#1  
Old 18th September 2007, 22:34
memphis memphis is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 17
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Subdomain Wildcard

Hello,
ich want to make something like a subdomainscript.

My plan is, if you type in domain.tld you get to the main Page. If you type in existing.domain.tld you get to the existing Website. And if you type in blablabla.domain.tld (an not existing subdomain) you get again to the main page.
The script works with an mysql database and i want to make ist so that each domain is made by the database.

I hope it is clear what i want to do. If not feel free to ask.
Now to the problem. I need now a solution to realise that. Can anyone help me?

good night
memphis
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th September 2007, 12:57
torusturtle torusturtle is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 296
Thanks: 21
Thanked 24 Times in 16 Posts
Send a message via ICQ to torusturtle Send a message via AIM to torusturtle
Default

Quote:
Originally Posted by memphis
My plan is, if you type in domain.tld you get to the main Page. If you type in existing.domain.tld you get to the existing Website..
What you could do is make an wildcard CNAME entry in your DNS.
eg. *.domain.tld CNAME domain.tld

This way any subdomain.domain.tld address would be forwarded to ISPConfig and if a subdomain exists it will show you the one.

Quote:
Originally Posted by memphis
And if you type in blablabla.domain.tld (an not existing subdomain) you get again to the main page
I don't know if it is possible to do a Wildcard forward in ISPConfig.
Reply With Quote
  #3  
Old 19th September 2007, 13:22
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,034
Thanks: 265
Thanked 152 Times in 132 Posts
Default

Yes you can.

In ISPconfig go to the domain > Co-Domains, and create a new domain.
Use as hostname a *
Enter in the Domain, the domain you would like to use (domain.tld)

I have some blogging OS (see sig) setup like this, and it's working great.
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
  #4  
Old 19th September 2007, 16:53
memphis memphis is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 17
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Great! That works.
Thank you
Reply With Quote
  #5  
Old 20th September 2007, 11:23
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,981
Thanks: 825
Thanked 5,371 Times in 4,218 Posts
Default

Additionally, you should set mailserver to external for this co-domain with the "*" wildcard.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 20th September 2007, 23:02
memphis memphis is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 17
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, i have set the Mailserver to external. But can you say me for what that is good for?
Reply With Quote
  #7  
Old 21st September 2007, 00:19
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,034
Thanks: 265
Thanked 152 Times in 132 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by memphis
Ok, i have set the Mailserver to external. But can you say me for what that is good for?
So you do not get "junk" mail that is send to any of the domains.
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
  #8  
Old 8th October 2007, 21:23
radim_h radim_h is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Prague, Czech
Posts: 420
Thanks: 33
Thanked 24 Times in 19 Posts
Send a message via ICQ to radim_h
Default automate *.domain.tld with external mailserver creation

I'm using same setup as is described in this thread..
(together with rewriting users to third level domain user.domain.tld)

Is there way how to automate creation
(to have co-domain *.domain.tld with external mailserver everytime when i add new website ??
Reply With Quote
  #9  
Old 9th October 2007, 22:58
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by radim_h
Is there way how to automate creation
(to have co-domain *.domain.tld with external mailserver everytime when i add new website ??
Not without hacking ISPConfig...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I create a subdomain? torqhost Installation/Configuration 8 23rd February 2008 00:32
Subdomain redirect to script as argument cooljai Server Operation 0 12th June 2007 16:41
Subdomain wildcards steven_twente Installation/Configuration 12 2nd October 2006 13:24
PHP not processing on subdomain hybridstorm General 1 20th July 2006 13:29
Subdomain with Webspace nsm Installation/Configuration 1 13th June 2006 10:39


All times are GMT +2. The time now is 18:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.