#1  
Old 16th December 2005, 07:03
kmsp kmsp is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default fedora core 4

I have burned the 4 images; disc 1 should boot from CD isn't it?
disc 1 is not booting; I can boot my PC from CD with other disc's so for sure is not a BIOS problem
Any sugestions please, thank you
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 16th December 2005, 09:26
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Yes, CD1 sholud boot. Have you compared the md5 sums of the downloaded CD images if they where downloaded without errors?
Reply With Quote
  #3  
Old 16th December 2005, 12:02
kmsp kmsp is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Ups, how am I comparing? I

I have the sums but I don't know where to look in the downloaded image
Reply With Quote
  #4  
Old 16th December 2005, 12:14
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Fedora uses sha1 sums instead of md5 sums.
You can find the sha1 sums of the iso images here: http://fedora.redhat.com/download/#download

To find out about the sha1 sum of your downloaded iso image, run
Code:
sha1sum <isofilename>
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 16th December 2005, 12:58
kmsp kmsp is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default sha1sum

where should I run sha1sum , windows is not recognizing it
Reply With Quote
  #6  
Old 16th December 2005, 13:14
kmsp kmsp is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I have checked the sha1sum for disc1, its fine

I have checked the sha1sum for disc1, its fine
sorry for so many questions
thank you
Reply With Quote
  #7  
Old 16th December 2005, 14:51
kmsp kmsp is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default disc 1 still no booting

Please any other ideas?
Reply With Quote
  #8  
Old 16th December 2005, 16:30
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

If you're absolutely sure that the checksums are the same, then I'd burn the CD again, and if that still doesn't help, then I'd say that Fedora Core 4 has a problem with your hardware...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 17th December 2005, 07:07
webstergd webstergd is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Washington, DC
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Check your bios setting to make sure you are booting from cd before any other media such as harddrive. Also, make sure you are placing fedora core 4 disk 1 in the master cd drive. Hope that helps.

If that doesn't work if you can provide spec's of you system I can look into it more.

who made your system - (you, dell, etc)
model number - if not made by yourself
Motherboard - who made it what model number
cd drive -
harddrive type - (ata, sata, SCSI)
raid - none, 0, 5, 1, etc
videocard -
monitor -

Last edited by webstergd; 17th December 2005 at 07:12.
Reply With Quote
  #10  
Old 18th December 2005, 00:00
kmsp kmsp is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default fedora core 4 disc 1 not booting

I have a fedora 2 install set, I can boot with disc 1
only with fedora 4 I cannot boot

who made your system - (you, dell, etc) - a technical guy
model number - if not made by yourself
Motherboard - who made it what model number
cd drive -
harddrive type - (ata, sata, SCSI)
raid - none, 0, 5, 1, etc
videocard -
monitor -
I have a Celeron(R) CPU 1.7 MGH 1.69 GHz
224 MB RAM
Toshiba CD-Rom XM-6602B and LITE-ON CD_RW sohr 5238s
harddrive type SCSI
RAID none

system manufacturer AWARD_
model AWRDACPI
X86-based PC
x86 Familly 15 Model 1 Stepping 3 Genuintel 1693 MHz
monitor - faltron ez t710BH


Thank you so much
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
istalled fine (Fedora core 4) but HTTPD problem edge Installation/Configuration 11 14th December 2005 12:28
PCMCIA & Fedora Core 4 blackpuma Installation/Configuration 1 27th November 2005 22:03
help on fedora core 4 horus9520 Installation/Configuration 2 18th November 2005 23:37
The Perfect Setup Fedora Core 4 Proftpd error Nu2Linux HOWTO-Related Questions 3 29th October 2005 20:26
Fedora Core 4: charset problem (UTF-8?) Pasco Server Operation 5 26th August 2005 14:14


All times are GMT +2. The time now is 08:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.