Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 20th November 2005, 18:40
falko falko is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by Geoinline
The DNS record for the domain I'm trying to send mail from.

This is how I have my DNS record setup (DNS Manager>domain.com>Records)

IP-Adresse Hostname
192.168.15.100 www
192.168.15.100 mail
192.168.15.100 ftp

Mailserver Hostname
192.168.15.100 mail

where 192.168.15.100 is eth0's inet addr in ifconfig.

I can send mail inside my network. Outlook works correctly (inside the network aswell)
Ok, this was a misunderstanding. If you want to use your domain also outside your network, you must use your router's public IP address for the DNS records, and forward all needed ports (e.g. 25) from your router to your ISPConfig server.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Filtering emails using Spamassassin and Clamav for Exchange 2000 Server Rocky Server Operation 19 11th March 2008 08:27
Read but not send mail briggers HOWTO-Related Questions 24 7th April 2006 19:22
I can't seem to send or receive mail indicator72 Installation/Configuration 21 19th November 2005 20:46
internal domain error with mail matehortua Installation/Configuration 5 16th October 2005 18:31
E-mail send and recieve problem thebigfing Installation/Configuration 14 25th August 2005 15:58


All times are GMT +2. The time now is 16:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.