Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2nd July 2007, 19:57
stirfry stirfry is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 37
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ISPConfig Email Forwarding Error

Under User & Email -> Advanced Settings I'm trying to get email forwarding to work. Email works fine except when I put an email address in the Forward field, I get the following error in a returned/bounced email:

<shaun@forward.com> (expanded from <shaun@original.com>): can't create user output file. Command output: procmail: Couldn't create "/var/mail/shaun"

I'm not sure how to correct this.

Much thanks in advance!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 2nd July 2007, 20:23
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,777
Thanks: 821
Thanked 5,332 Times in 4,184 Posts
Default

Please make sure that you set the diskspace quota of the user > 0 or to "-1" if you want to get him unlimited quota.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 2nd July 2007, 20:40
stirfry stirfry is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 37
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for your reply, Till.

Under "User & Email" individual user settings I've got the "WebSpace MB:" value at "300". Is that what you were referring to?
Reply With Quote
  #4  
Old 2nd July 2007, 21:37
stirfry stirfry is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 37
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, here's an update. I changed the group ownership of /var/mail to be the "mail" group. Now it can create the /var/mail/shaun file, so I don't get a bounce back, and I see my test message in that file. However it's still is not forwarding the message to the address I specified in ISPConfig.
Reply With Quote
  #5  
Old 2nd July 2007, 22:31
stirfry stirfry is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 37
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Ok, I changed the forward value to a different external email address and this is working now.

I think my problem was that I was trying to forward the mail to an external address, but I had listed that address next to the localhost IP in my /etc/hosts file in anticipation of migrating the site over. I think Postfix thought it was local mail and delivered it to shaun@localhost.

Thanks for having patience with me and I hope this thread can add to the knowledge base for other noobs like me!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ADSL PCI Modems alexillsley Server Operation 5 9th May 2007 19:32
CentOS ISPConfig Error jakeblat Installation/Configuration 2 14th February 2007 18:16
Problem installing ISPconfig - PHP Binary error Danielss89 Installation/Configuration 3 10th January 2007 15:10
ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! edalb Installation/Configuration 3 20th December 2006 10:36
ISPConfig install error: The PHP binary coming with ISPConfig does not work... mlanglois Installation/Configuration 9 13th July 2006 14:56


All times are GMT +2. The time now is 22:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.