Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20th June 2007, 13:59
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
Default Portal not accessable from internet

I have a DNS redirect from my main domain name holder.

i.e. portal.xxxxx.co.uk 212.xxx.xxx.xxx

When I ping and tracert from my external machine (ping portal.xxx.co.uk) it gets to the address.

But when I try in a web browser it fails.....

If I try on my SUSE server it works fine....

Any Idease
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th June 2007, 14:04
Ben Ben is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,029
Thanks: 7
Thanked 62 Times in 56 Posts
Default

What do you mean with "DNS-Redirect"?

When did you do that "redirect"? You made a change to the DNS-Zone so the data will just get updated on some caching DNS-Servers (like provider DNS-Servers) after the TTL fo the zone ends.

So if you explicitly say SuSe in the second case, I guess you have a Windowsbox in the first test?
If so, try an
ipconfig /flushdns
and then try to lookup the name again with nslookup.
Reply With Quote
  #3  
Old 20th June 2007, 14:08
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
Default

Well the last time I changed any dns records was about 3 months ago and the portal was working till a couple of weeks ago.

I think if I bounce the box it would be fixed but I was trying to find an answer before I do that.

I tried the ping and tracert on a new machine this morning so I dont think its got any dns records to use....
Reply With Quote
  #4  
Old 20th June 2007, 17:45
Ben Ben is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,029
Thanks: 7
Thanked 62 Times in 56 Posts
Default

It always uses any dns record if you ping / tracert the DNS-Name.
If you ping the IP then I do not get the problem...
Reply With Quote
  #5  
Old 20th June 2007, 17:56
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
 
Default

Sorry, I work in a large IT company with 3-4 Juniper devices between me and the internet and one of them was blocking my connection.

Sorry
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Multiplexing 2 or more internet connections into 1! beatty_t Suggest HOWTO 1 11th October 2008 07:55
internet sharing with centOS sam_rag Installation/Configuration 6 19th February 2007 14:46
Dns not propagated to internet? Randy Installation/Configuration 3 18th December 2006 17:10
Internet sharing and Gateway in Same ISPConfig Box Morons Installation/Configuration 7 21st September 2006 15:18
How to put a logon password when using internet eric Installation/Configuration 2 13th July 2006 22:38


All times are GMT +2. The time now is 20:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.