Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th June 2007, 14:31
durjoy durjoy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 27
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Mail Server Setup . Please Help

now how to forge is my last hope . last 10 days all day and nights i have been trying to fix this issue . let me explain everything one by one
my server is dedicated server which is located in infolink datacenter new orleans -

IP is 64.251.1570 addditional IP is - 64.251.15.80

domain name - mybanglaspace.com

OS. FC-5 - with webmin and CP-Ispconfig

whenever i try to create Mx for mybanglaspace.com from ispconfig control panel it automaticaly add www with that . however i left hostname empty . though my mail server isnt appearing in dnsreport.com's report . then i have inserted MX record manualy which is --

IN MX 10 mail.mybanglaspace.com.
webmail IN CNAME mail
mail IN A 64.251.15.70

then i saw - in dnsreport.com its showing alright . and finaly my email arrived in gmail junk folder . but no sign in yahoo and hotmail . however i have asked my provider they provide me their smtp relay address which is mailout.infolink.com . now when i have sent email it gone to gmail inbox. good . solved i went to for rest after so many sleepless days and night . comeback in the next morning found . my users invitation mails and news letter all of them in mailquee ( postfix ) with this erorr message " delivery temporarily suspended: unknown mail transport error " 220 mail in qeuee . i thought it could be problem of my smtp relay they are not accepting mass mailing or mail via httpd ( apache@mybanglaspace.com ) . however i i have removed smtp relay . and tried to send few invitations mail and mail from mysitefrom . now same thing same message" delivery temporarily suspended: unknown mail transport error " please help . i have tried stop postfix and using send mail but unable to start sendmail due to some reason send mail isnt working .

now i cant find any solutions for " delivery temporarily suspended: unknown mail transport error " . there is more than 400 mails in the qeuee

please help
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 6th June 2007, 16:52
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,726 Times in 2,565 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by durjoy
then i have inserted MX record manualy which is --

IN MX 10 mail.mybanglaspace.com.
webmail IN CNAME mail
mail IN A 64.251.15.70
Instead of creating the record manually, you could have used ISPConfig's DNS Manager for this.

Quote:
Originally Posted by durjoy
now i cant find any solutions for " delivery temporarily suspended: unknown mail transport error " . there is more than 400 mails in the qeuee
Can you post the exact error message from /var/log/maillog?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 6th June 2007, 18:43
durjoy durjoy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 27
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default i have uninstall postfix

dear . falko

i have uninstall postfix and installed sendmail manualy . and test by sending mail from my website's invitation form . its working great . but problem is i cant see any old users mailbox from sendmail user mailbox . i can successfuly login to to webmail with old user name and password . but whenever send email it just doesnt go . its seems that send mail havnt intigrated with my server nor with ispconfig . any solutions .

your help is last hope.

thanks

Kind Regards

Nizam
Reply With Quote
  #4  
Old 7th June 2007, 16:04
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,726 Times in 2,565 Posts
Default

Why did you replace Postfix with Sendmail? Sendmail is a lot harder to manage than Postfix...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
durjoy (7th June 2007)
  #5  
Old 7th June 2007, 22:46
durjoy durjoy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 27
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default postfix was giving damn erro

as post fix was giving god damn eror which i couldnt fix for one week . all the mail was qeueeing up with error message " delivery temporarily suspended: unknown mail transport error " . trust me it made me crazy i had no choice . however now sendmail deliverying all of my mail correctly . mail even doesnt qeuee up for longer . just problem is i cant login with my old email addresses . is there anyway to fix it .

thanks

Kind Reagrds

Nizam
Reply With Quote
  #6  
Old 8th June 2007, 19:06
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,726 Times in 2,565 Posts
 
Default

You can try to set the virtusertable path to /etc/mail/virtusertable and the local-host-names path to /etc/mail/local-host-names in ISPConfig (Management > Server > Settings > Email).
Change something afterwards in ISPConfig so that the new files get written.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 05:35
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
Postfix & mail forwarding loop varnik Server Operation 21 9th December 2008 15:13
setting up a antispam mail server - i have a few questions alexnz Installation/Configuration 1 21st November 2006 16:07
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 15:16


All times are GMT +2. The time now is 12:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.