thanks: 216
Thanked 649 Times in 295 Posts
Default

In principle what you want is possible, but one of the thing you really need is a static IP-address for your Internet connection! If your server is behind a router, it should have a static internal IP-address as well.
__________________
Hans

MrHostman | Managed Hosting
Reply With Quote
  #3  
Old 3rd July 2007, 02:07
llamy llamy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Thanks Hans!

Thanks for your reply,

1) Now if i get a static IP (BTW i'm not behind a router) what should i do for webspaces and the DNS stuff ?.

because what i'm having now is this shared IP message, because of that i have deleted some websites, but still the shared IP message is there and bind is offline, i cannot get bind stop and started, about the deleted websites i did not find them in the recycle bean, but before when i go to phpmyadmin i was able to see my database (web1_db1), now i nannot see it anymore only inside the ISPConfig database, i can see that web_db1 is there inside i believe isp.ispdbsite (something like that not sure because i'm not at home now).

2) So the second question is : ist it possible to get bind working i'm thinking by deleting some entries in named.config, i saw aomething like that in this forum, i'm sure this is because of the deleted websites.

3) Is there any way to get back my web1_db1 on (visible in phpmyadmin) because i cannot see the web1_db1 as before in the reseller Option, and when i try to create it, it says ISPConfig cannot create database for this website. I need it badly to work because my Joomla http://www.mywebsite.com under web1 says this site is temporarly unaivailable. And i have a lot of stuff in web1_db1 that was use to setup Joomla, and now i believe joomla cannot connect to it.

4) Now If by your helps i get those stuff working will it be possible to build up the website and at the end get get a static IP that i will put under IspConfig Management -->Server settings.


Thanks very much for your reply and helps.


llamy.
Reply With Quote
  #4  
Old 3rd July 2007, 03:50
TexasTaz TexasTaz is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Houston, Texas 77084
Posts: 45
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Send a message via MSN to TexasTaz Send a message via Yahoo to TexasTaz
Default Re: Your Issues with DNS

Quote:
Originally Posted by llamy
Thanks for your reply,

1) Now if i get a static IP (BTW i'm not behind a router) what should i do for webspaces and the DNS stuff ?.

because what i'm having now is this shared IP message, because of that i have deleted some websites, but still the shared IP message is there and bind is offline, i cannot get bind stop and started, about the deleted websites i did not find them in the recycle bean, but before when i go to phpmyadmin i was able to see my database (web1_db1), now i nannot see it anymore only inside the ISPConfig database, i can see that web_db1 is there inside i believe isp.ispdbsite (something like that not sure because i'm not at home now).

TT: Well unless you give each website it's own Static IP you will always see TT: that shared IP message, that's just the nature of shared hosting.

2) So the second question is : ist it possible to get bind working i'm thinking by deleting some entries in named.config, i saw aomething like that in this forum, i'm sure this is because of the deleted websites.

TT: Well I wouldn't do that unless you know what you are doing let ISPConfig TT: control it from the panel it usually works just fine in managing DNS.

3) Is there any way to get back my web1_db1 on (visible in phpmyadmin) because i cannot see the web1_db1 as before in the reseller Option, and when i try to create it, it says ISPConfig cannot create database for this website. I need it badly to work because my Joomla http://www.mywebsite.com under web1 says this site is temporarly unaivailable. And i have a lot of stuff in web1_db1 that was use to setup Joomla, and now i believe joomla cannot connect to it.

TT: Well you can do one of two things if you look in the recycle bin in the TT: panel it should be there if it isn't you need to check the db dir and make TT: sure it's gone from there, Also use the backup utility of the panel it TT: works wonderfully I have used it several time.

4) Now If by your helps i get those stuff working will it be possible to build up the website and at the end get get a static IP that i will put under IspConfig Management -->Server settings.

TT: Yes it would be it doesn't matter if you have a shared ip or static TT: ISPConfig will let you assign whatever ip you want to what ever site. TT: However the same DNS rules will still apply when you make a change to TT: DNS it will take from 24 to 48 hours to propagate (Not always, but TT: sometimes).

Thanks very much for your reply and helps.


llamy.
I hope this helps.

TexasTaz
Reply With Quote
  #5  
Old 3rd July 2007, 04:05
llamy llamy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Thanks TT!

I will try now what you advised and let you know very fast. I really appreciate your help.

Llamy.
Reply With Quote
  #6  
Old 3rd July 2007, 16:42
llamy llamy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Thanks TT!

Yes it does help. Indeed i followed exactly what you said and everything was in the recycle bean under DNS Manager, and also inside the recycle bean of the reseller and Customer i've found what i was looking for. The only thing is that i found out that my joomla table (_jos) was gone when i restored web_db1 so i had to reinstall Joomla again but it is better that to reinstall everything again. I also made an additionnal IP adress for eth0 and on this new adress i have created a website with ISPConfig in order to anable SSL for this new site under the SSL Tab, it works fine but the thing is that i can still access my new site with http.

basically https://www.mynewsite.com works fine but also
http://www.mynewsite.com works.

How can i get rid of http and use only https for my new site.

thanks.
Reply With Quote
  #7  
Old 4th July 2007, 11:17
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,651 Times in 4,461 Posts
Default

http://www.howtoforge.com/forums/sho...ite+http+https
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 5th July 2007, 02:24
llamy llamy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default thanks Till !

I will give a try and let you know. Thx.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPconfig after installation cannot reach www.xyz.de:81 Figth4Linux Installation/Configuration 23 6th March 2008 23:38
ISPConfig 2.2.13 released till General 35 23rd July 2007 17:28
ISPConfig 2.3.2-dev released till General 9 4th June 2007 11:46
fastcgi and php with ispconfig tosser Tips/Tricks/Mods 3 25th June 2006 22:01
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 16:16


All times are GMT +2. The time now is 10:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.